Esoteeriset aspektit – osa I: Musta

OMNIA MORS POSCIT

© Fra Obnoxion 2012

Muodottoman mustan aspektin jäseneksi sopii esoteristi, jonka pyrintö on yksilöllistä ja voimakasta, ja jolla on intensiivinen suhde maailmaan. Hänen prosessinsa on omaleimainen ja itseen keskittynyt.

Hän voi olla luomisvoimainen visionääri tai taiteilija; hän voi olla yksisilmäinen jättiläinen, jonka viilennyt silmäluomi ei värähdä maailma alastomuutta; hän voi olla tuhovoimainen ja horjumaton askeetikko; nautintoja tai vaaroja pelkäämätön seikkailija; hän voi olla passivisuudessaan voimakas näkijä; hän voi raivota yhtä hyvin erämaassa kuin torilla; hän voi olla vihkimyslinjojen ja yhteiskuntaluokkien ulkopuolella kukoistava noita; hän voi olla tantrinen hallitsija salatun tai julkisen mandalan keskuksessa; hän voi olla voimakas työntekijä nimettömyyden pimeydessä; hän voi olla perheen tai yhteiskunnan titaaninen kannattelija; hän voi olla tradition vartija. Aina hän on yksilöllinen, aina suhteessa maailmaan, aina matkalla kohti suurempaa voimaa.

Mustan aspektin pimeys on muukalaisten hämärää maailman reunalla; se on nimetön voima joka kannattelee maailmaa; se on ytimellinen & luomaton pimeys, kaikkien Buddhien Äiti, josta jumalat ilmestyvät ja jonne he jälleen katoavat kuin kuplat veden pinnalla. Meidän pimeytemme nielee kaikki voimat & maailmat, mutta pysyy höyhentä keveämpänä. Meidän Pimeytemme on ikuinen Rauha, joka maailmassa ilmenee Aikana.

Mustan osaston haasteet ovat pelottomuus ja vastuullisuus. Me kunnioitamme mustan veljeskunnan vanhaikäisiä fakiireja hylkäämällä pelon, mutta me jätämme pakottamiseen ja väkivaltaan perustuvan karaisemisen, ja korostamme sen sijaan myötuntoa niin itseämme kuin muita kohtaan, sillä ainoastaan myötätunnossa täydelliseksi tuleminen voittaa pelon. Me kunnioitamme mustan veljeskunnan vanhoja noitamestareita, jotka ovat tarttuneet mahtaviin voimiin ja käyttäneet niitä maailman ihmetykseksi, mutta me emme tartu voimaa hiuksista vaan kädestä, sillä kestävä voima seuraa kunniallista tekoa, mutta musertava voima seuraa kunniatonta tekoa, ja meidän valtakuntamme on rakennettu kestämään ikuseksi ajaksi.

* * *

Mustan aspektin ohjaajana näkisin että aspektin kattavimmin tiivistetty opetus käytännön ja teorian osalta voidaan löytää tutkimalla yhdessä Kuningas Salomon Saarnaajan kirjaa sekä Korkeaa Veisua, ja näin ollen frater Obnoxionin ohjaajan kausi mustassa osastossa tulee tapahtumaan Salomon hengen suojeluksessa.

Musta aspekti kuuluu muodottomiin eli esoteerisiin aspekteihin. Se on avoin Azazelin Tähden sisemmän ryhmän jäsenille.