Graal-looshi

Painotus: Malja
Perustettu: 14.5.2018
Yhteyshenkilö: Nefastos
Sijainti: Helsinki, Suomi

Graal-looshi painottaa esoteerista Kristusta: myötätunnon polkua, buddhia ja buddhi-prâna-yhteyttä. Looshin tarkoituksena on esittää haaste bodhisattvisesta suhtautumistavasta, joka on hyväksyttävä ikiaikaiseen ”esoteeriseen esoteriaan” ylöspäisellä tiellä tultaessa. Toiminnassaan Graal-looshi antaa erityistä painoarvoa Azazelin Tähden perustuskirjan viimeiselle lauseelle ja erityisesti sen viimeisille sanoille: ”pyrimme aikaansaamaan yksilöiden ja yhteisöjen henkistä laajentumista ymmärryksen ja rakkauden alaisuudessa.”

Graal-looshi on perustettu Maljan aspektin, ja erityisesti sen sisäisen, esoteerisen puolen käyttöön. Toisin kuin Maljan eksoteerinen toinen puoli, se on kuitenkin jakavuudessaankin ydintä suojaava, ja toimintaan kuuluu suljettu puolensa.

 

Toiminta

Graal-looshin käytännön keskiössä on astejärjestelmään pohjautuva opintopolku. Kolmiportaisen astejärjestelmän tarkoituksena on tarjota jäsenille tukea ja rakennetta okkulttiseen harjoitukseen ja valmiuksia Azazelin Tähden esoteriaan. Asteiden muodostama harjoituspolku kulkee veljeskunnan symbolismin ja tärkeimpien opetusten läpi. Se pohjaa monivalintaiseen ja yksilölliseen harjoitukseen, jota kierretään auki hyveiden muodostamin avaimin.

Looshi ei lähtökohtaisesti järjestä jäsenten välisiä kokoontumisia tai painota sosiaalista elementtiä toimissaan.

 

Looshiin hakeminen

Jäsenhakemus lähetetään sähköpostitse osoitteeseen (nefastos [at] azazel.fi). Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee käydä yleisen esittelyn ja hakijan tilannekatsauksen lisäksi ilmi, mitä hakija odottaa Graal-jäsenyydeltä ja mikä hänen suhteensa on looshin painotuksiin nähden. Jäsenhakemuksen suosituspituus on 1–2 sivua.

Hyväksytyt hakijat liittyvät looshiin hakuaikaa seuraavana seisauspäivänä, eli talvi- tai kesänpäiväseisauksena.

 

Artikkelisarja Graal-looshin toiminnasta:

Uusi polku – Astemuotoinen opiskelu
Uusi polku II – Temppelivuoren symbolismi
Uusi polku III – Graalin rytmit ja kaudet
Uusi polku IV – Graal ja sosiaalinen elementti
Uusi polku V – Graal ja hermeettinen ryhmä
Azazelin salaisuus

Lohikäärmepolusta (Uusi polku IV:IV -kommentaari)