Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Keskustelu Azazelin Tähden kirjoista, lehdistä, artikkeleista.
Locked
User avatar
Fatuus
Posts: 135
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm

Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Fatuus »

Uusi julkaisu:

Azazelin Avain Veljeskunnan rukouskirja
kirjoittanut Johannes Nefastos

"Azazelin Avain on kokoelma tekstejä Azazelin Tähden veljeskunnan rituaalisesta käytännöstä. Teos sisältää muun muassa rukouksia, maagisia kaavoja, mietiskelyohjeita ja rituaaleja käyttöesityksineen. Azazelin Avain on itsenäisesti käyttökelpoinen grimore, käsittäen eheän rakenteen satanistiseen henkiseen harjoitukseen."

178 sivua. Sidottu. Hinta: 30 euroa.

tilaukseen
User avatar
Soror O
Posts: 416
Joined: Wed Sep 19, 2018 6:15 pm

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Soror O »

Tahdoin vain tulla jakamaan sen kuinka iloinen olin löytäessäessäni Azazelin avaimesta tämän hyvin käytännöllisen ja puhuttelevan rukoushelmen:

Benefico

Kunpa hän voisi olla onnellinen
& turvassa
& kehittyä henkisesti
mahdollisimman pienellä kärsimyksellä,

ilman että sen tarvitsee liittyä minuun
milään tavalla.En tiedä, onko mielekästä tai ns. sallittua tulkita rukouksia, mutta tässä tapauksessa tahtoisin kuitenkin niin tehdä.

Rukousessa tiivistyy mielestäni buddhitietoisuuden olemus. Problemaattinen käsite "onnellinen" viittaa puolesta rukoiltavan olennon itsensä kokemaan ja määrittelemään tilaan - mitä onnellisuus kullekin partikkelille on. (Rukoillessa on tietysti tärkeää olla liittämättä tähän mitään eksatia sisältöä, kuten kaikki tiedämme.) Samoin "turvassa" oleminen on hyvä mieltää avoimeksi sisällöltään, kaikista partikulaarisista mielikuvista on tässäkin yhteydessä päästettävä irti. (Ehkä turvassa olemisen voisi kontemploida joksikin Hengen kannattelevuudeksi tai muuksi ns. abstraktioksi.)

Kuitenkin onnellisuutta ja turvassa olemista raamittaa edelleen rukouksessa mainittu henkinen kehitys, jolloin subjektiivinen onnellisuuden ja turvassa olemisen kokemus nivotaan rukouksessa totuudellisuuden ja rakkaudellisuuden toteutumiseen, aitoon henkiseen kehitykseen. "Mahdollisimman pienellä kärsimyksellä" viittaa tuon henkisen reitin optimointiin. Päämäärämme on sama, mutta rukouksessa toivotaan, että puolesta rukoiltava välttää henkiset kiertoreitit jos ne hänelle ovat vältettävissä ja kulkee hänelle suorinta mahdollista reittiä hengen kotiin.

Ikäänkuin buddhisena sinettinä rukous päättyy tosi rakkauden voimasanoihin. Rukouksen viimeinen jae näyttäytyy avoimina, irtipäästäneinä käsinä, joista pyhän hengen kyyhkynen nousee lentoon tehdäkseen työnsä maailmassa, "ilman että sen tarvitsee liittyä minuun millään tavalla".

Koen tämän rukouksen siksi hyvin antoisaksi, että sen avulla pystyy kontemploimaan ja harjoittamaan buddhitietoisuutta käytännön kohtaamisten tasolla. Toki henkisissä perinteissä on paljonkin tähän tarkoitukseen sopivia mantroja ym. (esim. rakastavat silmät), mutta jotenkin ihastuin tämän rukouksen rytmiin ja kompositioon.
If you want to reborn, let yourself die.
User avatar
Smaragd
Posts: 1120
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Smaragd »

Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 am En tiedä, onko mielekästä tai ns. sallittua tulkita rukouksia, mutta tässä tapauksessa tahtoisin kuitenkin niin tehdä.
Minusta tämä on toivottavaakin. En usko sen tekevän hallaa ainakaan itselleni, sillä rukouksia lukiessa tulkitsen/koen sanat yleensä uudella tavalla niin miten kunkin hetken mieli osaa niihin tarttua. Muiden mietteet jaetuista sanoissa luulisi vain rikastuttavan rukouskertojen jatkuvasti kerrostuvia merkityksiä.
Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 am Ikäänkuin buddhisena sinettinä rukous päättyy tosi rakkauden voimasanoihin. Rukouksen viimeinen jae näyttäytyy avoimina, irtipäästäneinä käsinä, joista pyhän hengen kyyhkynen nousee lentoon tehdäkseen työnsä maailmassa, "ilman että sen tarvitsee liittyä minuun millään tavalla".
Minun oli tarkoitus käyttää tätä rukousta muutama päivä sitten, mutta unohdin rukouskirjan matkasta, jolloin rukoilin hiljaa mielessäni ulkomuistista. Tämä viimeinen osa oli selkeästi muistiini poltettuna keskiössä. Tulkintasi herättää varsin elävän ja kauniin mielikuvan ja jää minulle todennäköisesti pidemmäksi aikaa rukouksen riveille odottamaan lentoaan.
"Would to God that all the Lord's people were Prophets”, Numbers 11:29 as echoed by William Blake
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Nefastos »

Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 amEn tiedä, onko mielekästä tai ns. sallittua tulkita rukouksia, mutta tässä tapauksessa tahtoisin kuitenkin niin tehdä.

Kuten veli Smaragd sanoikin, tämä on oikein tervetullutta. Voimme haarauttaa keskustelua tarpeen mukaan, mutta tulkintoja voi hyvin esittää vaikka tässä ketjussa.

Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 amProblemaattinen käsite "onnellinen" viittaa puolesta rukoiltavan olennon itsensä kokemaan ja määrittelemään tilaan - mitä onnellisuus kullekin partikkelille on. (Rukoillessa on tietysti tärkeää olla liittämättä tähän mitään eksatia sisältöä, kuten kaikki tiedämme.)

"Onnellinen" on tässä tosiaan tarkoituksella jätetty määrittelemättä, mutta pyrin asettamaan sanat niin, ettei rukoilijan mieli projisoisi helposti rukouksen kohteeseen omaa käsitystään onnellisuudesta. Mielestäni on olennaista, että "onnellisuus" määrittyy esiin rukouksen kohteen "ylemmän ja alemman minän" keskinäisestä diskursiivisuudesta, ei ainoastaan jommasta kummasta yksinään.

Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 amSamoin "turvassa" oleminen on hyvä mieltää avoimeksi sisällöltään, kaikista partikulaarisista mielikuvista on tässäkin yhteydessä päästettävä irti. (Ehkä turvassa olemisen voisi kontemploida joksikin Hengen kannattelevuudeksi tai muuksi ns. abstraktioksi.)

Kyllä, turva on abstrakti, ja esitykseen kuitenkin liittyy toivottu mahdollisuus sen ulottumisesta konkretiaan. Kun ei esitetä mitään kohdetta miltä tulisi olla turvassa, poistuu tai ainakin minimoituu pidättävyys eli tahattoman mustan magian vaara.

Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 am"Mahdollisimman pienellä kärsimyksellä" viittaa tuon henkisen reitin optimointiin.

Hyvin tiivistetty. Tässä rukouksessa näkee uskoakseni tosiaan tiivistettynä sen, mitä pidän jokaisen olennon todellisimpana olemisen kenttänä: henkisen kehityksen. Ilman henkistä kehitystä tavalla tai toisella elämä on minusta viime kädessä mieletöntä; olisi turhaa olla edes "onnellinen" ja "turvassa", jos se ei merkitsisi jotakin sub specie aeternitatis. (Tämä vain henkilökohtaisena näkemyksenäni.)

Ave wrote: Sat Aug 08, 2020 10:47 amIkäänkuin buddhisena sinettinä rukous päättyy tosi rakkauden voimasanoihin. Rukouksen viimeinen jae näyttäytyy avoimina, irtipäästäneinä käsinä, joista pyhän hengen kyyhkynen nousee lentoon tehdäkseen työnsä maailmassa, "ilman että sen tarvitsee liittyä minuun millään tavalla".

Olen hyvin onnellinen, että koit asian näin kauniisti. Silloin rukous on tosiaan kyetty laatimaan toivotulla tavalla!

"Azazelin avaimen" rukoukset on tosiaan kaikki laadittu henkilökohtaiseen tarpeeseen, mikä toivon mukaan herättää ne eloon. Toki AA:n rukouksissa on paremmin onnistuneita, hiotumpia, & toisaalta sellaisia, jotka toimivat pikemminkin kuin esimerkkeinä siitä, mihin tapaan loitsu voidaan esittää. Mutta muistan kun laadin tämän rukouksen jokapäiväiseen käyttööni, ja tarve siihen oli todellakin akuutti. Sellainen intentio pysyy toivon mukaan loitsun sisässä sen sanojen henkenä.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Soror O
Posts: 416
Joined: Wed Sep 19, 2018 6:15 pm

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Soror O »

Nefastos wrote: Sat Aug 08, 2020 3:00 pm Mutta muistan kun laadin tämän rukouksen jokapäiväiseen käyttööni, ja tarve siihen oli todellakin akuutti. Sellainen intentio pysyy toivon mukaan loitsun sisässä sen sanojen henkenä.
Näin vaikuttaa juuri tämän rukouksen kohdalla käyneen.

Tässä muutama päivä siihen koin itse tälle rukoukselle todella akuutin tarpeen. Rukoilin sitä monta kertaa peräkkäin ja rukoillessa nuo toivotussanat alkoivat laajentua itseäni kohti samassa suhteessa mitä koin niiden tavoittavan rukoukseni "kohteen". Rukous luonnollisesti siis vaikutti itseeni samassa suhteessa kuin rukouksen "kohteeseen", aikaansaaden lopulta vaikutuksen jossa tietty energeettinen yhteys väliltämme heikkeni merkittävästi.
If you want to reborn, let yourself die.
User avatar
Fatuus
Posts: 135
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Fatuus »

Azazelin avaimen painoksesta ovat viimeiset kappaleet käsillä, eikä uutta painosta ole näköpiirissä. Kannattanee tilailla jos kirjaa kokee tarvitsevansa.
User avatar
Nebenkheperu
Posts: 89
Joined: Wed Dec 21, 2022 2:26 am

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Nebenkheperu »

Fatuus wrote: Tue Nov 30, 2021 3:27 pm Azazelin avaimen painoksesta ovat viimeiset kappaleet käsillä, eikä uutta painosta ole näköpiirissä. Kannattanee tilailla jos kirjaa kokee tarvitsevansa.
Tästä ilmoituksesta pääsemme sellaiseen yleisempään palavaan kysymykseen, jonka arvelisin polttelevan varsinkin AT:n tuoreempia jäseniä, ainakin minua. Eli: koska valtaosasta menneitä julkaisuja on painos loppu, mistä hellvetistä saada niitä käsiinsä? Itse en ole onnistunut niitä esim. kirjastoista tai divareistakaan löytämään. Mikäli Viides Askel ei suunnittele uudelleenjulkaisuja edes kokoomateosten osina, voisiko kyseeseen tulla digitaalinen formaatti - rahaa ja/tai rakkautta vastaan toki?
Ἐθεώρουν τὸν Σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν.
"Animus risu novatur."
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Azazelin Avain - veljeskunnan rukouskirja

Post by Nefastos »

Lievo wrote: Fri Jan 20, 2023 9:47 pmEli: koska valtaosasta menneitä julkaisuja on painos loppu, mistä hellvetistä saada niitä käsiinsä? Itse en ole onnistunut niitä esim. kirjastoista tai divareistakaan löytämään. Mikäli Viides Askel ei suunnittele uudelleenjulkaisuja edes kokoomateosten osina, voisiko kyseeseen tulla digitaalinen formaatti - rahaa ja/tai rakkautta vastaan toki?

Hyvä kuulla tällaisista toiveista (ja julkaisijat ottavat niitä varmasti myös vastaan mielellään: kannattaa laittaa sähköpostia). Itse inhoan digitaalista formaattia, etenkin okkultismijulkaisuissa, eivätkä sitä ole muistaakseni julkaisijatkaan koskaan ehdottaneet. Koska poikkeus vahvistaa säännön, niin joitakin muodoltaan sopivia perustekstejä – Tieteen uskonto ja Adepti – on ollut aikanaan PDF:inä jaossa tämän sivuston kautta.

Azazelin Tähden kaikkien looshien jäsenet voivat lainata teoksia AT:n yhteisestä kirjastosta, joka fyysisesti sijaitsee Helsingissä, mutta joka postittaa tarpeen mukaan.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Locked