Jooga

Keskustelu muusta kuin Azazelin Tähden omasta kirjallisuudesta.
Post Reply
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4289
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Jooga

Post by Nefastos »

Jos jollakulla foorumin lukijoista ei ole vielä Patanjalin kuuluisista joogasutrista suomenkielistä versiota, Suomalainen kirjakauppa myy tällä hetkellä Måns Broon kääntämää & toimittamaa laitosta hintaan 11 € 5 c:

Joogan filosofia

Edullista & helppoa siis poimia kulmakaupasta mukaan niidenkin, jotka eivät harrasta kirjojen tilailua netistä. Suomennoksen erityinen ansio on sanskritinkielisen alkutekstin pitäminen mukana sekä devanagari-kirjaimistolla että translitteroituna.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Tulihenki
Posts: 217
Joined: Tue Jun 12, 2012 2:24 pm
Contact:

Re: Jooga

Post by Tulihenki »

Itse suosittelen I.K. Taimnin Joogan Tiede -kirjaa, joka tarjoaa mielestäni erinomaisen kommentaarin joogasutrista. Taimni oli Teosofisen seuran puheenjohtaja, joka ei itsestään turhaa meteliä pitänyt. Taimni oli myös kemian professori ja hänen kirjoissa näkyy tieteellinen tausta yhdistettynä hyvin vakavaan suhtautumiseen okkultismiin.
Stefanus
Posts: 1
Joined: Sat Apr 11, 2015 11:21 am

Re: Jooga

Post by Stefanus »

Nefastos wrote:Jos jollakulla foorumin lukijoista ei ole vielä Patanjalin kuuluisista joogasutrista suomenkielistä versiota, Suomalainen kirjakauppa myy tällä hetkellä Måns Broon kääntämää & toimittamaa laitosta hintaan 11 €
http://gaudeamus.pikakirjakauppa.fi/tuo ... 9524951319

Gaudeamuksella löytyy nyt 10€ hintaan jouluun asti. Itse tilasin jo omani.
Vanadís

Re: Jooga

Post by Vanadís »

Toivottavasti joogasta kiinnostuneet huomasitte, että Nebun maaliskuun miitti on jooga-teemalla Salossa. Luvassa sekä asanoita että joogafilosofiaa:

http://www.azazel.fi/forum/viewtopic.ph ... =40#p10839
Post Reply