Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Vakaumukset, moraalisäännöt, muut seurat ja uskonnot.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4399
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Graal, Lucifer, Salome

Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Nefastos »

Mitä kautta alun perin tutustuit satanismiin & sait/hait siitä tietoa?

Internetin yleistyminen vuosituhannen vaihteen kieppeillä oli varmaan melkoinen vedenjakaja tässäkin asiassa. Sekä hyvässä että pahassa se epäilemättä auttoi popularisoimaan tiettyjä satanismin muotoja.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Kenazis
Frater
Posts: 1125
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo
Lodge membership: Graal, Pentagrammaton

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Kenazis »

Jos ei lasketa kiinnostusta mystisiin, salaperäisiin ja synkkiin asioihin, joka on varjostanut elämääni niin kauan kuin muistan, niin musiikki on tähän selkein vastaus. Musiikin siirtyessä yhä synkemmille alueille, alkoi niissä oleva saatanallinen tematiikka kiinnostamaan myös musiikin ulkopuolella. Aivan ensimmäiseksi luulen Satanismin olleen nimenomaan anti-kristillistä kapinaa ja ns. kauhufantasiaa. Tästä siirtyminen materiaalisempaan, mutta filosofisempaan suuntaan, jolloin ajattelu oli pitkälti LaVeyn oppien kaltaista (Luin LaVeyn opukset tosin vasta vuosia myöhemmin, kun en juurikaan niiden opetuksia enää allekirjoittanut). Black metal-musiikin kautta löytyi sitten Temple of Set, Michael W.Fordin opukset, MLO ja ONA.

Entheogeenien, jooga-filosofian ja buddhalaisuuden (Tiibetin), teosofian ja erilaisten tietoisuutta käsittelevien kirjailijoiden kautta pääsin irti "materialismin illuusiosta". Missään uskonnollisessa yhteisössä tai järjestössä en ole ollut vaan kaikkeen olen tekstien ja omien kokeilujen ja harjoitusten muodossa perehtynyt (huonona puolena tässä on se suunnaton määrä "turhaa" työtä).

1. Anti-kristillisyys
2. "materiaalinen" satanismi
3. Psykologisempi ja henkisempi lähestyminen satanismiin (Michael W.Ford, ToS, MLO, ONA)
4. Teosofinen satanismi

Internet on tässä suhteessa ollut guruni, suuri opastajani.
"We live for the woods and the moon and the night"
obnoxion
Sodalis
Posts: 2168
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm
Lodge membership: Graal

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by obnoxion »

Ne ainekset joista satanistinen maailmakuvani myöhemmin rakentui olivat lapsuudessa kuullut kansansadut, Raamatun kertomukset, moderni viihde (musiikki, televisio, elokuvat, sarjakuvat, pelit), kuvat vanhoista maalauksista, sekä paikalliset legendat ja kuiskailut, jotka Suomen oloissa koskevat yleensä tavanomaisten kummitusjuttujen lisäksi spiritismiä ja mustaa raamattua. Mustaa raamattua pidettiin alakoulun aikoihin jonkinlaisena mustanan graalin maljana, jonka synkästä maineesta ja mystisestä voimasta kaikki tuntuivat tietävän, mutta kukaan ei ollut sellaista nähnyt. Sitten kun sain sen heti yläkoulun alussa hankittua (painoksessa oli Baphometin kuva kannessa, ja se oli kirjoitettu vanhahtavilla kirjaimilla), yhdistyi se samalla jonkilaiseen sisäiseen löytöön, ja samaan ajankohtaan voisi sijoittaa tietoisen astumisen vasemman käden polulle.

Tähän mennessä olin jo rakentanut omanlaiseni käsityksen polusta, ja kun huomattavasti myöhemmin tulivat internetin sekä mahdollisudet tilata ulkomailta kirjoja ja muuta vastaavaa, minulla oli jo sikäli vahva näkemys että saatoin sulkea pois modernit satanismin muodot sitä mukaan kun niihin törmäsin. Ne eivät olleet minua varten.

Että tällaisista aineksista voi rakentua näin varhaisessa vaiheessa satanistinen maailmankuva, edellyttää se uskoakseni synnynnäistä altiutta kiinnittää huomiotaan tiettyihin asioihin, ja taipumsta keskittyä tietyn tyyppisiin kokonaisuuksiin. Tästä syntyy hyvin helposti tunne predestinaatiosta, joka ajaa entisestään eteenpäin.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4399
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Graal, Lucifer, Salome

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Nefastos »

Dhaca wrote:...kiinnostusta mystisiin, salaperäisiin ja synkkiin asioihin, joka on varjostanut elämääni niin kauan kuin muistan...

&
obnoxion wrote:...synnynnäistä altiutta kiinnittää huomiotaan tiettyihin asioihin, ja taipumsta keskittyä tietyn tyyppisiin kokonaisuuksiin. Tästä syntyy hyvin helposti tunne predestinaatiosta, joka ajaa entisestään eteenpäin.


Niinpä. Henkilökohtaisesti koen jälleensyntymisopin tosiasiana. Silloin on ymmärrettävää, että kun ihmisen Tie - syvästi tiedostettu henkinen prosessi - on kerran alkanut, siihen liittyvä sielun palo säilyy, myös kuoleman läpi. Myös minulla on ollut tuo kaikkea muuta kokemusta vahvempi sisäinen varmuus tietyistä asioista läpi elämän, niin että varhaisnuoruudessa vain joutui ikään kuin hakemaan ulkoiset muodot niille intuitioille/valmiuksille, jotka olivat olemassa sisäsyntyisesti.

Mikä sivumennen sanoen on hirveän tuskallista. Kuin olisi synnyttäjä & synnytettävä samanaikaisesti, ja kokisi molempien fyysistä tuskaa vastaavan henkisen ahdistuksen. Mutta ei joitakin tunteja, vaan vuosia...

Mutta se että sen ulkoiseksi muodoksi kehkeytyi (hieman myöhemmin) nimenomaan satanismi, ei ollut minulle mitenkään yhtä selvä asia kuin esim. veli Obnoxion yllä esitti omalla kohdallaan olleen. Minulle okkultismi oli ehdoton totuus, magia ja ykseys, & myös niiden ehdoton vaistomainen liittäminen eettiseen pyrintöön. Pimeän puolen kuvasto oli valtavan kiehtovaa & merkityksekästä, mutta se ei ollut yhtä ehdottoman välttämätöntä. Kysehän on tällöin painotuksista, nimenomaan aspektieroista: ei siitä että eri okkultistien maailmat tai palveltavat jumalat olisivat tosiasiassa erilaisia, vaan kehitystiessä ja omissa velvollisuuksissa itseä/maailmaa kohtaan on pientä, kaunista variointia, kuten luonnossa aina esiintyy.

Dhaca wrote:Internet on tässä suhteessa ollut guruni, suuri opastajani.


Itselleni internet oli ehkä enemmän positiivinen vastustaja (vielä tuolloin; nythän se on erinomainen työn väline). 90-luvun lopussa yritin kovasti etsiä netistä tietoa satanismin/saatananpalvonnan eri muodoista, koska itselläni ei ollut mitään sosiaalisia kontakteja tällaisiin suuntiin. Tulokset olivat kuitenkin niin lannistavia, että ne pakottivat luomaan oman järjestelmän - kuitenkin sillä tavoin, että oli jotakin mitä opponoida, nim. lähinnä Church of Satanin vääräksi kokemani oppi, tai toisella puolen astraalisuuteen/fiktioon syvälle uponneet alaspäisen tien muodot.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Aquila
Frater
Posts: 843
Joined: Sat Jul 17, 2010 12:14 pm
Lodge membership: Graal, Hermes, Phanes

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Aquila »

Tiedostetusti satanistiksi tunnistautuminen tapahtui varsin myöhään, suunnilleen 22-23 vuotiaana, mikä käsittääkseni on jonkin verran keskimääräistä myöhäisempi ikä satanismin löytämiselle. Tuota ennen oli kuitenkin ollut voimakasta taipumusta itsenäiseen ja yksilölliseen tiehen, jonka olen myös ajatellut olleen jo pidempiaikaisen, useampia elämiä kestäneen pyrkimyksen tulosta, sillä taipumus on ollut vahva jo varhaisesta iästä alkaen. Lapsuudesta ja varhaisesta teini-iästä alkaen se on ottanut monenlaisia muotoja, ristiriitaisillakin tavoilla, erittäin fanaattisesta kristinuskosta ateismiin. Mukana kulki usein luciferinen ylpeys, joka ajoi negatiivisillakin tavoilla eräänlaiseen pratyeka-ihanteeseen, mitä en kuitenkaan heti tunnistanut.

Satanismiin tunsin voimakasta kiinnostusta jo ennen kuin tiedostin itseni satanistiksi. Internetin kautta aiheeseen perehtyessä törmäsin kuitenkin sellaisiin satanismin muotoihin, jotka lähinnä aiheuttivat negatiivisia reaktioita, mikä luultavasti hyvälläkin tavalla viivytti heräämistäni satanistiksi ja helpotti myöhemmin oikeanlaisen suunnan löytämistä. Olennaisena osana oli tuolloin sekin, että ylpeys, joka itsessäni oli vahva, nousi vastaan myös muiden satanistien kohdalla ja sai jotenkin ajautumaan kauemmas. Lopulta ei siltikään tarvittu kovin suurta töytäystä, jotta todella löysin satanismin. Näennäisesti niinkin pieni asia, kuin jonkin bändin haastattelu lehdessä sai minut toteamaan, että tämä on täyttä asiaa ja edustaa melko hyvin vakaumusta, joka itselläni oli jo pitkään ollut. Tutustuin tuon jälkeen internetin kautta aika pian Azazelin Tähteen, joten löysin melko nopeasti oikeanlaisen suunnan itselleni sen jälkeen, kun olin tunnistanut satanismin omaksi tiekseni.
Wyrmfang
Posts: 1229
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Wyrmfang »

Muistan harmittavan vähän nuoruudestani, saati lapsuudesta. Olisi pitänyt pitää päiväkirjaa, avaisi aika monia asioita nimenomaan tämäkin aiheen suhteen.

Todennäköisesti sieltä saduista ja Raamatusta lähtee minullakin virikkeet, jostain 9-vuotiaasta asti sitten myös kauhukirjat ja jossain määrin elokuvat/sarjat, oleellisimpana tekijänä kuitenkin sisäinen viehtymys/repulsio suhde kaikkeen pahaan, pelottavaan, ahdistavaan ja mysteeriseen. Lapsuus ja varhaisnuoruus meni kamppailessa synkkien taipumusten ja "uskon" välillä sekä ateismin ja "uskon" välillä (sinänsä mielenkiintoista että en ole temperamentiltani erityisen uskonnollinen eikä perheessä ollut mitään tähän suuntaan). Satanismi merkitsi sitten joskus 17-vuotiaana tietynlaista vapautumista näistä dilemmoista. Tässä vaiheessa satanismin sisältö oli jonkinlainen yhdistelmä noita aikaisempia pelkoja ym., nihilististä kaunaa elämää kohtaan, Schopenhauerilaista pessimististä kuolemanpalvontaa sekä kapinaa auktoriteetteja vastaan. Idea kutsua itseäni satanistiksi täytyi tulla netistä ja erityisesti black metal kulttuurista, yhteisen nimittäjän ollessa lähinnä viha ihmisen väistämätöntä inhimillistä pienuutta kohtaan. Ensimmäinen askel laajempaan ja tasapainoisempaan suuntaan oli Nefastoksen silloisen foorumikirjoittelun inspiroimana tutustuminen teosofiaan.
Absconditus
Posts: 95
Joined: Thu Jun 10, 2010 5:20 pm
Location: Helsinki

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Absconditus »

Black metal -musiikin vaikutuksesta se taisi alunperin lähteä. Vanhassa kunnon Jyrki-ohjelmassa näytettiin bm-musiikkivideoita, jotka vetivät oudolla tavalla kymmenvuotiasta minua puoleensa. Tämä ei tietysti suoraan vienyt kohti satanismia, mutta jotain liikahti sisällä, ja suunta oli melko selvä siitä lähtien. Kaikki synkempi veti yhä enemmän puoleensa.

Kuten Wyrmfangillakin, on minullakin osa nuoruudesta ja lapsuudesta vähän hämärän peitossa. Jotain dokumentaatiota olisi mahtava tuolta ajalta omata, mutta silloinen impulsiivisuuteni ja keskittymiskyvyttömyyteni olisi kai tehnyt tämän mahdottomaksi.

Taisi kuitenkin olla jotain 15. ikävuoden paikkeilla, kun LaVeylainen satanismi antoi sen symbolisen viitekehyksen, joka vastasi synkkyyden kaipuuseeni. Se antoi tavan vahvistaa omaa itsenäisyyttä ja kultivoida voimaa. Hyvin pian tämä kuitenkin alkoi tuntua tyhjältä. Sitä tahtoi enemmän vastauksia, kun ne isoimmat kysymykset olivat edelleen auki. Teistisemmät satanismin muodot tulivat sitten internetin kautta vähän milloin mistäkin lähteestä. Näiden pohjalta rakennettiin aika omannäköistä, eli silloisen psyykkisen traumatiikan näköistä, satanistista maailmankuvaa. Tällä sitten yritettiin määrittää itse, ja kasvattaa voimia, joilla nousta silloin oksettavana ilmenneen maailman yläpuolelle. Onneksi psykologiset ongelmat olivat kuitenkin sellaisia, että vakavimmat alaspäiset askeleet jäivät ottamatta.

Azazelin Tähden filosofia alkoi sitten aikojen saatossa tulla yhä enemmän omaan maailmankatsomukseen mukaan, ja siitä vähä vähältä haitallisemmat muodot murenivat pois rehellisen pyrinnön kautta.

Internet on ollut itselleni yksi tärkeimmistä johdattelijoista okkultismin tiellä. Sekä hyvässä että pahassa.
Sûrya-Ishtara
Posts: 42
Joined: Wed Jun 02, 2010 10:30 am
Contact:

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Sûrya-Ishtara »

Yhdytään kuoroon, eli varsinainen tutustuminen saatanalliseen kuvastoon tapahtui black metal -musiikin kautta. Mutta Saatana tuli jo hyvin varhaisessa iässä tutuksi: varsinainen henkinen kriisi tapahtui siinä vaiheessa, kun kristillisessä kasvatuksessa tuli - vääristyneessä muodossa tietenkin - ilmi, että Rakkauden Jumala on myös kykenevä olemaan Vihan Jumala persoonakohtaisesti. Tämän ajatuskulun seurauksena päädyin pohtimaan, että kuka pitää minun puoliani, jos ei jumalakaan? Raamatullisista teksteistä Saatana ei onnistunut saamaan pääni sisällä sitä vihollisen asemaa, joka hänelle oli annettu, vaan Hän tuntui hyvin mystisellä tavalla vetoavalta figuurilta.

Ajan myötä asetelma asettui muotosidonnaisesta ajattelusta abstraktimpaan suuntaan: koska olin ymmärtänyt, ettei myyttejä yksinkertaisesti voida ottaa ainoastaan sen historiallisessa kontekstissaan, niin pohtiminen olikin siirtynyt miettimään antagonistin määritystä. Mikä oli se viisaus, jonka langennut enkeli on ihmiselle antanut? Kuka vastustaa lopultakin ketäkin - Absoluutti vihaa itseään välillisesti manifestaation kautta?

Jos ei mitään muuta ole tämän elämänpolun aikana oppinut, niin ainakin sen, että kaikki on merkityksekästä. Niin luomiselle kuin tuhoamiselle on funktionsa.
Nomad
Posts: 46
Joined: Thu Feb 16, 2012 5:16 am
Location: Helsinki

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Nomad »

Hieman aiemmista vastauksista poiketen tutustuin itse satanismi-käsitteeseen median uutisoinnin kautta, kun Hyvinkäällä tehtiin paloittelusurma vuonna 1998. Olin tuolloin 12-vuotias, enkä nyt ainakaan muista kuulleeni termiä satanismi sitä ennen. En tiedä, oliko Hyvinkään tapauksessa loppujen lopuksi edes kyse saatananpalvonnasta (muistaakseni ainakaan jonkun oikeusasteen mukaan ei ollut), mutta kovastihan satanismista silloin puhuttiin. Tuolla Ulvilan tapahtumia käsitelleessä keskustelussa oli esillä ajatus siitä, että keltainen lehdistö luo omia satanismin muotojaan, ja voin tosiaankin vahvistaa havainnon; oman pääni sisällä koko käsitteistö syntyi kankeassa muodossaan alunperin juuri näin.

Termin sisällöllinen laajeneminen on sitten varmaan tavallisempi tarina: se tapahtui alle parikymppisenä internetin, kavereiden ja black metal -musiikin kautta. Erityismainintana voisin itsekin todeta sen, mikä ylempänä tuli esille, että Nefastoksen foorumikirjoittelu oli aikoinaan bm-laudalla ihan vakuuttavaa ja laski varmasti tietyllä tavalla verkkoja vesille. Kai se on uskottava, että kointähden seuraajista tehdään ihmisten kalastajia. 8-)
User avatar
Guldalder
Posts: 10
Joined: Sat Dec 21, 2013 8:38 pm
Location: Espoo

Re: Mitä kautta tutustuit satanismiin?

Post by Guldalder »

Vajrasramana wrote:1. Anti-kristillisyys
2. "materiaalinen" satanismi
3. Psykologisempi ja henkisempi lähestyminen satanismiin (Michael W.Ford, ToS, MLO, ONA)
4. Teosofinen satanismi

Internet on tässä suhteessa ollut guruni, suuri opastajani.
Juuri näin kävi itsellenikin! Tai noh, tuon materiaalisen satanismin jälkeen - johon päädyin pääasiassa black- ja death metal-musiikin innoittamana - koin vaiheen jossa aasainusko/odinismi tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta. Asatru Folk Assembly oli ryhmä johon samaistuin hyvin nopeasti (en koskaan liittynyt, seurasin kuitenkin aktiivisesti Stephen McNallenin päivityksiä ja kirjoituksia); tuolloin loin oikeastaan vaan taidetta jonka aihepiirinä oli germaaninen, slaavilainen, kelttiläinen tai jokin muu muinaisusko, kannoin Mjölnir-riipusta ja kokeilin erilaisia rituaaleja luonnossa.

Viime kesänä koin kuitenkin oudonlaisen, erittäin vahvan eksistentiaalisen kriisin. Yhtäkkiä aloin pohdiskella eri asioita, hylkäsin lopulta odinistisen polyteismin ja vaivuin yllättävään masennukseen. Ei tehnyt mieli nousta sängystä, kaikki ajatukseni keskittyivät ainoastaan kaiken merkityksettömyyteen, tyhjyyteen.

Jonkin sortin pelastuksen koin kuitenkin lukemalla esim. Temple of the Black Lightin/MLO:n ynnä muiden LHP-järjestöjen ideoista, useita kirjoja esoterismista, teosofiasta, voodoosta jne.

...ja sitten tullaankin nykyhetkeen. Sanoisin olevani hyvinkin samalla linjalla AT:n ideologian kanssa, ainakin sen jälkeen kun olin lukenut Porttien kirjan sekä kaikki Azazel.fi:stä löytyvät tekstit. Fosforoksen sekä Fohatin haluaisin vielä jonain päivänä lukaista.
:)
About his intelligence should no man be boastful, rather conscious of mind. -Hávamál
Post Reply