Kohtaaminen keskusteluissa

Azazelin Tähden käytännöt.
Post Reply
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3284
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Graal, Lucifer, Salome

Kohtaaminen keskusteluissa

Post by Nefastos »

Sananen sekä tämän foorumin käytänteistä että Azazelin Tähden tulokulmista yleensä. Sananen on pitkähkö, koska toivoisin että tämä esitys jäisi ohjeistavaksi referenssiksi tuleviin keskusteluihin ja aiheeseen liittyviin itsetutkisteluihin.

AT:n ideana on kohtauttaminen, mutta kohtaamisen on oltava aidosti hyväntahtoista. Pahansuopia, vastahankaisia näkemyksiä ei ole mahdollista naittaa yhteen, eikä muille aidosti vihamielisiä näkemyksiä pystytä tuomaan hedelmälliseen keskusteluun. Tämä ei tarkoita haaleutta eikä nöyristelyä. Näkemyksiä, intohimoisiakin näkemyksiä saa ja on toivottavaa esittää, mutta niin kritiikin kuin ylistyksen on oltava keskustelullista. Itse kunkin omat monomaaniset tulokulmat voivat tulla ja melko pakosti tulevat näkyviin keskusteluissa, mutta niitä on kyettävä läpikäymään analyyttisesti ja aidon ymmärryksen halulla. Olennaisin taso on aina eettinen, ja se on muodoton eikä muodollinen. (Muodollinen etiikka muuntuu moraaliksi, joka on paljon alttiimpi vääntymille ja persoonalähtöisyyksille.)

Tämä foorumi on hyvä "amuletti" tai symbolikuva ihmisten kohtaamisten haasteellisuuksista, jotka hieman toisen muotoisina ilmenevät myös kasvokkain jne. On paljon ihmisiä jotka eivät ylipäänsä jaksa osallistua juuri muuten kuin omilla ehdoillaan, ja paljon sellaisia, joilla on sanottavaa vain kritiikki- ja jankkausmielessä: itselleen kaiken sallivia, muilta kaiken vaativia. Aito keskustelu ei ole mahdollista ilman sen kaikkien osapuolten toisiaan vastaan tulemista vähintäänkin kohteliaisuudessa – tämä on fakta. Azazelin Tähden perusidea on hyvin pitkälti juuri aidon keskustelun mahdollistamisessa. Esoteerisia rakenteisuuksia ei voida liittää toisiinsa tai kulttuuriin ilman keskustelullisuutta, ilman hallittua ja alttiiksi antautuvaa diskurssia. Kuten kaikissa asioissa, ääripäät ovat molemmat vääriä: kaikelle antautuva ja kaiken samanarvoisena näkevä on yhtä haalean hyödytön kuin ei mitään salliva ja fanaattinen. Keskustelu on näiden kahden poolin välissä jatkuvasti tasapainoilemista. Ja juuri tuo tasapainottelu tekee ajatusten ja tunteiden vaihdosta ihmisten välillä myös kutkuttavaa, kaunista, antavaa. Sen ei ole tarkoituskaan olla helppoa valmiiden litanioiden latelua kuin korkeintaan alustusmielessä.

Olennaista on myös jatkuva oman itsen tarkkaileminen, mutta ei litistäen ja ankarasti, vaan aidolla okkulttisella kiinnostuksella. Delfoin oraakkelin neuvo Ihminen, tunne itsesi tulisi olla tatuoituna jokaisen aidon etsijän sieluun. Esimerkiksi minulla henkilökohtaiset sympatiat ja antipatiat ovat sellaisia, että jään monomaanisesti kiinni romanttis-eroottiseen ja vihaan antaumuksella sen vastakohtaa, joka on sosiologisesti valtapelillinen asetelma. Mutta koska juuri nämä asiat ovat mekaanisen ohessa mielestäni myös aidosti hyödyllisiä painottaa etenkin nykyaikana, jonka tulokulma on yleisesti ottaen vastakkainen, olen tietoisesti sallinut näiden teemojen jäämisen omaan toistuvaan kommunikaationi. (Aatetasolla ne näkyvät ihailussani poolit yhdistäviä rakenteita kuten hindutantraa kohtaan ja hellittämättömässä kritiikkissäni systeemeihin joiden keskushenkilö on itsekäs manipulaattori, oli hän kuinka mukaansatempaava ja hersyvä luonne tahansa.)

Toivoisin etenkin Azazelin Tähden jäseniltä vastaavaa oman psyyken analyyttistä tutkimusmatkailua, jossa pohditaan miksi tietyt asiat miellyttävät ja tietyt eivät miellytä, ja miten nämä voisi valjastaa ratsastukseen kohti hyödyllistä eikä haitallista ihmisen, kosmoksen ja oman henkisen prosessin kohtaamista. Usein huomaan, että Azazelin Tähden syntipukkiarkkitypiikka vetää puoleensa ihmisiä, joita innostaa ennen kaikkea siding the underdog, riippumatta siitä onko tuo underdog oikeasti millään tavalla fiksu tai oikeassa: psyyken pohjalla vain elää kokemus että näennäisesti vahvemman on aina oltava väärässä, koska kerran on vahvempi. Mutta tämä on reaktiivista patologiaa, joka ei käännä hedelmälliseksi vaan vain invertoi mekaanisesti valtapelillisen rakenteen.

90 % Azazelin Tähden ideasta ylipäänsä on (puhdistamista ja sen mahdollistamana) kohtauttamista. Jäädä kiinni omiin kritiikin kannuksiinsa on niin tavattoman nykypäivää, että sen pitäisi olla alentavaa syvyyssuuntaa etsivälle ihmiselle, joka on kiinnostunut esoteriasta. Mutta tämä ei tarkoita, että aina toista ja toista poskea tulisi heilutella selvästi asennevammaisten ihmisten ja valtahakuisten aatteiden edessä: olla nöyrä väärällä hetkellä on olla mahdollistamassa kokonaisuuteen kohdistettua väkivaltaa.

Nämä ovat vivahderikkaita, haastavia asioita, mutta koska ne ovat jatkuvasti läsnä oleva osa elämää, niiden kanssa myös maksaa vaivan painia.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Astraya
Soror
Posts: 174
Joined: Wed Nov 16, 2016 9:59 pm
Lodge membership: -, Graal, Lucifer, Salome

Re: Kohtaaminen keskusteluissa

Post by Astraya »

Kohtaaminen, kohteliaisuus, ystävällisyys ja aito halu keskustella ovat itselleni muodostuneet kanssakäymisessä kaikista tärkeimmiksi asioiksi. Erityisesti nämä ovat tärkeitä näissä netin formaateissa, joissa sanaton viestintä jää kokonaan uupumaan.
Foorumeita on lukemattomia ja kukin taho päättää omansa säännöt. Hienoa että tämän foorumin pyrkimys on miellyttävään ja vastavuoroiseen kommunikointiin, jonka tietenkään ei tarvitse olla haaleaa.
“There can be no transforming of darkness into light and of apathy into movement without emotion”
― Carl Gustav Jung
Post Reply