Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Rituaalit, loitsut, rukoukset, meditaatioharjoitukset ja maagiset teot.
Locked
Gangleri

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Gangleri »

Zen-tarinoita - Ei vielä kuollut

Keisari kysyi mestari Gudolta:

"Mitä valaistuneelle tapahtuu kuoleman jälkeen?"

"Mistä minä voisin tietää", vastasi Gudo.

"Koska te olette mestari", sanoi keisari.

"Niin, mutta en ole vielä kuollut mestari", virkkoi Gudo.
User avatar
Astraya
Posts: 125
Joined: Wed Nov 16, 2016 9:59 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Astraya »

279. " Kaikki muodot ovat itseä vailla. Kun tämän tarkoin näkee, hän vapautuu kärsimyksestä. Tämä on puhdistuksen tie."

Dhammapada ( suom. Hugo Valvanne)
“There can be no transforming of darkness into light and of apathy into movement without emotion”
― Carl Gustav Jung
Badb
Posts: 124
Joined: Sun Dec 14, 2014 4:56 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Badb »

"Meille länsimaalaisille on tutumpi eräs toinen tällainen pahan ilmennys – ehkä paljon korkeampi – nimittäin Saatana. Hän on jumalista salaperäisin, ja sanotaan, että harha, johon hän itsensä peittää maan päällä liikkuessaan, on niin suuri, etteivät edes Viisauden Mestarit tunne häntä. Hän on korkea planeettahenki ja Saturnuksen herra, yksi Isän Korkeista Pojista. Ihmiset pelkäävät häntä, vihaavat häntä ja tuomitsevat hänen työnsä pahaksi, koska kärsimykset tulevat hänen kauttaan. Mutta eikö juuri kärsimys ole puhdistaja, eikö juuri kärsimyksen tulikaste ole se, mikä vie meidät täydellisyyden tielle? Ilman kiusauksia, ilman koettelemuksia, ilman kärsimyksiä ei voi sielu kasvaa, ja kuta korkeampi on sielu, sitä suurempi on kiusauksen voima. Tuleehan vastustuksen olla sitä suurempi mitä kovemmalle kiireellä sielu pyrkii täydellisyyttä kohti. Ihmiset katsovat vain kuolemannaamiota hänen kasvoillaan, eivät uskalla kohottaa sitä ja katsella Surun Enkelin totisia, lempeitä kasvoja. Kiitosta saamatta hän taistelee kärsivällisesti ihmisten puolesta kohottaakseen heidät jumaliksi. Hän iloitsee jokaisesta voitosta, jonka eteenpäin pyrkivä sielu saa hänen asettamistaan esteistä. Ja kun sielu jaksaa lopullisesti sanoa jokaiseen kiusaukseen: "Mene pois luotani Saatana", – silloin on hänenkin voittonsa täydellinen. Silloin on sielulla rauha, silloin on hän päässyt hiljaisuuteen, jossa Jumalan ääni kuuluu. Mutta ilman taisteluja, ilman myrskyjä, ei hän olisi käsittänyt tätä hiljaisuutta. "Ja katso, Herra meni ohitse ja suuri väkevä tuuli kävi, joka halkaisi vuoret ja särki mäet Herran edellä. Mutta ei Herra ollut tuulessa. Ja tuulen perästä tuli maanjäristys, eikä Herra ollut maanjäristyksessä. Ja maanjäristyksen perästä tuli tulta, ja Herra ei ollut tulessa. Tulen perästä tuli hieno tuulen hyminä." [1. Kun. 19:11-12] Siinä kuului Herran ääni. Siinä hiljaisuudessa myös Saatana riisuu kuolonnaamionsa ja ilmaisee, kuka hän on."

- K. I.: Pahan siunauksesta
User avatar
Soror O
Posts: 416
Joined: Wed Sep 19, 2018 6:15 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Soror O »

Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. (Johannes 15:18)
If you want to reborn, let yourself die.
User avatar
Astraya
Posts: 125
Joined: Wed Nov 16, 2016 9:59 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Astraya »

" Hän oli kerran mennyt vuorille kirkkaana aurinkoisena päivänä ja pitkän aikaa kulkenut eräs tuskallinen ajatus mielessään, joka ajatus ei mitenkään ottanut kiteytyäkseen selvään muotoon. Hänen edessään oli hohtava taivas, alhaalla järvi, ympärillä valoisa ja loppumaton näköpiiri, jolla ei ollut äärtä eikä rajoja. Hän katseli tätä kauan ja tunsi tuskan jäytävän mieltään. Hän muisti nyt, miten hän oli ojennellut käsiään tuota kirkasta, rajatonta siintoa kohti ja itkenyt. Häntä oli kiusannut se, että tuo kaikki oli hänelle aivan outoa. Mikä juhla tuo onkaan, mikä ainainen suuri pyhäpäivä, joka on loppumaton ja joka on vetänyt häntä puoleensa jo kauan, aina, lapsuudesta asti, ja johon hän ei voi mitenkään päästä! "

- Dostojevski, "Idiootti", ( Otavan Kirjapaino, 1999, s. 540-541 )
“There can be no transforming of darkness into light and of apathy into movement without emotion”
― Carl Gustav Jung
Badb
Posts: 124
Joined: Sun Dec 14, 2014 4:56 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Badb »

"Nälkä noidaksi opettaa,
paha päivä tietäjäksi."

- vanha suomalainen sananparsi
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Nefastos »

"Vuonna 1972 ensimmäinen supertietokone laski järjestelmädynaamisen maailmanmallin, jonka mukaan modernisaation kasvutrendit johtavat romahdukseen jopa niissä skenaarioissa, joissa tekninen kehitys täyttää hurjimmatkin odotukset. Malli on vastannut melko hyvin toteutunutta kehitystä. Mallista tuolloin laadittu raportti Kasvun rajat argumentoi kokonaisen luvun verran teknologiaoptimismia vastaan, sillä kirjoittajat pitivät sitä todennäköisimpänä ja vaarallisimpana reaktiona huolestuttaviin tuloksiinsa. Arvio oli oikea, ja vuonna 1987 Brundtlandin raportin kestävänä kehityksenä lanseeraama kasvu- ja teknologiaoptimismi marginalisoi kasvukritiikin. (---)

Jos maapallo ei pysty kannattelemaan modernisaation visiota edistyksestä, emansipaatiosta ja kehityksestä ja jos modernisaatio ei ole kyennyt luomaan yhtäkään esimerkkinä kestävästä elämästä, lienee ymmärrettävää ottaa reflektiivistä etäisyyttä modernin keinoihin ja tavoitteisiin. Olennaista ei ole nyt modernin aukoton määritelmä tai se, voidaanko modernin ekologis-materiaalinen mahdottomuus osoittaa laskennallisella varmuudella. Kyse on tuntemuksesta, joka syntyy, kun modernia edistyshankkeena aletaan epäillä. Tätä epäilyä ja etääntymistä on sanoitettu muun muassa terrestriaalisuudeksi, humismiksi ja ktoonisuudeksi. Modernin epäily ilmaistaan siis voimakkain metaforin: on laskeuduttava maan pinnalle, jopa maan sisään, missä on pimeää."


– Pasi Takkinen & Pasi Heikkurinen: Harmaalla alueella. Autoetnografia kestävyystuntijuuden teknologiasuhteesta (Niin & näin 4/2022)

Minustakin on varsin selvää, että ainoastaan hyvin kokonaisvaltaisesti eletty V.I.T.R.I.O.L. (alkemistinen kaava, suomennettuna: Kulje maan keskipisteeseen ja suoristamalla löydä kätketty Kivi) voisi edes teoriassa enää auttaa maailman hyvin kokonaisvaltaiseen hätään. Käytännössä tällaista maahan kulkemista ei kuitenkaan tulla tekemään, vaan eksoteerisella tasolla se voi tapahtua vain kuoleman kautta. Lyhenteen näennäisesti kuvaama alkemian rikkihappo ilmenee kulttuurin pintatasossa sen sijaan happamana myrkyllisyytenä, josta viime vuosina on syntynyt suoranainen vihollisuuksien kulttuuri. Ero näiden kahden ktoonisuuden välillä on, että esoteerisessa työssä kulku maan keskipisteeseen on ennen kaikkea yksilön sisäinen infernokokemus, psyyken pimeiden puolien armoton tutkimusmatka, jossa ongelmat etsitään ja ratkaistaan ensisijaisesti itsessä, kun taas eksoteerisella tasolla syypää on aina joku muu: oikeistolaiset, vasemmistolaiset, harvat herrat tai suuret massat, uskovaiset ateisteille ja ateistit uskovaisille. Nykyaikainen okkulttuuri on pitkälle konsumerismia ja Pasien yllä kritisoiman holtittoman modernisaatio-ongelman osa, mutta todellinen okkultismi olisi sen vastakohta: tila, jossa syvennytään itsen psykoanalyyttiseen ja kokonaisvaltaiseen luotaamisen ja eettisen filosofian kautta omien perusvirheiden löytämiseen ja suoristamiseen. Tässä prosessissa edistyminen on viisasten kiven löytäminen. Onkin humoristista, että toisaalla samassa artikkelissa filosofien autoetnografiassa välähtää kohtaaminen luonnontieteilijän kanssa, joka huudahtaa:

"Siis filosofiahan on lähinnä jotain alkemiaa. Miksi sitä edes rahoitetaan?"

Filosofit kokevat tästä ymmärrettävää masennusta, kun taas itse okkultistina panen merkille sen tutun tosiasian, että okkultismisyytöstä pahempaa pejoratiivista argumenttia ei voi edes keksiä: jos jokin muistuttaa edes väitetysti alkemiaa, se on jo roskaa. Kuitenkin alkemistit eli tulifilosofit saarnasivat saarnaamasta päästyään siitä, kuinka alkemia ei merkitse ulkoista laboratoriotyötä, vaan sisäistä, ja kuinka sen olennainen taso on oman itsen ja kulttuurin sielullinen transmutaatio. Sikäli todelliseen, mielekkääseen muutokseen tähtäävä filosofia ja okkultismi ovat yhdessä tuomittuja samaan ktoonisuuteen ja infernaalisuuteen (= satanismiin) kulttuurissa, jota ajaa hybrinen riivaus citius altius fortius, siis käytännössä Baabelin taivaisiin yltävän tornin rakentamiseen. Tämä torni tosin tulee murtuessaan tuhoamaan enemmän kuin mikään aiemmin rakennettu. Henkilökohtaisesti en näe minkäänlaista toivoa sille, etteikö näin vääjäämättä tulisi tapahtumaan ja olisi jo tapahtumassa.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Kavi
Posts: 473
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Kavi »

Mutta viime vuosisadan älymystö on kieltänyt sellaisen laaja-alaisen kokonaisvaltaisuuden olemassaolon, ja kristinuskossa on virheellisesti rajoitettu Luojan läsnäolo inhimilliseen ilmenemismuotoon, Jeesukseen.
Tällainen hyvin valikoivan ajattelun vaikutukset ovat olleet suunnattoman tuhoisia historialle ja ihmiskunnalle.
Luomista pidettiin profaanina, melkoisena sattumuksena, Jumalan huolenpidon oikean draaman pelkkänä kulissina - koskien aina ja vain meitä. (Tai vielä ongelmallisempaa: koskien häntä!) On mahdotonta saada ihmisiä tuntemaan olevansa pyhitettyjä maallisen, tyhjän tai sattumanvaraisen universumin sisäpuolella.
Tämä käsitystapa saa ihmiset tuntemaan itsensä yksinäisiksi ja kilpaileviksi pyrkiessään olemaan ylempänä muita syvän yhteyden sijaan ja etsiessään aina vain laajempia yhteyden ympyröitä.

Jumala rakastaa asioita tulemalla niiksi.
Jumala rakastaa asioita yhdistämällä niitä, ei poissulkemalla niitä.


Luomisen aktin avulla Jumala antoi ilmiasun ikuisesti ulosvirtaavalle jumalalliselle läsnäololle fyysisessä ja aineellisessa maailmassa. Tavallinen materia on Hengen kätköpaikka ja siten itse Jumalan ruumis.
s.23, Universaali Kristus, Richard Rohr.
Mars
Posts: 186
Joined: Wed May 15, 2013 1:54 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Mars »

Mukava nähdä Richard Rohr mainittavan foorumilla!
Badb
Posts: 124
Joined: Sun Dec 14, 2014 4:56 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Badb »

"Oli liian helppo kuvitella olentoa, joka ei koskaan voinut lämmetä ja josta kukaan ei pitänyt, olentoa joka vain tuhosi kaiken minne tulikin."

- Tove Jansson: "Muumipappa ja meri"

Yllä oleva luonnehdinta koskee Mörköä. Suosittelen jokaiselle satanistille luettavaksi kyseistä teosta Muumipeikon ja Mörön välisestä suhteesta johtuen.
Locked