Entheogeenit ja magia

Rituaalit, loitsut, rukoukset, meditaatioharjoitukset ja maagiset teot.
Post Reply
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3743
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Nefastos »

Dhaca wrote:Vastaus siihen empatian varastamiseen on, että hyväksyn yhtäläisesti sekä "kyllä", että "ei" vastauksen, kunhan perustelu tulee mukana (joka varmasti tuleekin). Arvelisin, että "kyllä" vastaukseen liittynee jotenkin astraali-sana?


Touché. Mutta ei, tarkoituksena ei ollut käyttää astraalikorttia tähän, niin iso valtti kuin se yleensä onkin.

Lähdetään asiaan pikemminkin sitä kautta, että mikä tahansa teko voi johtaa ylöspäin erityistilanteessa. Kärjistetysti: Olisiko Raskolnikov löytänyt Rakkautta, jos hän ei olisi löytänyt sitä lankeemuksen kautta?

Mutta nyt kannattaa ihan todella vakavasti kysyä: Niin, olisiko? Koska vastaus voi useinkin olla niin että milloin pyrkimys (oikein toimimiseen; totuudellisuuteen) on olemassa, niin ylöspäinen impulssi kyllä tulee (!) vaikka ei "lainattaisi tulevasta" joko a) tekemällä suoraa karmista velkaa tai sitten b) vetämällä alas voimia joihin vielä emme ole kehittäneet itsenäisesti valmiuksia (huumeet).

Eli kysymys saattaakin lopulta olla se, olenko itse asiassa tehnyt päätökseni aatteellisella tasolla jo ennakkoon, ja tuskailen vain sen täytäntöönpanon kanssa (Raskolnikov & toisaalta Ivan=>Smerdjakov Karamazovin veljeksissä). Huomaamme, että tämä liittyy myös tuohon sivuttaisen tien problematiikkaan siinä, että se ennemmin tai myöhemmin kääntyy lopulta alas tai ylös. Tai ensin alas & sitten ylös.

Jos sinussa ei olisi ollut valmiuksia löytää vastausta myös ilman aineita, niin olisiko sinulla ollut valmiuksia löytää vastaus aineiden avulla? Siksi sanon, että käyttö on kompromissi ja erikoistapaus, jota en lähtisi lähtökohtaisesti suosittelemaan kenellekään. En yritä sanoa että sinun pitäisi toimia toisin kuin toimit; mutta veljeskunnan piirissä en suosittele tuota polkua.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 988
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Kenazis »

Nefastos wrote:
Jos sinussa ei olisi ollut valmiuksia löytää vastausta myös ilman aineita, niin olisiko sinulla ollut valmiuksia löytää vastaus aineiden avulla? Siksi sanon, että käyttö on kompromissi ja erikoistapaus, jota en lähtisi lähtökohtaisesti suosittelemaan kenellekään. En yritä sanoa että sinun pitäisi toimia toisin kuin toimit; mutta veljeskunnan piirissä en suosittele tuota polkua.
Tämän allekirjoitan täysin ja se toimikoon sinettinä omalle osuudelleni tässä keskustelussa.
"We live for the woods and the moon and the night"
V.V.V.V.V
Posts: 22
Joined: Sun Oct 16, 2011 5:06 pm

Re: Entheogeenit ja magia

Post by V.V.V.V.V »

Painotan edelleen, että nämä huumausaineet ( Eivätkä ainoastaan psykedeelit tai entheogeenit jotka tietyissä piireissä ovat nostettu korokkeelle niiden "luonnollisuuden" takia verrattuna muihin päihteisiin ) voivat tarjota pilkahduksia ja nopeita oivalluksia tietyille henkilöille.

Muistan ikuisesti vieroitukseni Alpratsolaamista ja vaikka tuon addiktion sain katkaistua lopullisesti vasta puoli vuotta sitten, niin tuo vieroitus itsessään antoi minulle todella arvokkaan kokemuksen.
Neurologiselta kannalta tarkasteltuna tuo lääke luultavasti sekoitti aivojeni toimintaa jopa vaarallisella tavalla (Joka kyllä on ajan kanssa parantunut lähes täysin)

Vieroitus johti lopulta tilaan, jossa kipu ja nautinto sekoittuvat täysin keskenään ja avatuivat tietoisuudelle lähinnä yhden ja saman 'spektrin' ääripäinä ja vääristyminä ( Puhun tässä kohtaa täysin fyysisestä kivusta ja aistimuksista ).
Nämä oireet purkautuivat lopulta (hallittuun) deliriumiin, jossa en osannut enää sanoa, tunsinko suurta ekstaasia vai surua. Minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä todellisuudesta. Kuka olin, missä olin, näinkö unta vai olinko edes hereillä? Tätä jatkui yhteensä melkein kuukauden, mutta selvisin vähällä, sillä veroitusoireet bentsodiatsepiineista voivat pahimillaan kestää jopa vuosia.
( Hallittu delirium voi kuulostaa hauskalta termiltä, mutta kävin koko vieroituksen ajan töissä normaalisti ja tiedostin ne lääkkeen aiheuttamiksi sivuoireiksi, joita kuitenkin tarkastelin lähinnä suurella analyyttisellä mielenkiinnolla. Joillekin henkilöille tämä olisi kyllä voinut olla hyvinkin tuskaisa tai ei-toivottava kokemus )

Haluaisin kuitenkin vielä jatkaa kertomista tämän tilan passiivisuudesta ulkomaailmaa ja kaikkea fenomeenista kohtaan:
Tuntui siltä, että kaikki kehoni energiavarat olisivat menneet 'korjaamaan' vahinkoa jonka olin aiheuttanut itselleni ja millekään muille prosesseille ei yksinkertaisesti riittänyt enää aikaa tai huomiota. Vieressäni olisi voinut räjähtää vaikka auto, mutta sykkeeni ei yksinkertaisesti olisi noussut tai en olisi fyysisesti reagoinut siihen mitenkään. Eläimellinen, terve, ihmiselle luontainen pelko katosi täysin tämän vieroituksen aikana järjestelmästäni ( Se on kuitenkin palautunut hiljaa ennalleen )

He is an empty shell
- Drained and sealed
He is an empty shell
- Penetrating cold
He is an empty shell
- Empty luciferian soul


Jollain hyvin perversillä tavalla, tämä oli minulle erittäin kasvattava kokemus jota en yksinkertaisesti vaihtaisi pois mihinkään. Lähimuistini se surkastutti dementikon tasolle kuukausiksi, mutta silti tuo 'arpi' tai muisto tuosta tilasta on jäänyt elämään vahvana.
( Minulla ei myöskään ollut lääkärin määräystä kyseisiin lääkkeisiin ja en myöskään ole minkään psykiatrisen puolen potilas. Tilanne nyt vain on tämä, että Suomessa saa huumeita helpommin kuin sosiaalitukia. )
Mielipiteeni päihteisiin on lähiaikoina kuitenkin kääntynyt entisestä, täysin neutraalista kannastani ehkä hieman negatiiviselle puolelle.
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 794
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:24 pm
Location: South-Fin

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Benemal »

Suurena kannabiksen ystävänä kerron kokemukseen perustuvan mielipiteeni.

Ensin näistä "tajunnan laajenemiseen" liittyvistä luuloista. Koin ensi kertaa THC:n vaikutuksen psykedeelisenä kymmenen vuotta käytön alkamisen jälkeen (käyttö oli melko satunnaista). Kesällä 2007 luin Luciferin lankeemuksen (ja myös vuorisaarna kommentaarin, jonka vaikutus oli paljon pienempi). Kirja teki suuren vaikutuksen, jota on vaikea kuvailla. Ovia avautui ja aivojen toiminta muuttui. Aloin todella trippailla. Siis selvänä unissa (unista pitää kertoa enemmänkin toisessa yhteydessä).
Pian tämän jälkeen, myös polteltuani, tuli kokemukseen mukaan entistä syvällisempi aistiminen. Muistan selvästi sen hetken, kun pilvessä jäin tuijottamaan kuusipuuta. Sen epätäydellistä ja ihmeellistä symmetriaa. Ymmärtänette mitä tarkoitan. Tämä syvempi yhteys luontoon on olemassa nykyisin selvänä.
Koin siis koko maailman ja välittömän ympäristön uudella tavalla ja tätä ei olisi tapahtunut ilman kirjan lukemista (ei ainakaan silloin).
Valitettavasti löysin myös hirvittävää pimeyttä ja pelkoa, mutta kaikella on kääntöpuolensa. Muutaman huonomman kokemuksen jälkeen aloin kontrolloida fokusta, jotta en joutuisi niihin pimeyksiin. Eli en nykyisinkään käytä kannabista tarkoituksenani saavuttaa jotain mihin en ole valmis tai kokeakseni jotain käsittämätöntä.
Mielestäni on vaarallista hypätä asioihin, joita ei ymmärrä. Varsinkin, jos on osittain luovuttanut kontrollin. Toisin sanoen, kannatan ja harrastan viihdekäyttöä. Maltillisesti mielellään.

Mainitsin "trippailusta" selvinpäin. Olen aina nähnyt ihmeellisiä unia ja 2007 unet muuttuivat entistä ihmeellisemmiksi. Aloin kokea asioita, joita päivätajunta ei enää pystynyt käsittämään. Jokaöinen matkailu käsittämättömissä (yleensä pimeissä ja vaarallisissa) maailmoissa kävi rasitteeksi.
Jostain syystä, nautittuani kannabista, nukun sikeästi uneksimatta. On todella helpottavaa nukkua välillä kunnolla ja herätä virkistyneenä. Myönnän, että tämä lienee ainut käytännön hyöty pajauttelusta.
Xenos
Posts: 37
Joined: Wed Feb 20, 2013 8:46 pm
Location: Helsinki

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Xenos »

Enteogeenien meditatiivinen käyttö on kiinnostanut jo pidemmän aikaa, ja muutaman kerran olenkin kokeillut eräitä substansseja, saavuttaen hyvin mielenkiintoisia kokemuksia. Useimmat psykoaktiivien käyttäjät kuvailevat uskomattomia kokemuksia siitä, kuinka tuntevat samaistuvansa koko maailmankaikkeuteen ja tuntevat valtavaa rakkautta kaikkea mahdollista kohtaan. Omalla kohdallani kokemukset ovat olleet lähes täysin päinvastaisia, sillä olen tuntenut valtavaa yksinäisyyttä ja eristäytymistä, joka ei kuitenkaan tuntunut millään tavalla negatiiviselta vaan ainoastaan vahvistavalta. En myöskään tuntenut minkäänlaista vihaa tai inhoa maailmaa kohtaan - jota tunsin varsinkin nuorempana ja edelleenkin toisinaan -, ja tuo erillisyyden tunteminen on jopa auttanut asettumista toisen asemaan; lopultakin totuuden polun kulkijat ovat yksin muiden joukossa, silti myötätuntoisina ja avuliaina.

Enteogeenit voivat mielestäni ehdottomasti olla joillekin henkilöille toimiva apuväline meditatiivisissa harjoituksissa. Pitää paikkaansa, että ne ovat vain tietyillä kehitysvaiheilla hyödyksi, ja että on myös oleellista muistaa niiden olevan vain väline eikä päämäärä. Kuitenkaan en näe niitä kohtaan usein osoitettua ylenmääräistä paheksuntaa muuna kuin ahdasmielisyytenä.

Ylipäätänsä omaan hyvin liberaalin suhtautumisen huumeisiin, erityisesti juuri psykedeeleihin. Tietenkään niitä ei voi suositella varauksetta kenelle tahansa, mutta jos asia olisi minun päätäntävallassani, niin laillistaisin edellämainitut. Luulen, tai ehkä se on vain romanttista toiveajattelua, että jos ihmiset saisivat laajemmin (ja laillisemmin) mahdollisuuksia käyttää psykedeelejä, niin nopeasti saataisiin hyvänlaatuisia muutoksia monilla erilaisilla tavoilla: jotkut saattaisivat kiinnostua enemmän hengellisyydestä, ja huomata etteivät päihteet ole kuin apukeino, marginalisoitumisesta johtuva huumerikollisuus katoaisi, alkoholismi vähenisi jne.
obnoxion
Sodalis
Posts: 2107
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Entheogeenit ja magia

Post by obnoxion »

Xenos wrote:Enteogeenit voivat mielestäni ehdottomasti olla joillekin henkilöille toimiva apuväline meditatiivisissa harjoituksissa. Pitää paikkaansa, että ne ovat vain tietyillä kehitysvaiheilla hyödyksi, ja että on myös oleellista muistaa niiden olevan vain väline eikä päämäärä. Kuitenkaan en näe niitä kohtaan usein osoitettua ylenmääräistä paheksuntaa muuna kuin ahdasmielisyytenä.
Varmaan voivat olla hyödyksikin, sitä en kiistä. Mutta kieltoihin on myös muita syitä kuin paheksunta. Jos otetaan esimerkki lievemmästä päästä, psykeedeeliksi laskettava kannabis voi laukaista piilevän skitsofrenian. Hebefreeninen skitsofrenia puhkeaa täysikäisyyden kynnyksellä, ja paranoidinen skitsofreenia kahdenkymmenenviiden ikävuoden tienoolla. Molemmat puhkeamiset voi hyvinkin varmistaa aloittamalla kannabiksen käyttö siinä iässä jolloin se yleensä aloitetaan, eli 12-28 iässä. Ja nyt puhutaan kuitenkin skitsofreniasta, joka päihderiippuvuuden ohella kuuluu suomalaisiin kansansairauksiin. Voimakkaammaat psykoaktiiviset aineet ovat sitten omassa, selkeästi korkeammassa riskiryhmässään.

Alttiutta skitsofraniaan ei voi sulkea pois sillä perusteella että sitä ei lähisuvussa ole diagnosoitu. Etenkin nuoruusiällä puhkeava hebefreeninen skitsofrenia on äärimmäisen invalidisoiva. Myös toistuvat psykoosit helposti kroonistuvat, ja vaikka niihin ei olisi alttiutta, parin kolmen huumeilla aiheutetun psykoosin jälkeen on todennäköisesti saanut itselleen elämän mittaisen vaivan, jonka sosiaaliset vahingot ovat monesti mittaamattomat.

Jos kanabista on jostain syystä pakko kokeilla, se on viisainta tehdä vasta kun on täyttänyt 30-vuotta.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3743
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Nefastos »

obnoxion wrote:Jos kanabista on jostain syystä pakko kokeilla, se on viisainta tehdä vasta kun on täyttänyt 30-vuotta.


Itse riskirajan ylitettyäni (nyt 34-vuotiaana) olen jälleen pohtinut kannabiksen ajoittaisen käytön aloittamista mahdollisuutena silloin, jos muuten en onnistuisi pääsemään ylijännitteisestä kroonisesta stressistä elämässä. Se olisi tällöin kompromissi, jonka valitsemalla tavallaan nostaisi kädet pystyyn omien kykyjensä rajallisuuden kanssa. Ja oikealla, rauhallisella & iloisella mielellä tehtynä kompromissit ovat erittäin tärkeä osa aikuisen ihmisen henkistä kehitystä - toisin kuin nuorelle miehelle, jolle juuri kompromissien vierastaminen on oikea dharma.

Käyttöön ehkei kuitenkaan tarvitse mennä, sillä tässä iässä viimeistenkin "prinsiippien aktualisoitumisten" syklien lopussa energeettinen jännite alkaa lopultakin rauhoittua. Henkilökohtainen esimerkki kuitenkin samasta syystä kuin fra Obnoxionin vastaus, eli ilmaisemaan että syynä huumausainekielteisyyteen ei ole paheksunta tms. tunnepitoinen reaktio.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 988
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Kenazis »

obnoxion wrote: Jos otetaan esimerkki lievemmästä päästä, psykeedeeliksi laskettava kannabis voi laukaista piilevän skitsofrenian.
Kuinka paljon tässä on faktaa ja kuinka paljon sitä peruspropagandaa? En tietenkään tarkoita, että propaganda olisi sinusta lähtöisin...tai edes enää ylleisellä tasolla tiedostettua. Aika paljon huumausaineiden historiaa tutkineena olen tullut siihen johtopäätökseen, että monet terveyteen liittyvät näkemykset ovat jäänteitä ajasta jolloin ne mustavalkoisesti vain demonisoitiin ja kaikki ongelmat pistettiin päihteiden piikkiin. Esim. Jo tuo pitää paikkansa (en väitä etteikö pitäisi, mutta varauksella asennoidun tuohon) niin eikö esim. Rastafarien parissa skitsofrenian pitäisi olla erittäin yleistä?
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 985
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Insanus »

Vajrasramana wrote: eikö esim. Rastafarien parissa skitsofrenian pitäisi olla erittäin yleistä?
Piilevä skitsofrenia ei välttämättä ole rastafarien keskuudessa merkittävä haaste samassa määrin kuin länsimaisessa yhteiskunnassa, eikä sitä kaiken pahan alkua ja juurta eli stressiä varmaan myöskään tavata hirmuisesti. Eihän hiisaaminen aiheuta skitsofreniaa, vaan saa sille alttiit ihmiset oireilemaan.

Jotenkin en itse osaa luottaa missään määrin huumeiden kehittävään vaikutukseen: moni on kyllä puhunut luonto-oivalluksista tuon kannabiksen kanssa, mutten koskaan niinä kertoina kun kyseistä substanssia tuli kokeiltua, huomannut juuri muuta kuin keinotekoisen myötätunnon ja itselleen epärehellisyyden tunteen nousevan.
With a taste of a poison paradigm
obnoxion
Sodalis
Posts: 2107
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Entheogeenit ja magia

Post by obnoxion »

Vajrasramana wrote:Kuinka paljon tässä on faktaa ja kuinka paljon sitä peruspropagandaa?

Tästä ei lääketieteellinen fakta kovene:

Laajoissa väestötutkimuksissa on todettu, että kannabiksen käyttö nuoruusvuosina lisää annosriippuvaisesti skitsofreniaan sairastumisenriskiä aikuisen jopa seitsenkertaisesti verrattuna kannabista käyttämättömään ryhmään riippumatta siitä, liittyykö kannabiksen käyttöön muidenkin päihteiden käyttöä. Näissä tutkimuksissa ei ole saatu näyttöä sille, että kannabista olisi käytetty jo esille tulleiden skitsofreniaoireiden lievittämiseen. Kannabiksen aiheuttamaan psykoosiin liittyy harhaluuloja ja aistiharhoja. Anamneesin, kliinisen tutkimuksen tai laboratoriokokeiden perusteella voidaan päätellä, että häiriö todella liittyy kannabiksen käyttöön eikä muu sairaus selitä oireita.

-”Psykiatria” (Duodecim, 9. uudistettu painos 2011): Lönqvist, Henriksson, Marttunen, Partonen. ”Kannabiksen aiheuttama psykoottinen häiriö”, s. 456 -

Olen nähnyt kuinka kannabiksen käyttö on johtanut psykooseihin (harhaluuloisuushäiriö), kuolemanpelkokohtauksiin, psykomotorisiin häiriöihin (pakkoliikkeisiin), keskivaikeaan masennukseen, graaviin ylipainoon, työpaikan menettämiseen, seksuaalisen halun vähenemiseen, parisuhteen katkeamiseen, ja myös nuoruusiän skitsofreniaan ja krooniseen psykoosiin. Sikäli eletty elämä tukee lääketieteellistä näyttöä.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Post Reply