Esittäytymiset

Oman elämän ja nykymaailman yhteen sovittaminen.
Locked
User avatar
Aquila
Posts: 355
Joined: Sat Jul 17, 2010 12:14 pm

Re: Esittäytymiset

Post by Aquila »

Frater Libra kirjoittaa varsin hyvin siitä kitkasta, jota itsekin tunnen uuden ja vanhan kohdatessa ja toivottavasti vanhan huonomman mallin hiljalleen kuluessa pois. Ongelmat ovat jokaisella toki hieman erilaisia, mutta omista taustoistani johtuen näen myös alkoholin kirot hyvin läheisinä ja toisaalta monesti sen houkuttavan kutsunkin olen kuullut. Toivotan voimaa polullesi sillä se ei varmasti ole helppo.

Oman persoonani ongelmat tuntuvat toistuvan elämässäni yleensä samankaltaisissa tilanteissa usein tietynlaisena dynaamisuuden puutteena, joka ilmenee todella lannistavana ja alas painavana. Toisinaan taas houkuttaa väärä ylpeyden tunne "nostamaan" itseä ylöspäin omissa sokeissa silmissään. Siinä missä terve ylpeys pitää kiinni oikeista arvoista, jää tuo väärä ylpeys pitämään kiinni omista heikkouksistaan niitä vahvuuksina pitäen.

Muistaminen on joskus niin vaikeaa. Muistaa se todistus oikeasta polusta, joka joskus kirkkaana paistaa sisältä päin. Siinä pysyminen kaikkien heikkouksien ja vanhojen kaavojen puristuksessa on haasteena suurimpia, joita tällä hetkellä kohtaan. Mutta voiman hetkinä voin vain kiittää Herraamme siitä haasteesta, jonka olen saanut kohdata, vaikka heikoimpina hetkinä en Häntä aina muistakaan.
Lux

Re: Esittäytymiset

Post by Lux »

Nefastos wrote:...Miten tämä keskustelu taas meni tähän?
Maailman off-topickien Herra pääsi valloilleen. :)

Mieleni tekisi jatkaa siitä, miksi Co$ = Kapitalismi = Co$, mutta jätetään se ehkä johonkin toiseen päivään ja aiheeseen. Yhdistävät tekijät ovat joka tapauksessa jopa hämmentävän suuret, aina lähdettä myöten.
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Esittäytymiset

Post by Nefastos »

Libral wrote:ja sitä muistaa että eihän meillä tavallaan ongelmia olekaan; on haasteita, suuri haasteita ja pieniä haasteita


Tosi Egoismin (vaiko "monadismin"?) kaunein kukka on varmasti se, että huomaamme tekevämme oman todellisuutemme. On vain löydettävä kapea tie siihen ylitajuiseen, johon normiminän on vaikea samaistua. Naisadepti Yeshe Tsogyel kuulemma kykeni suhtautumaan omaan raiskatuksi tulemiseensa niin arkkityyppisenä tapahtumana, että tuli antaneeksi valtavan avun paitsi tietenkin itselleen, myös pahointekijöilleen. (Vrt. St. Longinuksen legenda Nasaretilaisen kyljen lävistäjänä.) Esimerkki on äärimmäinen mutta asia itsessään sovellettavissa vähemmän drastisiin elämänongelmiin, joissa pyhittävä suhtautuminen on ymmärrettävästi helpompi saavuttaa. Se mikä arkitietoiselle minälleni on elämääni vaikeuttava vastoinkäyminen on ylitietoiselle minälleni jälleen mahdollisuus yrittää käyttää hyödyksi vanhaa "opetuspyyntöä" (karmaa) & löytää todellinen ydin asioista jotka johtuen milloin mistäkin psykologisista seikoista aiheuttavat kärsimystä ja väärää jännitettä.

Nagahel wrote:Maailman off-topickien Herra pääsi valloilleen. :)


Jeh! Tahaton tai tahallinen hatunnosto meiltä Church of Satanille, palata yhä uudelleen rypistämään kulmia heidän näkemyksilleen. Harva asia on niin suuri kunnianosoitus kuin toistuva kritiikki, joka osoittaa kritisoidun tahon merkityksekkyyden... 8-)
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Ensi-Lugal
Posts: 20
Joined: Wed May 26, 2010 3:18 pm

Re: Esittäytymiset

Post by Ensi-Lugal »

Pahoitteluni myöhäisestä esittäytymisestä, mutta elämäntilanteeni on ollut kiireitä täynnä ja esteitä syventymiseen on ollut liiankin kanssa.

Noh, aloitetaan:

Ikä: 28
Horoskooppi: Skorpioni
Koulutus: Humanististen tieteiden kandidaatti (Yleinen historia pääaineena)
Elämänkatsomus: VKP, shamanismi, muinaisuskonnot. Eli vähän sieltä sun täältä. Eräänlainen etsijä siis. ;)
Harrastukset: Mitä milloinkin


Tässä näin aluksi. 8-)
Ater Candeo Sol
Posts: 24
Joined: Sun Jul 25, 2010 3:18 am

Re: Esittäytymiset

Post by Ater Candeo Sol »

Kiitokset Nefastoksellekkin tervetulotoivotuksesta.
Ja Ensi-Lugal, tertulemast omasta puolestani!
Nagahel wrote: Mieleni tekisi jatkaa siitä, miksi Co$ = Kapitalismi = Co$, mutta jätetään se ehkä johonkin toiseen päivään ja aiheeseen.
Tätähän varten löytyy tuo "Satanismi ja saatananpalvonta"-topicci :D
Lux

Re: Esittäytymiset

Post by Lux »

Toistuva maininta maihariin kadulla tarttuneen paskan hajusta ei kerro mielestäni paljon muusta kuin siitä, että se haisee ihan pahalle - ja että siivoajille olisi tarvetta.

"Inverted alchemy of modern West, turning gold into lead..."
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Esittäytymiset

Post by A.A. »

Taidan näin leikkisästi ilmaisten edustaa ainoana foorumilla Saatanan saatanaa, eli edustan esoteerista kristinuskoa. Olen seurannut AT:ä jo jonkin aikaa mielenkiinnolla. Teksteistä on ollut hyötyä niiltä osin kun asioita on käsitelty yleisemmältä kannalta tai siten, että niitä on voinut kääntää omaan maailmankatsomukseen. Pidättäydyn antamasta luonnehdintoja persoonallisesta puolestani internetin julkisella puolella. En myöskään lupaa suurta osallistumista foorumilla, koska energiaa menee jonkin verran tekstin tuottoon toisaalla.
Lux

Re: Esittäytymiset

Post by Lux »

Tervehdys, ja tervtuloa A.A.! Blogisi teksteistä on ollut hyvin paljon hyötyä ja iloa jo kauan aikaa. Kuten julkisestikin todettua, AT:n tarkoitus on yhdistää eikä erottaa, ja Saatanan suhteen näkisin ensisijaisena tavoitteenamme olevan ainoastaan tähän korkeaan olemukseen erinäisten erehdysten vuoksi liitettyjen virhetulkintojen kumoaminen ja esiintuominen. Esoteerinen kristillisyys ja gnostinen kristinoppi vaikuttavat omallakin kohdalla päivä päivältä läheisimmiltä asioilta, vaikka koenkin, että Traditio / Sanatana Dharma sellaisenaan on ylivertainen kaikkiin sen erilaistuneisiin muotoihin nähden; todellinen Vihollinen jokaiselle esoteristille on varmasti pikemminkin modernismi, post-modernismi (Homo Economicus -ajattelu), materialismi yms. muut harhojen pauloihin langettavat ja sielun kovettavat opit; esimerkiksi, en voi uskoa Odinin, Väinämöisen, Buddhan ja Jeesuksen olevan toistensa vihamiehiä. Vaikka et osallistuisikaan runsain mitoin foorumin keskusteluihin, niin jo pelkkä rekisteröitymisesi foorumille on erittäin positiivinen merkki.
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Esittäytymiset

Post by A.A. »

Kiitos lämpimästä vastaanotosta, Nagahel. Olen samaa mieltä tämän ajan materialismin haasteista. Tietyllä tapaa olen samaa mieltä mainitsemiesi "arkkityyppien" sopuisasta rinnakkaiselosta, mutta tuli kuitenkin mieleen Kalevalan loppu, jossa Väinämöinen lähtee vihastuen Karjalan kuninkaan (=Jeesuksen) tieltä. Saman tyylinen kuvio on P. Hiltusen R.E. Howadin novelliin perustuvan Harmaan jumalan hetki -sarjakuvan lopussa, jossa Odin väistyy J:n tieltä. Tämä vain kurioseettina sille, että vanhojen ideologioiden väistymiseen uuden tieltä liittyy kieltämättä tiettyä melankoliaa ja "pettymystä väistyvän arkkityypin puolelta". Nykyisellä materialismin ajalla on kyllä perusteltua ajatella menneen ajan ideologioiden kokoavan voimansa yhteistä vihollista vastaan -jos tällainen vastakkainasettelu on ylipäänsä tarpeellista.
Lux

Re: Esittäytymiset

Post by Lux »

A.A. wrote:Tämä vain kurioseettina sille, että vanhojen ideologioiden väistymiseen uuden tieltä liittyy kieltämättä tiettyä melankoliaa ja "pettymystä väistyvän arkkityypin puolelta". Nykyisellä materialismin ajalla on kyllä perusteltua ajatella menneen ajan ideologioiden kokoavan voimansa yhteistä vihollista vastaan - jos tällainen vastakkainasettelu on ylipäänsä tarpeellista.
Totta molemmat lausahdukset. Kommentillani viittasin ensisijaisesti siihen faktaan, että jokaisen edellä mainitun arkkityypin nimi merkitsee Viisautta. Punaisen aspektin Pyhän Kamppailun hengessä on sanottava: on tarpeellista, ja tämäkin jo kauan sitten ennustettu (vai pitäisikö sanoa 'ennakoitu'?). Mieleeni tulee tarina Sormuksen Ritareista, jotka edustavat eri kansoja, rotuja, uskontoja ja traditioita, mutta kykenevät liittoutumaan yhteen samaa yhteistä vihollista vastaan. Itse näkisin asian tapahtuvan nykyisen maailman reunoilla ja lähtevän liikkeelle ensisijaisesti yksilöistä (mikä on yksi VKT:n tulkintamuoto).

Ja takaisin aiheeseen... 8-)
Locked