Selibaatti

Oman elämän ja nykymaailman yhteen sovittaminen.
Istar
Posts: 30
Joined: Mon Nov 18, 2013 3:08 pm

Re: Selibaatti

Post by Istar »

Näkemys siitä, että selibaatti kirkastaisi tietoisuutta tai saisi aikaan muita positiivisia vaikutuksia, ei omalla kohdallani ainakaan pidä paikkaansa. Päinvastoin koen, että seksuaalienergian luonnollisen virtaamisen rajoittamisessa monet positiiviset asiat kuten luovuus, yleinen herkkyys kokea energioita tai saada henkisiä kokemuksia estyvät. Tässä asiassa sukupuolten väliset erot luultavasti vaikuttavat suuresti, vaikka yksilöllistä vaihtelua esiintyykin. Selibaattiin liittyvät näkemykset ja essenssin pidättämisen ohjeet on kirjoitettu miesten näkökulmasta. Fyysisen seksuaalisuuden kehittyminen kohti energeettisempää voisi mahdollisesti muuntaa energian kiertämistä kehossa ja ohjata sen ylempiin chakroihin.
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 1448
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am
Lodge membership: Graal, Lucifer, Phanes

Re: Selibaatti

Post by Smaragd »

Istar wrote: Tue Sep 27, 2022 4:34 pm Näkemys siitä, että selibaatti kirkastaisi tietoisuutta tai saisi aikaan muita positiivisia vaikutuksia, ei omalla kohdallani ainakaan pidä paikkaansa. Päinvastoin koen, että seksuaalienergian luonnollisen virtaamisen rajoittamisessa monet positiiviset asiat kuten luovuus, yleinen herkkyys kokea energioita tai saada henkisiä kokemuksia estyvät.
Näimpä, tähän kokemukseen on helppo samaistua. Siksi täytyykin alleviivata sen asian tärkeyttä kuinka selibaattiin on parempi työstää itsensä ihan muilla keinoin - kohottavalla toiminnalla - kuin selibaatilla. Voisi siis sanoa että selibaatti on saavutus ja mahdollinen tavoite, ei työkalu. Näin ainakin niin pitkään kunnes sen on saavuttanut. Jos pyritään lentämään Hangosta Piippolaan niin kyllä siinä ihminen runnoo itseään jos hän yrittää loikata kalliolta käsiensä varassa liitoon. Parempi on suunnata ihan toisenlaisten taitojen pariin ja valmistaa väline jolla lentää.

Lienee oleellista tehdä pesäero tässä kohtaa myös tällaisen pitkän tähtäimen selibaatin ja lyhyemmän selibaatin välillä, joista jälkimmäistä voidaan soveltaa pienemmässä mittakaavassa erilaisiin esivalmisteleviin okkulttisiin prosesseihin. Niissäkin näkisin hyvin keskeiseksi kohottavan työnteon, jolloin parhaimmillaan pidättäytyminen ei ole edes haastavaa, vaan taas: luontevaa. Mikäli selibaatti esivalmisteluna johonkin suurempaan työhön ei pitäisi sisällään kohottavaa työskentelyä, taitaisi se jäädä melko väkinäiseksi ja tarvittavan eheytymisen sijaan säröyttäväksi tekijäksi.
"Would to God that all the Lords people were Prophets"
- William Blake
Post Reply