Dokumentteja

Keskustelut kuvataiteesta, musiikista, runoudesta ja muista taidemuodoista.
User avatar
Smaragd
Posts: 1120
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Re: Dokumentteja

Post by Smaragd »

Hyvä dokumentti, kiitos jakamisesta.
Aperiemus wrote: Wed Mar 08, 2023 9:31 pm Kiintoisa on myös hänen kertomuksensa eräänlaisesta parapsykologisesta tapauksesta, joka sysäsi hänet säveltäjänuralle.
Olikohan tämä se tarkka visio missä hän näki musiikin, mikäli ymmärsin oikein niin kirjoitettuna tahtilaji merkintöineen yms. Tuollaiseen inspiraatioon on kiinnostava verrata omia kokemuksia. Miettiä kuinka pakottava tarve kantaa jotain taakkaa eteenpäin saattaa alkaa ilmetä vaikkapa kirjoitustyötä tekevälle enemmän tai vähemmän selkeinä tai kirkkaina lauseina. Kuinka sitten luovan työn äärellä saattaa rönsyillä etäämmäs tästä visiosta, opetella seuraamaan sitä tai nivomaan herääviä ajatuksia tarpeeksi kiinteiksi osaksi vision keskusajatuksia jne. Sitten kysyä minkä laatuisten entiteettien kanssa tällaiset kommunikaatiomuodot käydään.

Karkeaa alustavaa hahmotusta jos alkaisi tekemään niin rönsyilyssä lienee kyse alemman kolminaisuuden instrumenttien keskustelusta egon kanssa ja inspiraatiossa kyse Egon viesteistä egolle. Ja silloin kun rönsyilyä yrittää editoida/jäsentää ja sitoa inspiraatioon kiinni niin ego yrittää löytää paikkaansa Egon alla.
"Would to God that all the Lord's people were Prophets”, Numbers 11:29 as echoed by William Blake
User avatar
Aperiemus
Posts: 41
Joined: Wed Oct 03, 2018 3:09 pm

Re: Dokumentteja

Post by Aperiemus »

Smaragd wrote: Fri Mar 10, 2023 11:17 am Olikohan tämä se tarkka visio missä hän näki musiikin, mikäli ymmärsin oikein niin kirjoitettuna tahtilaji merkintöineen yms.
Juuri se. Leiviskä myös tuota tarinaa kertoessaan tuntui korostavan sitä, että hän näki sävellyksen, kuin se olisi ollut kirkkaana hänen silmiensä edessä. On usein tuntunut siltä, että muusikoille saattaa Platonin ideamaailma resonoida juuri siitä syystä, että joskus ne kappaleet tipahtavat kokonaisina tajuntaan, aivan kuin ne olisivat olleet valmiina jossain muualla.
Locked