Fosforos

Keskustelu Azazelin Tähden kirjoista, lehdistä, artikkeleista.
User avatar
Fatuus
Frater
Posts: 671
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm

Fosforos

Postby Fatuus » Mon Dec 10, 2012 5:11 pm

Talvipäivänseisauksena 2012 julkaistaan Viidennen Askeleen toimesta uusi suomenkielinen painos Johannes Nefastoksen pääteos Fosforoksesta. Nyt julkaistava kirjaversio on yhdenmukainen Ixaxaarin samaan aikaan julkaiseman englanninkielisen käännöksen kanssa. Komea kovakantinen painos, musta kultafolioitu kangaspäällyste, suojapaperilla & lukunauhalla. 45 euroa. Ennakkotilauksia otetaan vastaan!

"Alun perin vuonna 2002 julkaistu Fosforos tarjoaa kokonaisvaltaisen filosofisen järjestelmän, laajamittaisen tutkielman arkkityyppisen Saatanan olemuksesta, ja perusteellisen oppirakennelman Ykseydestä, jossa Vasemman Käden ja Oikean Käden tiet yhdistetään siksi kokonaisuudeksi, jollaisena ne aina ovat ilmenneet todellisen etsijän sydämessä.

Kirjan kuusi osaa läpäisee ja täydellistää seitsemäs kommentaariosa, joka on esitetty alaviitteiden muodossa. Liitteinä on annettu tekstit ihmisen seitsemästä prinsiipistä hieroglyfisenä avaimena, jälkielämän tiloista, sekä viitteiden konversiotaulukko edelliseen, erillisinä vihkoina vuosina 2007-2008 julkaistuun laitokseen."

Lisätietoja osoitteesta: http://www.viidesaskel.fi
Veni, lumen cordium,
dulce refrigerium.
O lux beatissima,
reple cordis intima.
User avatar
Aquila
Frater
Posts: 707
Joined: Sat Jul 17, 2010 12:14 pm

Re: Fosforos

Postby Aquila » Sat Dec 22, 2012 6:41 pm

Täytyy muuten sanoa, että ulkoisilta puitteiltaan ehkä kauneimpia julkaisuja, joita olen nähnyt. Sisältöön en tässä ota kantaa ;)
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 953
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Re: Fosforos

Postby Insanus » Mon Mar 24, 2014 9:00 pm

Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Myrkky sattuu siihen jolla on haava.
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 979
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Fosforos

Postby Kenazis » Tue Mar 25, 2014 3:01 pm

Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Ei ole selkärangassa ei. Tuo oma threadi kuulostaa ihan hyvältä idealta mun mielestä.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 953
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Re: Fosforos

Postby Insanus » Wed Mar 26, 2014 3:47 pm

Vajrasramana wrote:
Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy? Vai pitäisikö jokaiselle erilliselle osalle avata oma threadi jossa voisi esittää tulkintoja & mahdollisia havainnollistuksia tjsp?
Ei ole selkärangassa ei.
En siis ole yksin :) Ketjuja kehiin.
Myrkky sattuu siihen jolla on haava.
Tulihenki
Posts: 185
Joined: Tue Jun 12, 2012 2:24 pm
Contact:

Re: Fosforos

Postby Tulihenki » Thu Apr 24, 2014 10:08 am

Insanus wrote:Onko kaikilla Fosforos niin selkärangassa ettei siitä tarvitse käydä keskustelua vai onko tälle hiljaisuudelle jokin muu syy?
Pistinpä juuri Fosforoksen tilaukseen, joten saatanpa osallistua keskusteluun jossain vaiheessa myöhemmin!
Hoenir
Posts: 218
Joined: Thu Apr 24, 2014 5:13 pm

Re: Fosforos

Postby Hoenir » Thu Oct 30, 2014 6:05 pm

Päätin hommata itsekkin Fosforoksen vaikka olen sen kyllä jo aiemmin lukenut. Täytyy muuten hehkuttaa itsekkin että kirja kansilehtineen on mahdottoman kaunis esine! Tulipa muuten mieleen, että pitäisikö Fosforoksesta järjestää oikein lukupiiri?
"Futile as a ghost I stand guard over hidden gold, O lord of the meeting rivers"
User avatar
RaktaZoci
Posts: 1318
Joined: Tue Feb 05, 2013 11:32 pm
Location: Salo

Re: Fosforos

Postby RaktaZoci » Thu Oct 30, 2014 8:25 pm

Fosforos oli itselleni ensimmäinen AT-linkki ilmestyessään toisena painoksenaan (se nidottu mustakantinen) Ixaxaarin kautta 2005. On myönnettävä, että suhtauduin siihen ensilukemalta osittain sangen kriittisesti, mutta se sisälsi silti ensimmäistä kertaa ajatuksia, jotka olivat kuin minulle räätälöity.

Palasin teoksen pariin uudemman kerran, ja kenties kokemustaustaltani rikkaampana, parisen vuotta myöhemmin ja jollakin tavoin se aukeni tällä kertaa hyvin eri tavalla.
Itselleni tuntuu jotenkin kummalliselta, että seurassa on jäseniä, jotka eivät ole tätä 'perusteosta' lukeneet, koska se teki itseeni niin suuren vaikutuksen ilmestyessään. Toki myös ymmärrän, että on hyvä olla muodostamatta Biblia-maista kuolleeseen kirjaimeen tuijottamista esim. sillä, että jokaiseen mahdolliseen argumenttiin kommentoitaisiin "...mutta Fosforos sanoo: X...".

Aikaisempiin kommentteihin, opus ei ole missään nimessä kirjaimellisesti hallussa, vaan enemmän kokonaisuudellisesti. Se perushenki, joka sitä siivittää on varsin vahvasti polttomerkattu sieluuni.

Minulle on tyypillistä toimia niin, että teen tiivistyksiä pitkistä ja vaikeista asioista, kuin itselleni tietynlaisiksi muistiinpanoiksi ja nämä helpottavat muistamaan asian laajemmassa kontekstissaan. Tämä myös usein johtaa siihen, että asiat avautuvat minulle pienellä viiveellä, tai kunnes olen onnistunut pohdiskelemaan tarpeeksi ja jäsentämään palikat päässäni oikein, jotta ne viimein loksahtavat paikoilleen.
die Eule der Minerva beginnt erst mit der einbrechenden Dämmerung ihren Flug.
-Hegel
Gunaholic
Posts: 6
Joined: Mon Sep 07, 2015 7:09 pm
Location: Turku

Re: Fosforos

Postby Gunaholic » Wed Sep 09, 2015 10:08 pm

Herätellään vanhaa ketjua Benemalin vihjeestä.
Itse tutustuin AT:n julkaisuihin juuri Fosforoksen kautta, ja voin sanoa että kirja tosiaan kolahti. Olin ollut LaVey satanisti jo 8 vuotta ja tämä oli jotain aivan muuta. Ja jotain minkä sisällössä löytyy tosiaan uutta sulateltavaa vuodesta toiseen. Samalla runollisen kaunista mutta silti teräksisen kylmää. Ja vaikka Fosforoksia hyllyssä on monta, ja vaikka uusin julkaisu on erittäin kaunis, on tuo vuoden 2005 painos minulle yhä se ainut ja oikea.

Ja nyt pitääkin kysäistä koska käytännön magia on aina ollut lähellä sydäntä, miksiköhän useampi rukous on uudemmasta painoksesta poistettu? Esim tuhoamisen ja parantamisen työhön. Itse jopa toivoin että uudessa fosforoksesta näitä olisi ollut enemmän. Minulle rukoukset ja rituaalit ovat todella iso osa arkea.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3522
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Fosforos

Postby Nefastos » Thu Sep 10, 2015 9:56 am

Paljon kiitoksia kauniista sanoistasi. Tämä lämmittää sydäntä etenkin nyt, kun painoon on menossa Argarizimin (aiemmin järjestysluvulla 2) uusittu laitos, josta syntyi melkein saman luokan moneen suuntaan räjähtävää okkulttista ilotulitusta.
Gunaholic wrote:Ja nyt pitääkin kysäistä koska käytännön magia on aina ollut lähellä sydäntä, miksiköhän useampi rukous on uudemmasta painoksesta poistettu? Esim tuhoamisen ja parantamisen työhön. Itse jopa toivoin että uudessa fosforoksesta näitä olisi ollut enemmän. Minulle rukoukset ja rituaalit ovat todella iso osa arkea.


Niin minullekin, & siinä syy juuri onkin, että koen asian vaikuttavaksi tekijäksi. Ei-optimaaliset muodot jätin pois & keskitin tähtihymnien kautta rukoustyöskentelyyn, mikä nykyään muodostaakin Azazelin Tähden seremoniallisen puolen (Kiven aspekti) perustan. Tämä oli oikein hyvä päätös.

Mutta koska Fosforoksen uusiin laitoksiin Legifer & Clavis Magica -osuus on aina muuttunut, se tosiaan lisää eri laitosten keräilyn mielekkyyttä... :) Gotta catch them all.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests