Uutiset

Sivuston päivitys

Tulevina kuukausina sivuston sisältöä ja artikkelipohjaa editoidaan Azazelin Tähden nykykäytänteitä vastaaviksi. Seuran looshivetoisen rakennemuutoksen jäljiltä sivuille on jäänyt vanhentunutta tietoa Azazelin Tähden toiminnasta. Sisältöjä päivitetään ja muokataan, lisätään ja tarpeen tullen myös poistetaan.

The Serpent & The Star -podcast

Ensimmäinen The Serpent & The Star -podcastin jakso on julkaistu. Tiiviisti Salome-looshin yhteydessä toimiva Azazelin Tähden podcast käsittelee jaksossaan teistisen satanismin ja okkultismin lähtökohtia, sekä Azazelin Tähden taustaa ja toimintaa. Podcast on toteutettu englannin kielellä. Jakso on kuunneltavissa mm. Youtubessa, Spotifyssa, Apple podcastissa ja Google podcastissa.

Musta evankeliumi julkaistu

Frater Kenaziksen teos Musta evankeliumi on julkaistu. Musta evankeliumi seuraa frater Kenaziksen esikoisteoksen Tyhjyys sydämessäni temaattisissa jäljissä satanistisen filosofian käsittelyyn. Kirja on tilattavissa suoraan julkaisijalta Viidennen Askeleen nettikaupasta.

Kaupunki vuorella – vuorisaarnan uusi tulkinta (kirja + äänikirja)

Johannes Nefastoksen vuorisaarna-kommentaari Kaupunki vuorella on julkaistu. Kirjassa esitetyn näkökulman mukaan vuorisaarnassa on kyse käytännöllisen etiikan ohjeista, joihin jokaisen henkisyyttä pohtivan ihmisen – ei suinkaan yksinomaan kristityn – tulee luoda elävä, kyseenalaistamista pelkäämätön suhde. Kristinuskon useinkin elottomien ja rujojen opinkappaleiden takaa alkaa näin häämöttää niille vastakkainen elämän kokemisen tapa, joka velvoittaa kohtaamaan ihmisyyden itsessään ja muissa, myötätuntoisen rakkauden ja rehellisyyden perustalta.

Kirja on tilattavissa suoraan kustantajan Viidennen Askeleen nettikaupasta.

Kaupunki vuorella on julkaistu samaan aikaan myös kirjailijan lukemana äänikirjana.

Looshien aktiivisuusluokittelu

Sivuston Looshit-osioon on tehty aktiivisuusluokittelua. Luokittelun tarkoituksena on havainnollistaa seuran jäsenyydestä kiinnostuneille looshien aktiivisuustasoa, jonka voi ottaa huomioon mikäli oma kiinnostus aktiiviseen osaaottamiseen on suurempi kuin mihin mahdollista kiinnostusta herättävän looshin vakiintunut toiminta on asettunut. Mikäli lähimmän looshin aktiivisuus ei vastaa omia odotuksia, voi olla syytä harkita jotain toista looshia tai useampaa, joiden toimintaan ottaa osaa.

Valoa tielle käännös ja kommentaari

Sivustolla on julkaistu käännös teosofi Mabel Collinsin teoksesta Valoa tielle. Käännöksen huomassa on luettavana myös frater Nefastoksen kirjoittama kommentaari, joka luotaa ja valaisee alkuperäisen teoksen impulsseja.

Mabel Collins oli Blavatskyn aikalainen ja mm. majoitti rouvaa hänen saapuessaan viimeiseen asuinkaupunkiinsa Lontooseen. Kaupungissa oleskellessaan Blavatsky kirjoitti mm. magnum opuksensa Salainen oppi, sekä työskenteli kaupungissa perustetun uuden teosofisen looshin parissa.

Uusia julkaisuja: Fosforos & Unseen Fire III

Viides askel on julkaissut 10.10. 2021 kuudennen suomenkielisen painoksen Johannes Nefastoksen magnum opuksesta Fosforos. Kirja avaa laajan näkymän ykseyden filosofiaan ja satanismiin ja täten kartoittaa Azazelin Tähden filosofiaa selkeämmin esiin. Samana päivänä julkaistiin myös kolmas osa englanninkielistä artikkeliantologiaa Unseen Fire III. Azazelin Tähden jäsenten kirjoittamista artikkeleista koostuva antologia sai näin kolmannen ja näillä näkymin viimeisen osansa. Tarkemmat esittelyt löydät Julkaisut osiosta. Kirjoja voi tilata Viidennen askeleen verkkokaupasta.

“Maailmanloppu ja ekokatastrofi” -konventin äänitallenne kuultavissa

Azazelin Tähden Lucifer-looshi on julkaissut kotisivuillaan äänitteen alkuvuonna järjestetystä syväekologia-aiheisesta konventista. ”Maailmanloppu ja ekokatastrofi” -nimellä järjestetty tapahtuma sisälsi puhujia sekä looshin sisältä että myös vierailevia aihepiirin tutkijoita. Osa konventissa pidetyistä puheenvuoroista on julkaistu äänitallenteena vapaasti kuultavaksi.

https://luciferlooshi.fi

Johannes Nefastos Kalmakabinetin vieraana

Kirjailija Johannes Nefastos vieraili Rikhard Larvannon haastateltavana Kalmakabinetti-podcatissa. Jakson teemoina ovat muun muassa Helena Blavatsky ja teosofinen liike 1800-luvun Euroopassa, Luciferin luonna, sekä Danten ja John Miltonin vaikutus mielikuviimme. Jakso on vapaasti kuunneltavissa Podplay-sivoston kautta.

Kalmakabinetti: Johannes Nefastos