Alttarityö ja matkalle lähteminen

Oman elämän ja nykymaailman yhteen sovittaminen.
Locked
User avatar
SanatKumara
Posts: 38
Joined: Thu Aug 11, 2022 8:08 pm

Alttarityö ja matkalle lähteminen

Post by SanatKumara »

Kysyisin neuvoa, ehkä hieman hölmöön asiaan. Mutta olemme lähdössä viettämään viikonlopun toiselle paikkakunnalle hotelliin, ja mietin miten jatkaa alttarityötä? Ongelmassani saattaa olla himena neuroottisuutta, mutta lähinnä mietin, kun jokapäiväinen työni koostuu rukouksista, hiljentymisestä ja suitsukkeiden uhraamisesta. Hotellihuoneessa tuoksuja ei tietenkään sytytellä, mutta onko esim hautausmaa hyvä tähän? Sillä palvontani kohteena olevat voimat, etenkin Äiti Kali tunnetusti "asustaa" hautausmailla jne. Esim jos kävisin siellä tarjoamassa suitsukkeen ja rukoilemassa. Silloinhan se olisi ikäänkuin sen keskittymisen kohde. Ainakin intuitiivisesti tuntuu hyvältä idealta, mutta kuulisin teidän mielipiteen ja sen miten olette vastaavanlaisia "ongelmia" ratkaisseet.

Kiitos.
My heart is Your home! O Mother! Dance in the Charnel ground of my heart which You created and turn me into a warrior of Yours!
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Alttarityö ja matkalle lähteminen

Post by Nefastos »

Minulle henkilökohtaisesti fokus on tärkeä asia, joten matkalle lähtiessä varaan mukaan jonkin, vaikka kuinkakin pienen alttarikuvan, jonka asettaa seinälle tai pöydälle rukoustyön huomiopisteeksi. Tein aikanaan läheiselle veljelle lahjaksi matka-alttarin, johon pyrin kokoamaan elementtejä veljeskunnan sekä hänen itsensä merkityksekkäiksi tuntemista symboleista. Aikanaan oli seuraan kuuluneen taiteilijan kanssa suunnitelmia matka-alttarien laatimisesta veljeskunnan saataville hieman laajemminkin. Sen muotona on kahdella avautuvalla ovella varustettu ja niiden varassa tarpeen mukaan pystyssä pysyvä kolmiosainen ikoni, joka menee tarpeen mukaan hyvin pieneen ja huomaamattomaan tilaan.

Hautausmaan hartaushetki kuulostaa kauniilta ajatukselta, mutta voi vaatia käytännössä sovelluttamisia ja muutoksia riippuen tilasta. Kaikilla hautausmailla ei löydy soppea jossa suorittaa riittiään suhteellisessa rauhassa, ja sää voi etenkin talvisaikaan olla vastainen. Kuitenkin juuri tällaiset pienet seikkailut ja niiden mukaan variointi voivat olla kauniin elävöittäviä ja sielukkaita.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
SanatKumara
Posts: 38
Joined: Thu Aug 11, 2022 8:08 pm

Re: Alttarityö ja matkalle lähteminen

Post by SanatKumara »

Tein harjoituksen hautausmaalla ja seurasin intuitiivista tunnetta, eksaktille paikalle siellä, jossa toteutin suunnitelman. Kokemus oli vahva, ja jäi kyllä hyvin mieleen. Se energian välitön tunne, oli mielenkiintoinen jo itsessään. Voisin melkein täällä kotonakin ollessa kokeilla tuota, sillä asumme hautausmaan vieressä.
My heart is Your home! O Mother! Dance in the Charnel ground of my heart which You created and turn me into a warrior of Yours!
User avatar
Nebenkheperu
Posts: 89
Joined: Wed Dec 21, 2022 2:26 am

Re: Alttarityö ja matkalle lähteminen

Post by Nebenkheperu »

Hieman hurskastellen (ja itsestäänselvyyksiäkin ladellen - älköön lukija siitä loukkaantuko) voisi sanoa, että harjaantunut/harras mieli ilman ulkonaisia työkaluja tms. tarpeistoa riittää, missä tahansa ympäristössä; onpa jopa suotuisin tilanne okkultistille. Näin vaikuttavat monet viisaat (tai sellaisiksi ilmottautuvat) alan auktoriteetit ainakin viimeisten 100 vuoden aikana todenneen. Tahtoo sanoa, että "tyhjän käden taikuus" lienee jalointa laatua ja sitä kannattaa harjoitella. Esoteria ei ole välineurheilua.

Me itse kukin olemme varmaan tottuneita omaan kammioomme, alttariimme, tiettyihin suitsukkeisiin/taustaääniin tai -musiikkiin/maagisiin "aseisiin" yms. tarpeistoon l. sälään tietyissä operaatioissamme, mutta ne ovat tavallaan kainalosauvoja tai apurattaita halutunkaltaiseen lopputulokseen pääsemisessä. Eritoten psykologisessa mielessä. Nämä apuvälineet uramme alussa helpottavat asiaa, mutta niistä kenties tulisi ajan kanssa pyrkiä eroon, kun virittäytyminen tarkoituksenmukaiseen mielentilaan alkaa sujua meille yhä nopeammin ja helpommin. Voisi sanoa, että alunperin aineellisten työkalujemme astraaliset vastikkeet ovat vahvistuneet meissä, ja ennen pitkää korvaavat ne.

Johon auttaa käytännön tasolla vaikkapa juuri kuvaillun kaltainen matkustustilanne. Esitettyä Kali-aihetta käyttäen, mikäli lähistöllä ei ole sopivaa hautausmaata tai edes mitään ko. jumaluuteen muutoinkaan liittyvää virikettä tai paperia ja kynää tms. välineistöä millä "fokuksen" voisi itselleen kyhätä, aina on kuitenkin käytettävissä oma kuvittelu- eli visualisaatiokykymme. Lievä meditatiivinen transsitila toiminee hyvin tarkoitukseen, höystettynä niillä mantroilla tai vastaavilla erityisavuilla, jotka aiempi yhteys ja kahdenvälinen työ Kalin kanssa on luultavasti maagikolle jo poikinut.

PS. "Hassusti" mainitunlainen Työ nk. kuoleman jumaluuden kanssa ei minullekaan ole omassa praktiikassani vierasta. Ei Kalin, vaan Ἑκάτη:n kanssa. Onko kyseessä sama arkkityyppi "eri verkkareissa" lienee kysymys erikseen, eikä syytä käsitellä tässä...
Ἐθεώρουν τὸν Σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν.
"Animus risu novatur."
Locked