Miksi juuri Oinas?

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
Locked
Aleksis

Miksi juuri Oinas?

Post by Aleksis »

Huomasin tuossa esittelyjä -threadia lukiessani, että varsin merkittävä osa foorumin käyttäjistä on horoskooppimerkiltään oinaita. Onko kenelläkään esittää tähän ilmiöön jotain metafyysistä selitystä?
Lux

Re: Miksi juuri Oinas?

Post by Lux »

Aleksis wrote:Huomasin tuossa esittelyjä -threadia lukiessani, että varsin merkittävä osa foorumin käyttäjistä on horoskooppimerkiltään oinaita. Onko kenelläkään esittää tähän ilmiöön jotain metafyysistä selitystä?
Luciferinen, yksilöllisyyttä ja älyä korostava impulssi?

Itse olen vakuuttunut astrologian ja horoskooppien jonkinasteisesta paikkaansapitävyydestä sekä lukemattomien henkilökohtaisten ja lähipiirin kokemusten / havaintojen että esoteeristen tutkimusten - esim. Baileyn 'esoteric astrology' on varsin hyvä perusteos - pohjalta tuossa aiemminkin mainitsemassani ei-määrittävässä, mutta suuntaa-antavassa mielessä.

Mikäli jonkinasteista tieteellistä vakuutta ja luonnollista vastaavuutta asialle haluaisi etsiä, sanoisin tietynluonteisten ja tietyssä kehitysvaiheessa olevien sielujen inkarnoituvan määrätyssä vaiheessa vuoden kiertoa. Lisämuuttujana tässä on tietysti vielä kahden aikakauden ylimenovaihe, jolloin tavallaan kaksi merkkiä ovat molemmat "hallitsevia", toinen sielua ja toinen persoonallisuutta osoittavana.
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Miksi juuri Oinas?

Post by obnoxion »

Jos kerrankin olisin se joka tuo aiheeseen maallisemman selitysehdotuksen. Olemme nimittäin usein ystäviemme kanssa panneet merkille, että kaikkien tuttaviemme joukussa on Oinailla yliedustus. Ja saman olen kuullut muidenkin suista. Onpa joku väittänyt, että näin olisi asian laita koko Suomessa, mutta itse en tiedä siitä mitään.

Voisiko kuitenkin olla niin, että Oinailla on Suomessa yliedustus - jos ei kaikissa ryhmissä, niin ainakin - sellaisissa rymissä, jotka edellyttävät aktviista osallistumista, esimerkiksi liittymistä. Ja tämä siksi että Oinaita on huomattavasti, ja he ovat luonteeltaan aktiivisia? Ja edelleen että Oinaita on huomattavasti, koska lempi leiskuaa maassamme erityisesti keskikesän paikkeilla?

Toisaalta se että lempi mahdollisesti leiskuu keskikesällä ei ole syy, vaan osa seurausten ketjua. Ehkä asiasta voitaisiin saada selvyys laatimalla mieluiten kaksitoista- tai seitsemänsarakkeinen vastaavuuksien taulukko. Näin ollen meidän ei tarvitsisi tukeutua astrologian erityisiin lakeihin, vaan ottaa astrologiset vastaavuudet yhdeksi askeleeksi muiden joukossa kohti mahdollisimman "vähäsäteistä" ykseyttä.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Lux

Re: Miksi juuri Oinas?

Post by Lux »

Obnoxionin selostus oli virkeän maanläheinen ja järkevä. Monesti syyt ja seuraukset menevät tosiaan sekaisin jo siitäkin syystä, että seuraukset muuttuvat helposti uusiksi syiksi.

Tässäpä Baileyn ajatuksia oinaasta, mikäli joku jaksaa lukea näyttötekstiä: http://www.light-weaver.com/astrology/astr1039.html
Gestas
Posts: 19
Joined: Sat Jun 05, 2010 11:19 pm

Re: Miksi juuri Oinas?

Post by Gestas »

Pakko leikkiä kyynikkoa ja kysyä, mitä merkitystä koko asialla on? Ja jos kantaani kysyttäisiin - ja vaikka sitä ei kysyttäisi, aion silti kertoa sen ettekä mahda sille mitään (*) - , asettuisin Obnoxionin kesäisen kiiman ja suojaamattoman puska-kivan selityksen kannalle. Itse en ole koskaan havainnut mitään koherenssia nk. tähtimerkkien ja ihmisen luonteen välillä, ja monet milteinpä samoina päivinä kuin minä syntyneet, ml. taannoinen rakkauteni, ovat olleet luonteeltaan minuun verrattuna kuin kuu ja aurinko ovat toisilleen. Ja niin edelleen. Eikä asiaa auta se tosiasia, että koko eläinrata ei ole sama kuin ennen - yötaivaan asento on muuttunut maapallon akselin heilumisen (prekessio)vuoksi, enkä minä siksi ole vaaka (vaan neitsyt) eivätkä oinaat ole oinaita vaan jotain oinaan ja kalojen väliltä. Koko perinteinen järjetelmä elää vain mielikuvituksessa, ja vaikka tämä lataus (astraalinen impulssi) antaisi sille jonkinlaista vaikutusta, en edelleenkään näe, mitä merkitystä kuvitteellisella / vanhentuneella, maapallon akselikulman ja tähdistöjen suhteen kartalla olisi (etenkään) okkultistin elämässä.

Kartta, josta oman oikean merkkinsä voi selvittää: http://www.ursa.fi/auringonsijainti/

* kunnia tästäkin nokkeluudesta kuuluu Nefastokselle.

ps. en todellakaan jaksa lukea mitään Baileyn kirjoittamaa, sen olen lukuisten yritysten jälkeen havainnut, joten olisin iloinen, jos joku voisi antaa referaatin siitä, mikä tarkalleen on se voima tai vastaavuus niiden tähdistöjen ja ihmisen, ja erityisesti vanhentuneen käsityksen tähdistöjen asennoista ja ihmisen välillä?
Lux

Re: Miksi juuri Oinas?

Post by Lux »

Itse luotan kaikista eniten tässä asiassa omakohtaisiin havaintoihini ihmisistä ja asioista, ja saman uskon olevan "kansanomaisen" astrologian tai horoskooppienkin pohjalla vaikuttava seikka: pitkän ajan kuluessa on havaittu, että tiettyyn aikaan vuodesta syntyneet ilmentävät tiettyjä peruspiirteitä eri tavoin.

(Esoteerisen) astrologian teoriapuolella allekirjoittanut on täysi amatööri, en osaa todellakaan mitään tähtikarttoja tai muita vastaavia tehdä, enkä muista esim. Baileyn teorioita niin hyvin, että osaisin kertoa asian raison d'etren lyhyesti ja ytimekkäästi. Yksi tuohon involuutio- ja evoluutiokiertoon liittyvä teoreettinen seikka on ainakin se, että eläinrataa kuljetaan aluksi radan läpi aineellisuuteen päin, ja tämän jälkeen toiseen suuntaan kohti henkeä; tähän liittyy lisäksi tuo prekessio-ilmiö, mistä Gestaskin mainitsi. Tästä molempiin suuntiin kulkevan kierroksen ja jokaisen arkkityypin sisäistämisen myötä muodostuu lopulta se "ilmestyskirjan valittu" (12 x 12 = 144) l. täydellistynyt sielu.

Esim. Gestas olet siis tämän teorian valossa persoonaltasi vaaka, mutta suuntaamassa todennäköisemmin (ja toivottavasti, hehee) kohti henkeä ja neitsyttä, ja sielusi tietoisuus elää jo Neitsyessä, mikä ilmentää evoluutiovaiheessa buddhia/ykseyttä. Tämä näkyy usein evoluutiokierrolla olevan vaa'an luonteessa ja kokoonpanossakin: persoonaltaan loogisen skeptinen ja tieteellisen tarkka (kama-manas), mutta syvemmällä sielussaan ykseyttä (buddhi / nous) kohti pyrkivä, jolle ei pelkät järjelliset selitykset ja insinöörimäisen mekaaniset mallinnokset todellisuudesta riitä. Ja niin edelleen.

Mitä tulee siihen, minkä vuoksi asiaa olisi salatieteilijän hyvä tuntea, niin siihen vastaisin, että mitä enemmän on käytettävänä tutkimusvälineitä, sen tarkempiin ja varmempiin tuloksiin voidaan päästä. Astrologiassa on mielestäni ensisijaisesti kyse sekä ihmisen itsensä, että myös ihmisen ja maailmankaikkeuden välisten yhtäläisyyksien tutkimisesta, ja eläinradan 12 merkkiä kuvaavat niitä perustavanlaatuisia arkkityyppejä (jumalia / platoninen hyperouranioi), mitkä vaikuttavat kaikessa olevassa, ja mitkä ilmenevät ihan erityisesti ihmisen välityksellä. Niin on ylhäällä kuin on alhaalla. Ihminen, tunne itsesi.

Yksittäisiä esimerkkejä:

1) jokainen tuntemani vaakaihminen (mukaan lukien fra Gestas) on persoonalliselta luonteeltaan ensisijaisesti oikeudenmukaisuutta janoava, hermoileva, ailahtelevan heittelehtivä, toisena hetkenä järkevä kuin insinööri Putkinen ja seuraavassa hetkessä tunteellisen kiivas.

2) Jokainen tuntemani rapuihminen, mukaan lukien allekirjoittanut, omaa kovan ulkokuoren jolla peittää ja varjelee sisäistä herkkyyttään (en tarkoita sentimentaalisuutta, vaan pikemminkin jopa liioiteltua psyykkistä herkkävaistoisuutta jne.).

3) Rapujen ja skorpionien kerrotaan olevan kuin luotuja toisilleen. Jokainen elämäni tärkeä nainen on ollut ja on skorpioni, ennen kuin olen edes kuullutkaan horoskoopeista tai astrologiasta (äiti). Sellainen huvittava ja näennäisen irrelevantti yksityiskohta tulee vielä skorpioni-äitiini liittyen, että hän ei todellakaan tunne mitään astrologioita tms., mutta muutama vuosi sitten hänen oli yksinkertaisesti pakko hankkia itselleen kotkaa kuvaava kaulakoru. (Kotka on skorpionin "ylevöitynyt" muoto.)

4) Tyttäreni on neitsyt. Neitsyiden kerrotaan olevan pikkutarkkoja, omaehtoisia perfektionisteja ja pienistäkin asioista tulisesti kiivastuvia. Tyttäreni on pikkutarkka omaehtoinen perfektionisti, joka tulistuu pienestäkin asiasta kuin se olisi maailmanloppu. En ole kasvattanut häntä tähän millään tavalla.

Nämä ovat tosiaan sellaisia täysin empirian pohjalta tehtyjä havaintoja elämän varrelta, joille astrologinen tutkimus on ainakin allekirjoittaneelle tuonut merkittävää valaistusta. Korostan tässä tieteellisenä luonteena ihan erityisesti sitä, että havainto on edeltänyt teoriaa. Näitä vastaavuuksia ja esimerkkejä voisin tosiaankin luetella maailman tappiin saakka, mutta eiköhän se olennainen pointti tullut selville.
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Miksi juuri Oinas?

Post by obnoxion »

Astrologian yleiset periaatteet eivät ole kaukana erityisestä aiheestamme, siispä oinaista nelijalkaisiin eläimiin.

Astrologia ei ole näytellyt suurta osa henkilökohtaisissa tutkimuksissani, enkä siis tunne moderneja argumentteja sen puolesta tai sitä vastaan. On kuitenkin selvää että se on ollut keskeisessä osassa kaikissa viisausperinteissä. Yhtä selvää on se, ettei ole niin ylevää aihetta etteikö se menisi pilalle kun siitä aletaan kohisemaan toreilla. Alkaa tuntua että saako metsässäkään enää rauhaa horoskoopeilta.

Omiin tutkimuksiini astrologia liittyy parhaiten myyttisten kertomusten vertauskuvie tulkintoina. 1800-1900 lukujen "astroteologia" oli joskus hyvin suuri innostuksen aihe. Laajasti katsoen pidän sen ongelmana, että liian usein tähtitaivas käsitetään siinä uskonnollisten myyttien alkuperäksi. Minusta tässä on vain kaksi lenkkiä kultaisessa ketjussa.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Locked