Esoteeriset aspektit – osa III: Valkea

AD PERPETRANDA MIRACULA REI UNIUS

© Fra Nefastos 2012

Veljeskunnan valkean aspektin painotus on Harmonia. Se vaatii jäseniltään kykyä omaksua samanaikaisesti yhtä lailla sekä osallistuva ja tekevä että lempeä ja kuunteleva asenne. Elävä tasapaino ei voi olla liikahtamattomuutta, vaan se on täydellinen liike: Salamanisku, virtaava Vesi, loistava ja luova Tuli. Me emme sulje mitään pois lähtökohtaisesti, mutta liioin emme hyväksy mitään sitä ensin rehellisyyden ja rakkaudellisuuden vaatimuksin tarkastelematta.

Valkean aspektin johtavat tähtivallat ovat Venus ja Jupiter. Naisellinen Venus näkyy näistä ulospäin usein enemmän, siinä missä miehinen Jupiter toimii sisäänpäin: Optimaalisesti hallinnollisen työn ei tarvitse pitää ääntä itsestään, sillä milloin asiat toimivat kuten pitää, hallintoa ei edes juuri huomaa tapahtuvan, eikä ohjaus rajoita tai estä ketään. Valkea aspekti pyrkii hyödyntämään & avaamaan jäsentensä omaleimaisia taipumuksia, mikä paradoksaalisesti mahdollistuu useinkin parhaimmin siten, että veli tai sisar ei keskitä suurta tietoista huomiota persoonallisuuteensa, sen enempää sen ihannoinnin kuin vastustamisenkaan kautta. Itserakkaus ja itseinho tuhoavat molemmat Valkean prosessin yhtä helposti, ja niinpä Valkean piirissä persoonallista luovuutta pyritään kehkeyttämään esiin toiseuden palvemisen kautta: niissä erilaisissa ja joskus hyvinkin arkisissa töissä, joita sisäisten prosessien yhteisön piiriin tuominen aina vaatii.

Kyky nähdä ja ennakoida – sekä itsessään että ulkomaailmassa – reaktiot ja niiden vastareaktiot on Valkean aspektin työssä olennaista. Kyetäkseen toimimaan valkoisessa osastossa veljen tai sisaren tulee kyetä itsetarkkailuun ja välttää yhtä lailla ylilyöntejä ja inertiaa. Kyky SÄDEHTIÄ, toimia intensiivisesti millä tahansa aktiivisella elämän alueella – ja usein pelkällä läsnäolonsa voimalla – on se kyky, jota Valkean osaston jäsenen on antaumuksellisesti etsittävä. Tähän johtavien ponnistusten tulee näkyä osallistumiskyvyssä ja samalla itsenäisyydessä ja yksilöllisyydessä; yhtä hyvin luovuuden kuin aidon myötätunnon pyrkimyksessä.

Lempeys ja herkkyys, nuo usein naisellisuuteen yhdistetyt piirteet, ovat työssämme etualalla. Kaikenlainen pakottaminen on Valkean aspektin harjoitteissa kiellettyä, ja tästä huolimatta veljen tai sisaren on kyettävä toimimaan energisesti. Shiva-Shakti -yhteyden jatkuvan luovuuden, luontevuuden ja kauneuden yhteistila on Valkean pakottamattomuuden peruskirkkautta; se loistaa esiin sateenkaarena, jonka monet sävyt ilmaisevat kaikki eri tavoin samaa mielekästä elämää. Luomisen ja itseilmaisun työ on aina taianomaista, toimi sen ensisijaisena instrumenttina sitten magia, filosofia, tai mikä tahansa taidemuoto. Ja itse elävä elämä on aina sen ilmaisuista kertovin.

”Hesperos, kaiken hajotetun valon Sinä jälleen tuot kotiin, tuot kotiin lampaat, tuot kotiin vuohet tuot tyttären kotiin Äitinsä luo”
– Sapfo

Valkea aspekti kuuluu muodottomiin eli esoteerisiin aspekteihin. Se on avoin Azazelin Tähden sisemmän ryhmän jäsenille.