Maailmalla tapahtuu

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Locked
Zeraim
Posts: 47
Joined: Wed Dec 04, 2019 6:47 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Zeraim »

Tiedeuutinen: Ihmisissä (nykyisessä ja neandertalinihmisissä) on havaittu jotain todella erityislaatuista. Säilytämme aivoissamme kyvyn oppia uutta vielä täysikasvuisinakin, toisin kuin muut lajit. Meillä on siis hyödyllistä ja poikkeuksellista aivotoimintaa, vaikka välillä ehkä monesta tuntuukin, että tämä on vain illuusiota. Tai sitten se vain tarkoittaa, ettemme koskaan kasva aikuisiksi...en tiedä.

https://www.nature.com/articles/s41559-022-01933-6 (Sori, itse artikkeli on maksumuurin takana, enkä voi sitä jakaa tänne. Mutta lyhennelmä ehkä kertoo olennaisimman.)
Zeraim
Posts: 47
Joined: Wed Dec 04, 2019 6:47 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Zeraim »

Vihdoin Ylellä katsottavissa: Tukdam - elämän ja kuoleman rajoilla

"Tiibetinbuddhalaisessa traditiossa kuolemaa lähestyvä munkki pyrkii kohtaamaan tukdamin, kuoleman meditoidessaan. Kuollut voi säilyä osin tietoisena, vaikka muut elintoiminnot ovat lakanneet. Ryhmä amerikkalaisia tiedemiehiä tutkii ilmiötä. Käsitys elämän ja kuoleman rajasta on myös sidoksissa kulttuuriin. T. Making Movies (Suomi 2022)"

https://areena.yle.fi/1-50266543
User avatar
Astraya
Posts: 125
Joined: Wed Nov 16, 2016 9:59 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Astraya »

Katsottu. Minä kyllä pidän kovasti Dalai Lamasta! Hienoa kuinka hän, ( ja ymmärtääkseni pääsääntöisesti tiibetinbuddhalaisuus yleisesti ) tunnustaa elämän moninaisuuden merkitystä, hengen ja aineen mm., ja kannustaa tutkimiseen, pohdiskeluun ja tiedon lisäämiseen.
“There can be no transforming of darkness into light and of apathy into movement without emotion”
― Carl Gustav Jung
User avatar
Smaragd
Posts: 1120
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Smaragd »

Se miten buddhalainen oppinut sanoi jo valmiiksi ettei noilla keinoilla saada etsittyjä tuloksia esiin osoittaa vähän surkuhupaisasti sen miten tiede silti näyttää joutuvan käymään umpikujat läpi. Välillä tulee pohdittua voisiko subatomisten hiukkasten tutkimus olla jo suht lähellä niitä hyvin hienosyisiä tasoja, joista dokumentin buddhalainen asiantuntija kertoo ja joiden luomien yhteyksien kautta tukdamissa olevan meditoijan sanotaan ylläpitävän ulkoista kehoaan ja estää hetkellisesti sen muotoja lahoamasta täysin silmin havaittavilta tasoilta. Mutta lienee vielä pitkä matka sinne missä näiden subatomisten hiukkasten toimintaa ja läsnäoloa osataan mitata ja tulkita tältä kannalta, kun ylipäätään vaikkapa joidenkin bosoneiden havaitseminen muualla kuin äärimmäisissä laboratorio-olosuhteissa lienee toistaiseksi hankalaa?
"Would to God that all the Lord's people were Prophets”, Numbers 11:29 as echoed by William Blake
lux ferre
Posts: 97
Joined: Sat Aug 27, 2016 7:25 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by lux ferre »

Vanhoja azazelin tähti haastatteluja joista osaa ei muualta löydy kaikki haastattelut löytyvät kyseisen linkin takana:https://youtube.com/@napalm_
Locked