Okkultistin Unimaailma

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
Angolmois

Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Kokemukseni mukaan iso osa okkultisteista on myös aktiivisia unien tutkijoita ja unien näkijöitä, ja moni pyrkiikin löytämään unien symboliikasta ravintoa työllensä. Oma unimaailmani aktivoitui aika lailla samaan aikaan, kun ensi kerran okkultismia aloin tutkimaan, ja tuolloin piilotajunnan portit avautuivat pitkälti C.G. Jungin Symbolit -teoksen myötä, josta alkoi vuosia kestänyt individuaatioprosessi ja unien tutkiminen, mikä jatkuu edelleen ja on aktivoitunut viime aikoina mm. unipäiväkirjan pitämisen myötä. Vakituisin väliajoin - etenkin Näkyjen Rukousta täysikuun aikana lausuessa - näen ns. AT -unia, jotka liittyvät jollain tapaa veljeskuntaan ja sen tuntemiini tai tuntemattomiin jäseniin; viimeksi näin kaksi tällaista unta viime yönä, joista toisessa oli mm. sanomalehdessä kauhistelua omituisista riiteistä, mitä AT oli veden äärellä tehnyt. Näkeeköhän muut tällaisia "AT-unia"?

Miten koette, että okkultismi ja sen tutkiminen itsessään muuttaa unimaailmaa tai unien symboliikkaa? Muuttuuko symbolikuvasto tutkimisen myötä? Selkeytyykö unimaailma ja sen symboliikka, vai banalisoituuko se jossain tapauksissa? Ovatko jollakin unien näkyminen loppunut kokonaan tai lähes kokonaan?
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Nefastos »

Rúnatýr wrote: Fri Feb 19, 2021 2:34 pmMiten koette, että okkultismi ja sen tutkiminen itsessään muuttaa unimaailmaa tai unien symboliikkaa? Muuttuuko symbolikuvasto tutkimisen myötä? Selkeytyykö unimaailma ja sen symboliikka, vai banalisoituuko se jossain tapauksissa?

Se on helposti vaarassa banalisoitua, sillä okkultisti kohtaa lähes väistämättä jossain vaiheessa vaaran joko liikaan kuivettumiseen (hänellä "on jo vastaukset", ja hän pyrkii tunkemaan uniensa symbolit noiden valmiiden vastaustensa muotteihin) tai hukkumiseen (hän jää seikkailemaan loputtomiin astraalisiin pyörteisiin eskapistisella tavalla) tai molempiin.

Unien näkemisen ja tulkitsemisen taidoissa painottaisin tiettyä diskreettisyyttä. Siis sitä, että ihminen myös antaa rauhaa unimaailmalleen, tuo siihen älyllistä tarkastelua ja intuitiivista kiinnostusta jossain määrin eikä liikaa.

Yksi asia, joka viimeisen vuoden aikana on antanut minulle suurta iloa ja huojennusta haastavissa henkilökohtaisissa tunnelmissa, on ollut tasapainoinen unisuhde. Tietoisen mielen seula päästää lävitseen sen verran unimateriaalia, että kirjoitan ehkäpä noin joka toinen aamu noin yhden a5-sivun [edit: b5-sivun] tekstiä unipäiväkirjaani, ja tähän tilaan mahtuvat yleensä sekä uni että tarpeelliset tulkinnalliset huomiot. Tällä tavoin hillittynä uniastraalinen prosessi elää muun elämän sivussa, tukee sitä, auttaa käsittelemään asioita, eikä vie kohtuuttomasti huomiota.

Rúnatýr wrote: Fri Feb 19, 2021 2:34 pmNäkeeköhän muut tällaisia "AT-unia"?

Minulle siirtyminen looshivetoiseen veljeskuntaan oli tässä(kin) suhteessa iso henkilökohtainen helpotus. Tuon uudistuksen jälkeen omat AT-uneni ovat käyneet määrältään siedettäviksi, ja ehdin keskittyä enemmän omaan uniprosessiini.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Tähti
Posts: 219
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Tähti »

Jotain semmoisia unia oli mitkä symboloi valaistumista (tai kensho-termiä reilumpi käyttää varmasti, mikä kuvaa ehkä paremmin semmoisia ensivälähdyksiä), jo silloin kun ei ollut asia kovin kiinnostava tietoisella tasolla. Minimaalisesti oli tullut jotain buddhalaisia juttuja luettua esim kyllä. Aika kauan aikaa sitten, ei tullut laitettua mihinkään paperille ylös, mutta pohdin niitä varmaan muutaman vuoden silloin muuten vaan kun jäi hyvin mieleen, ja vieläkin muistaa.

Sitten esim yksi uni semmoinen, että lähes suoraan tulkittava ilman mitään symboliikkaa, eli vinkki että tilaa netistä yksi harvinainen tuote, mikä ei ollut valvemaailmassa jo tuttu. Ei ollut kuitenkaan mainos. :)
Myöhemmin osoittautuikin todella auttavaksi tuotteeksi.

Jossain vaiheessa kanssa muutaman kuukauden pidin unipäiväkirjaa, kun tuli idea mieleen että vois olla kiinnostava vaihe. Semmoinen ihmissuhdekuvio mikä ilmeni sekä valvetasolla että unitasolla selvisikin paremmin ton unipäiväkirjan avulla. Ehkä aika tärkeä teema myös muuten siinä kuviossa, hyvä jäädä mieleen aika reippaalla kädellä.
Angolmois

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Nefastos wrote: Fri Feb 19, 2021 2:59 pm
Rúnatýr wrote: Fri Feb 19, 2021 2:34 pmNäkeeköhän muut tällaisia "AT-unia"?

Minulle siirtyminen looshivetoiseen veljeskuntaan oli tässä(kin) suhteessa iso henkilökohtainen helpotus. Tuon uudistuksen jälkeen omat AT-uneni ovat käyneet määrältään siedettäviksi, ja ehdin keskittyä enemmän omaan uniprosessiini.
Olen välillä hieman ihmetellyt tätä piilotajuntani tapipumusta näyttää minulle niin paljon veljeskuntaan liittyviä unia, mutta toisaalta kyllähän AT on usein ajatuksissani, vietän aikaa foorumilla, luen AT:n tekstejä, ja veljeskuntaan jäseneksi hakeminen on edelleen mielessäni usein, joten ei kai siinä mitään ihmeellistä ole.
Kavi
Posts: 473
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Kavi »

Itse olen pohtinut, että kenties painotan päivätajunnan merkitystä niin olennaisesti, että unimaailma tuntuu kepeältä netflixiltä.
Vaikkakin turhan usein tuholaishyönteiset, koppakuoriaiset, hämähäkit ja käärmeet niissä esiintyykin.

Unipäiväkirjaa yritin pitää yhdessä vaiheessa ja alussa olikin todella voimakkaita unia, jopa siihen asti että hieman hämärtyi ajatus siitä mitä on päivätajunta. Lähinnä unenomainen utuisuus "jäi päälle".

Aika normaaleja asioita ja joskus itselleen merkityksellisiä asioita tullut nähtyä, mutta ei mitään mikä avaisi "tässä ja nyt" mitään tajunnan mysteerejä. Muutama AT-unikin liityttäessä seuraan ja sitten myöhemmin.
Angolmois

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Kavi wrote: Thu Feb 25, 2021 12:09 pm Itse olen pohtinut, että kenties painotan päivätajunnan merkitystä niin olennaisesti, että unimaailma tuntuu kepeältä netflixiltä.
:-)
Kavi wrote: Thu Feb 25, 2021 12:09 pmVaikkakin turhan usein tuholaishyönteiset, koppakuoriaiset, hämähäkit ja käärmeet niissä esiintyykin.
Tästähän voisi jo jotain vihjeitä löytää!
Kavi wrote: Thu Feb 25, 2021 12:09 pmUnipäiväkirjaa yritin pitää yhdessä vaiheessa ja alussa olikin todella voimakkaita unia, jopa siihen asti että hieman hämärtyi ajatus siitä mitä on päivätajunta. Lähinnä unenomainen utuisuus "jäi päälle".
Itse tosiaan pidin unipäiväkirjaa vuosina 2007-2011 säännöllisesti, joten tämä ilmiö on tuttu siinä mielessä, että yleensä unipäiväkirjan ylläpitäminen vei aikaa aamusta n. 2 tuntia pelkästään unien ylöskirjoittamisen osalta, ja sillä oli vaikutusta myös muuhun päivään sen suhteen, että "astraalimoodi" jäi helposti päälle. Lopetin unipäiväkirjan pitämisen siinä vaiheessa kokonaan, kun näin 12 (!) pitkää unta yössä, joiden sisältö oli suurimmaksi osaksi pelkkää himmailua astraalimaailman syövereissä ilman mitään merkittävää symbolista sisältöä. Piilotajunnan syövereihin on helppo hukkua, ja epäilen astraalisen herkistymisen olevan yksi syistä sairastumiselleni, jos kohta syy-seuraus -ketjua on hieman hankala seurata lineaarisesti ja loogisesti.
Angolmois

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Tämä nyt liittyy enemmän nukkumiseen yleisesti kuin uniin, mutta itsellä on ollut jälleen viikon ajan merkittäviä uniongelmia. Saan yleisesti ottaen ihan hyvin unta, mutta sitten pamahdan aamuyöstä hereille ilman toivoakaan saada uudestaan unta, ja jo muutenkin pitkiltä tuntuvat päivät tuntuvat entistä pidemmiltä. Eilen huomasin Hesarin sivuilta uutisotsikon - itse uutista en lukenut, kun se oli tilaajille - jonka mukaan uniongelmat ovat globaali ilmiö. Rupesin tässä miettimään, että vaikka varsinaista korona-ahdistusta ei olisikaan niin ilmiö varmasti liittyy koronan sivuvaikutuksiin jonkinlaisena astraalisen ilmapiirin tihentymisenä tms.

Lieneekö muilla foorumilaisilla ollut samaa problematiikkaa elämässään?
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Nefastos »

Kyllä valitettavasti on. Oman hermostollis-astraalisen kihinän lähellä tuntuu myös toinen, yhteisöllinen kihinä.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Kenazis »

Rúnatýr wrote: Thu Mar 04, 2021 10:24 am - jonka mukaan uniongelmat ovat globaali ilmiö. Rupesin tässä miettimään, että vaikka varsinaista korona-ahdistusta ei olisikaan niin ilmiö varmasti liittyy koronan sivuvaikutuksiin jonkinlaisena astraalisen ilmapiirin tihentymisenä tms.
Nykyajan uniongelmathan on ihan suoraa seurausta liiallisesta ärsyketulvasta ja stressistä. Aivan liikaa jatkuvaa ärsykettä (melua, valoa, informaatiota jne.) Korona-aikana tietenkin stressitasota on varmasti nousseet tuntuvasti suurella osalla ihmisiä.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Nefastos »

Kenazis wrote: Thu Mar 04, 2021 3:45 pmNykyajan uniongelmathan on ihan suoraa seurausta liiallisesta ärsyketulvasta ja stressistä. Aivan liikaa jatkuvaa ärsykettä (melua, valoa, informaatiota jne.) Korona-aikana tietenkin stressitasota on varmasti nousseet tuntuvasti suurella osalla ihmisiä.

Tarpeellinen ja maadoittava täsmennys.

"Kolminaismaailmasta" puhutaan samasta syystä: ihmisen mieli, tunteet ja kehollisuus ovat täysin yhteen nivoutuneet tavalla, jota on toivotonta yrittää erillistää toisistaan. Näin ollen kaikki astraaliset ja mielen ilmiöt voidaan myös palauttaa paljaan kehollisiin ärsykejuontumiin. Tai vice versa. Tosiasiassa mikään näistä kolmesta tasosta ei kuitenkaan ole muiden luoja tavalla, jossa se ei olisi myös muiden synnyttämä. Koko ihmisyyden paketti seisoo tai kaatuu yhdessä.

Samaan asiaan liittyy se "Musta munkki"-novellissa esitetty looginen johtopäätelmä, että lopulta sivistys, kulttuuri, taide ja uskonto ovat patologisia, joten itse patologisuuden idealta (siis siltä, että olisi olemassa neutraali, tyystin terve ihmisyyden perustila) putoaa pohja.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Locked