Fosforos

Keskustelu Azazelin Tähden kirjoista, lehdistä, artikkeleista.
User avatar
Fatuus
Frater
Posts: 725
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm
Lodge membership: Graal, Lucifer

Fosforos

Post by Fatuus »

Talvipäivänseisauksena 2012 julkaistaan Viidennen Askeleen toimesta uusi suomenkielinen painos Johannes Nefastoksen pääteos Fosforoksesta. Nyt julkaistava kirjaversio on yhdenmukainen Ixaxaarin samaan aikaan julkaiseman englanninkielisen käännöksen kanssa. Komea kovakantinen painos, musta kultafolioitu kangaspäällyste, suojapaperilla & lukunauhalla. 45 euroa. Ennakkotilauksia otetaan vastaan!

"Alun perin vuonna 2002 julkaistu Fosforos tarjoaa kokonaisvaltaisen filosofisen järjestelmän, laajamittaisen tutkielman arkkityyppisen Saatanan olemuksesta, ja perusteellisen oppirakennelman Ykseydestä, jossa Vasemman Käden ja Oikean Käden tiet yhdistetään siksi kokonaisuudeksi, jollaisena ne aina ovat ilmenneet todellisen etsijän sydämessä.

Kirjan kuusi osaa läpäisee ja täydellistää seitsemäs kommentaariosa, joka on esitetty alaviitteiden muodossa. Liitteinä on annettu tekstit ihmisen seitsemästä prinsiipistä hieroglyfisenä avaimena, jälkielämän tiloista, sekä viitteiden konversiotaulukko edelliseen, erillisinä vihkoina vuosina 2007-2008 julkaistuun laitokseen."

Lisätietoja osoitteesta: http://www.viidesaskel.fi
User avatar
Aquila
Frater
Posts: 864
Joined: Sat Jul 17, 2010 12:14 pm
Lodge membership: Graal, Hermes, Phanes

Re: Fosforos

Post by Aquila »

Täytyy muuten sanoa, että ulkoisilta puitteiltaan ehkä kauneimpia julkaisuja, joita olen nähnyt. Sisältöön en tässä ota kantaa ;)
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 1125
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Chántra, Hermes

Re: Fosforos

Post by Insanus »

Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
With a taste of a poison paradigm
Kenazis
Frater
Posts: 1184
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo
Lodge membership: Graal, Pentagrammaton

Re: Fosforos

Post by Kenazis »

Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Ei ole selkärangassa ei. Tuo oma threadi kuulostaa ihan hyvältä idealta mun mielestä.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 1125
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Chántra, Hermes

Re: Fosforos

Post by Insanus »

Vajrasramana wrote:
Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Ei ole selkärangassa ei.
En siis ole yksin :) Ketjuja kehiin.
With a taste of a poison paradigm
Tulihenki
Posts: 226
Joined: Tue Jun 12, 2012 2:24 pm
Contact:

Re: Fosforos

Post by Tulihenki »

Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy?
Pistinpä juuri Fosforoksen tilaukseen, joten saatanpa osallistua keskusteluun jossain vaiheessa myöhemmin!
Hoenir
Posts: 218
Joined: Thu Apr 24, 2014 5:13 pm

Re: Fosforos

Post by Hoenir »

Päätin hommata itsekkin Fosforoksen vaikka olen sen kyllä jo aiemmin lukenut. Täytyy muuten hehkuttaa itsekkin että kirja kansilehtineen on mahdottoman kaunis esine! Tulipa muuten mieleen, että pitäisikö Fosforoksesta järjestää oikein lukupiiri?
"Futile as a ghost I stand guard over hidden gold, O lord of the meeting rivers"
User avatar
RaktaZoci
Frater
Posts: 1346
Joined: Tue Feb 05, 2013 10:32 pm
Location: Salo
Lodge membership: Lucifer, Nebukadnezzar

Re: Fosforos

Post by RaktaZoci »

Fosforos oli itselleni ensimmäinen AT-linkki ilmestyessään toisena painoksenaan (se nidottu mustakantinen) Ixaxaarin kautta 2005. On myönnettävä, että suhtauduin siihen ensilukemalta osittain sangen kriittisesti, mutta se sisälsi silti ensimmäistä kertaa ajatuksia, jotka olivat kuin minulle räätälöity.

Palasin teoksen pariin uudemman kerran, ja kenties kokemustaustaltani rikkaampana, parisen vuotta myöhemmin ja jollakin tavoin se aukeni tällä kertaa hyvin eri tavalla.
Itselleni tuntuu jotenkin kummalliselta, että seurassa on jäseniä, jotka eivät ole tätä 'perusteosta' lukeneet, koska se teki itseeni niin suuren vaikutuksen ilmestyessään. Toki myös ymmärrän, että on hyvä olla muodostamatta Biblia-maista kuolleeseen kirjaimeen tuijottamista esim. sillä, että jokaiseen mahdolliseen argumenttiin kommentoitaisiin "...mutta Fosforos sanoo: X...".

Aikaisempiin kommentteihin, opus ei ole missään nimessä kirjaimellisesti hallussa, vaan enemmän kokonaisuudellisesti. Se perushenki, joka sitä siivittää on varsin vahvasti polttomerkattu sieluuni.

Minulle on tyypillistä toimia niin, että teen tiivistyksiä pitkistä ja vaikeista asioista, kuin itselleni tietynlaisiksi muistiinpanoiksi ja nämä helpottavat muistamaan asian laajemmassa kontekstissaan. Tämä myös usein johtaa siihen, että asiat avautuvat minulle pienellä viiveellä, tai kunnes olen onnistunut pohdiskelemaan tarpeeksi ja jäsentämään palikat päässäni oikein, jotta ne viimein loksahtavat paikoilleen.
die Eule der Minerva beginnt erst mit der einbrechenden Dämmerung ihren Flug.
-Hegel
Gunaholic
Posts: 6
Joined: Mon Sep 07, 2015 7:09 pm
Location: Turku

Re: Fosforos

Post by Gunaholic »

Herätellään vanhaa ketjua Benemalin vihjeestä.
Itse tutustuin AT:n julkaisuihin juuri Fosforoksen kautta, ja voin sanoa että kirja tosiaan kolahti. Olin ollut LaVey satanisti jo 8 vuotta ja tämä oli jotain aivan muuta. Ja jotain minkä sisällössä löytyy tosiaan uutta sulateltavaa vuodesta toiseen. Samalla runollisen kaunista mutta silti teräksisen kylmää. Ja vaikka Fosforoksia hyllyssä on monta, ja vaikka uusin julkaisu on erittäin kaunis, on tuo vuoden 2005 painos minulle yhä se ainut ja oikea.

Ja nyt pitääkin kysäistä koska käytännön magia on aina ollut lähellä sydäntä, miksiköhän useampi rukous on uudemmasta painoksesta poistettu? Esim tuhoamisen ja parantamisen työhön. Itse jopa toivoin että uudessa fosforoksesta näitä olisi ollut enemmän. Minulle rukoukset ja rituaalit ovat todella iso osa arkea.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4457
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Graal, Lucifer, Salome

Re: Fosforos

Post by Nefastos »

Paljon kiitoksia kauniista sanoistasi. Tämä lämmittää sydäntä etenkin nyt, kun painoon on menossa Argarizimin (aiemmin järjestysluvulla 2) uusittu laitos, josta syntyi melkein saman luokan moneen suuntaan räjähtävää okkulttista ilotulitusta.
Gunaholic wrote:Ja nyt pitääkin kysäistä koska käytännön magia on aina ollut lähellä sydäntä, miksiköhän useampi rukous on uudemmasta painoksesta poistettu? Esim tuhoamisen ja parantamisen työhön. Itse jopa toivoin että uudessa fosforoksesta näitä olisi ollut enemmän. Minulle rukoukset ja rituaalit ovat todella iso osa arkea.


Niin minullekin, & siinä syy juuri onkin, että koen asian vaikuttavaksi tekijäksi. Ei-optimaaliset muodot jätin pois & keskitin tähtihymnien kautta rukoustyöskentelyyn, mikä nykyään muodostaakin Azazelin Tähden seremoniallisen puolen (Kiven aspekti) perustan. Tämä oli oikein hyvä päätös.

Mutta koska Fosforoksen uusiin laitoksiin Legifer & Clavis Magica -osuus on aina muuttunut, se tosiaan lisää eri laitosten keräilyn mielekkyyttä... :) Gotta catch them all.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Post Reply