Unia

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Unia

Post by Nefastos »

SanatKumara wrote: Sat Sep 24, 2022 7:04 pmHaluaisiko joku tulkita pari untani minulle?

Unissa on niin paljon henkilökohtaista (siis ei-universaalia) symbolista assosiaatiokontekstia, että niiden etätulkinta on vähän kuin laivanupotuspeliä: tulkitsija voi järkeillä missä kohti merkitys sijaitsee ja mihin suuntaan se jatkuu, mutta yhtä hyvin tämä voi epäonnistua. Koska toivoit kuitenkin näkemyksiä, sanon jotain näiden kuvien symbolismista. Tarkoitukseni on ennen kaikkea rohkaista jokaista miettimään omien uniensa ilmaisutapoja ja ajankohtaisia vertauskuvallisuuksia.

SanatKumara wrote: Sat Sep 24, 2022 7:04 pmUni 1: olin veneessä jossa oli serkkuni (joka on onneton ihminen, sillä käyttää paljon päihteitä, valehtelee jatkuvasti jne jne)

"Olla samassa veneessä" viittaa tilaan, jossa toisen kanssa jaetaan yhteinen tila, jossa kumpikaan ei voi toimia huonosti vahingoittamatta toistakin. Siten tämä unikuva hankalasta ihmisestä voi viitata omaan varjoon eli kielteiseksi, alhaisemmaksi koettuun puoleen itsestä – joka kuitenkin ehdottomasti on yhteydessä itseen, eikä ole itsestä erotettavissa.

SanatKumara wrote: Sat Sep 24, 2022 7:04 pmyritin kuitenkin kurotella serkkuni kättä, tähän en ylettänyt eikä hänkään vaikka yritti.

Yhteys tämän varjon kanssa on haasteellinen, mutta olennaista on, että integraatioon on selkeä yritys. Unien normaalin paradoksaalisuuden tuntien tähän kohtaan liittynee ei ainoastaan auttamisen ja kokonaisvaltaisuuden, vaan myös tietynlaisen syyllisyyden tunnetta "yhteydestä alhaiseen".

SanatKumara wrote: Sat Sep 24, 2022 7:04 pmNo, hyppäsin sitten pois kyydistä ja lähdin eteenpäin, kunnes yhtäkkiä olen kyyryssä todella kirkkaan ja puhtaan virtaavan veden äärellä.

Sanan "eteenpäin" valitseminen unen kerronnassa korostaa "kirkkauden ja puhtauden" ideaa seuraavassa vaiheessa. Nyt veden äärellä ollaan avoimemmin, sen sijaan että veneen kannatteleva materia erottaisi siitä. Tila on siten henkisempi, mutta kyyryssä oleminen voi viitata tiettyyn arvottomuuden tai epävarmuuden kokemukseen uuden edellä. Huomaa raamatullisissa enkelin eli sanansaattajan kohtaamisen tilanteissa yleisesti koettu tarve asettua kohdattua voimahahmoa alemmaksi, esimerkkinä Luciferin katekismuksen loppuun ottamani Ilm. 22:8 (valitettavasti lainaus jäi pois Apocrypha Luciferan versiosta).

SanatKumara wrote: Sat Sep 24, 2022 7:04 pmSiinä on seurassani joku mies, joka huokui rauhaa ja luotettavuutta. Hän sitten mainitsi, että virta tulee idästä. Tätä sitten ihmettelimme kuinka puhdas tuo onkaan ja kuinka merkityksellinen tuo virta oli. Olemukseni täytti ilo, into ja hämmästys.

Se että opastaja tai adeptinen presenssi unessa on tässä mies viittaa tilanteen kontrolliin saamiseen. Idästä tuleva virta on hengen ja sivistyksen virta (ex oriente lux), joka yhdistää kaikkein perinteisimmät henkisen puhdistumisen muodot: auringonnousun valon ja puhtaan veden, joka on samalla myös ihmisen sisäinen nâdi, elinvoiman virtauksen kanava. Kohdatun olennon attribuutit (opastavuus, yhteys aamunkoittoon ja kirkkaaseen virtaan) tekevät hänestä selvästi luciferisen hahmon Valkean aspektin alaisuudessa.

SanatKumara wrote: Sat Sep 24, 2022 7:04 pmUni 2: tässä unessa oli niin paljon juttuja ja kaaosta etten kaikkea muista, joten otan merkittävimmät ja vahvinten muistetut asiat. Eli, olin kovassa kaaoksessa ja pakenin kaikenlaisia pahantekijöitä jne. Sitten huomasin kun joku hieman pelottava hahmo alkoi lähestyä. Yhtäkkiä tuo hahmo oli edessäni ja huomasin, että hän oli Äiti Kali ja Hän kietoi minut viitan taakse suojaan. Sen jälkeen herätessä oli merkittävän rauhallinen ja rakkauden täyteinen olo.

Viitan taakse suojaan kietominen, "helmoihin ottaminen", on ikään kuin liiallisen informaation piilottamista. Lapsi joka pakenee äitinsä helmoihin saa itseään suuremman turvallisen kiintopisteen vaarallisessa maailmassa. Yhteys henkiseen entiteettiin auttaa ihmistä sulkemalla tiettyjä ovia, mikä tekee elämästä turvallisemman ja tuetumman. Bhakta- ja shakta-suhtautumistavat, joissa painottuu palvonnallinen ja rakkauteen turvautumisen aspekti, mahdollistavat elämän joka ei ole niin kireällä olemista, ja jossa oma henkisen Työn kiintopiste nähdään itsen ylä- ja ulkopuolella. Se, että näissä kahdessa unessa tavataan kaksi vastakkaista ja täysin positiivista jumalarkkityyppiä/entiteettiä, valoa ja kontrollia painottava mies ja turvaan sulkeutumista painottava nainen, tuntuisi antaneen todella hyvän lähtökohdan henkiselle pyrinnölle.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
SanatKumara
Posts: 38
Joined: Thu Aug 11, 2022 8:08 pm

Re: Unia

Post by SanatKumara »

Mielenkiintoinen tulkinta. Tuo on kyllä totta, että kenenkään muun on vaikea tulkita muiden unia, juurikin tuon kovin henkilökohtaisten merkitysten vuoksi. Jään pohtimaan näitä selityksiä.
My heart is Your home! O Mother! Dance in the Charnel ground of my heart which You created and turn me into a warrior of Yours!
Locked