Starseedit

Vakaumukset, moraalisäännöt, muut seurat ja uskonnot.
Post Reply
Elen
Posts: 2
Joined: Sun Apr 10, 2022 8:13 pm
Lodge membership: -

Starseedit

Post by Elen »

Starseed on ihminen jolla on rinnakkaisia elämiä tulevaisuudessa ns. (parallel lives) korkeammin kehittyneissä sivilisaatioissa. Starseedit elävät multidimensio elämää. Toiset ovat tulleet tänne niin, että heillä on muisto alkuperästään ja osa herää siihen jossain vaiheessa elämäänsä. Yleensä ottaen starseedeillä on myös tietty missio, mitä he ovat suorittamassa planeetta maan päällä.

Starseedien on myös vaikea sopeutua ympäröivään maailmaan ja kulttuuriin. Turhautumista voi aiheuttaa muutoksien tapahtumisen hitaus. Starseedit ovat yleensä ottaen myös erittäin herkkiä ihmisiä. On erilaisia planeettoja joilta Starseedit ajattelevat olevansa tulleet suorittamaan missiota planeetta maan päälle.

Mahdollisia teorioita jotka voivat tukevat starseedien olemassaoloa ovat multidimensioteoria, sekä simulaatioteoria. Starseedit voivat kokea myös yhtä aikaa menneisyyttä, tulevaisuutta ja nykyhetkeä. Heillä voi olla tulevaisuuden elämien muistojen lisäksi muistoja myös menneistä elämistä planeetta maan päällä.

Mitä ajatuksia tällaiset starseedit herättävät?
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 1126
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Chántra, Hermes

Re: Starseedit

Post by Insanus »

Usein ajattelen niin että tulevaisuus eletään valmiiksi ja sitten se ikään kuin putoaa raskaana nykyisyyteen, pikemmin kuin niin että mennyt johtaisi tulevaan. Menneellä on tapana johtaa itseensä. Tunnistan kokemistavan hyvinkin, vaikka kuten muissakin "toista olemisen tasoa" koskevissa kysymyksissä on hyvä tislata ydinasia esiin tietystä muodosta. Voisin hyvin nähdä että tulevaisuudessa elävä kehittyneempi sivilisaatio olisi ainakin verrattavissa henkiseen veljeskuntaan ja mestareihin.
With a taste of a poison paradigm
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 1406
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am
Lodge membership: Graal, Lucifer, Phanes

Re: Starseedit

Post by Smaragd »

Elen wrote: Wed Jul 27, 2022 6:55 pm Toiset ovat tulleet tänne niin, että heillä on muisto alkuperästään ja osa herää siihen jossain vaiheessa elämäänsä. Yleensä ottaen starseedeillä on myös tietty missio, mitä he ovat suorittamassa planeetta maan päällä.
Jos lähden seuraamaan Insanuksen ehdotusta tislata ydinasiaa esiin voisin aloittaa hakemalla vastaavaa ajatusta hiukan vakaammista ajatusperinteistä ja traditioista. Lainattu osa kuulostaa lähenevän ajatusta okkulttisesti kehittyneistä yksilöistä, jotka ovat onnistuneet löytämään, vai pitäisikö sanoa valmistamaan, sellaisen sisintä yksilöllisyyttään ilmentävän välineen, jonka kautta he kykenevät lähestymään maailmaa osana tällaisten kehojen kokonaisuutta (ks. alustavasti Nirmāṇakāya & Trikaya artikkelit Wikipediasta).
Elen wrote: Wed Jul 27, 2022 6:55 pm Starseedien on myös vaikea sopeutua ympäröivään maailmaan ja kulttuuriin. Turhautumista voi aiheuttaa muutoksien tapahtumisen hitaus. Starseedit ovat yleensä ottaen myös erittäin herkkiä ihmisiä.
Tässä kohtaa koen tärkeäksi kysyä itseltäni missä kohtaa samaistumispisteeni tämän kaltaisiin asioihin on ennemminkin potentiaaliani kulkea kohti noiden edellä mainitsemieni oppineiden – Arhatien – keskuuteen osaksi heitä, ja missä kohtaa saattaisin jo saavuttaneeni jossain määrin moista mestaruutta. Starseed termi alkaa tässä sopeutumiskyvyttömyyteen venytettynä kalskahtamaan liian laajalle termille, sillä se yrittää yltää adeptien merkitykseen yhtä aikaa (kulttuuriin sopeutumisen) kyvyttömyyden kanssa. Tämä helposti kuulostaa nillittämiseltä ja sen merkityksen ohittamiselta, että ympäröivä kulttuuri ei kykene normistoineen välttämättä luomaan kehittävää suhdetta mestareihin. Kuitenkin nillittäminen on tarpeen, koska juuri tämä sanavalinta ”vaikeudesta sopeutua ympäröivään kulttuuriin” pyyhkii henkisiltä toimijoilta niin herkästi dharmisen ponnistelun sivuun, jossa adepti luo toimivat henkiset elimet ympäröivään kulttuuriin päin. Tällaisessa dharman ohittamisessa oikeutetaan antamisen sijaan itsekäs vastaanottaminen, henkilökultit ja vähemmän räikeät samansuuntaiset lipsahdukset: kaikenlaiset rajoitetummat ja laajemmat henkisen aseman tai tittelin hyväksikäyttämiset.
Elen wrote: Wed Jul 27, 2022 6:55 pm On erilaisia planeettoja joilta Starseedit ajattelevat olevansa tulleet suorittamaan missiota planeetta maan päälle.
Positiivisemmalla tulkinnalla tässä voisi nähdä jonkinlaisen painotuksellisen ymmärryksen omasta dharmasta. Negatiivisemmalla tulkinnalla tässä voitaisiin nähdä oltavan astraalisen mystisyyden äärellä, jossa planeettahengen esittämä haaste jää fiilistelyn ja identifikaation tasolle, joissa jälkimmäisen kohdalla sielun omaa prosessia heijastavat teemat eivät pääse etenemään sillä ne kivetetään kyseisen inkarnaation identifikaatiopisteeksi kenties sen kuolemaan asti, eikä peilauksen ilmaisema haaste ja prosessi pääse etenemään siitä juuri mihinkään.
Elen wrote: Wed Jul 27, 2022 6:55 pm Starseed on ihminen jolla on rinnakkaisia elämiä tulevaisuudessa ns. (parallel lives) korkeammin kehittyneissä sivilisaatioissa. Starseedit elävät multidimensio elämää.
Insanus wrote: Thu Jul 28, 2022 7:38 pm Voisin hyvin nähdä että tulevaisuudessa elävä kehittyneempi sivilisaatio olisi ainakin verrattavissa henkiseen veljeskuntaan ja mestareihin.
Ensin lainattua osaa sopii verrata yllä linkkaamaani Wikipedian Nirmanakaya artikkeliin. Multidimensio tarkottaisi tässä tapauksessa tietoista toimimista ihmisen eri kehojen lävitse. Kehot puolestaan merkitsevät esim. yksilön tunnekehoa, vitaalikehoa jne. ja okkulttisempia kehoja, joissa voidaan palata esimerkin omaisesti ajatukseen että adeptitkin tai arhatit, mitä nimeä nyt halutaankaan käyttää, ovat ikään kuin toimijoita Buddhan kehossa, muodostavat sen ja vaikuttavat sieltä taas laajempiin kokonaisuuksiin, omiin oppilaisiinsa jne. Siten okkultistit ja etenkin adeptit elävät hyvin monella tasolla yhtäaikaa. Käytännölliskokemuksellinen esimerkki tästä voisi olla se miten arkinen ratikkalipun ostamisen tai pummilla matkustamisen valitseminen saattaa näyttää banaalin yksiulotteiselta ihmiselle joka ei kykene näkemään etiikan syvyyksiin, kun taas okkultisti saattaa havaita siinä omakohtaisesti merkittävän valinnan rehellisyyden ja itsensä huijaamisen välillä – silmiensä eteen valettavan sumuverhon ja selkeyden välillä. Nämä kaikki tasot saattavat olla täysin peitettyä muilta ihmisiltä kun tällaista valintaa tekevä yksilö istahtaa ratikkaan.

Ja jotta emme jäisi jumiin myöskään tähän arjen tason tärkeyteen niin tulee muistaa kuinka niiden taustalla selkeyteen tullessa tulemme tunnistamaan ja ymmärtämään lähemmin taas niitä suurempia ja oikeasti mystisiä (ei ainoastaan astraalisesti mystisiä) kehoja, joihin tässä viestissä viittasin Buddhalaisten perinteiden tarjoamien termien kautta.

Näistä kulmista katsoen Starseed-termi kuulostaa joltain pulp scifi-kirjailijan pyrkimykseltä kurkottaa okkulttisten perinteiden ideoihin ja muovata ne palvelemaan jotain omaa juonellista tai kirjallistaloudellista tarkoitusperäänsä ennemmin kuin vakavasti tavoittaa noiden perinteiden ideoiden syvyydet (samoin kuin nykyään sarjoissa ja elokuvissa usein ratsastetaan okkultismi-innostuksen aallolla ennemmin omaa tarkoitusta palvellen kuin okkultismin ideoiden selkeää välittämistä saati sen kokonaisuutta palvellen).
"Would to God that all the Lords people were Prophets"
- William Blake
User avatar
Soror O
Soror
Posts: 413
Joined: Wed Sep 19, 2018 6:15 pm
Lodge membership: Lucifer

Re: Starseedit

Post by Soror O »

Elen wrote: Wed Jul 27, 2022 6:55 pm Mitä ajatuksia tällaiset starseedit herättävät?
Ajattelen, että olemme kaikki tähdistä. Jokainen meistä elää yhtäaikaa "menneisyydessä", "nykyisyydessä" ja "tulevaisuudessa" (toiset vain ovat siitä tietoisempia). Tällaiset termit voivat olla hetkellisesti käyttökelpoisia koska ne tarjoavat (alemmalle) egollemme jonkinlaisen kyynersauvan jonka varassa laajeta. Kuitenkin käsitteillä on ainoastaan hyvin rajallinen ja ajallinen merkitys - niiden kuuluu kuolla.

(Tottapuhuen pidän itse hieman loukkaavana tätä ihmisolettamaa. Minuakin monet olettavat ihmiseksi, vaikka identifioidun enemmän avaruusolennoksi.)
If you want to reborn, let yourself die.
Kenazis
Frater
Posts: 1191
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo
Lodge membership: Graal, Pentagrammaton

Re: Starseedit

Post by Kenazis »

Jonkin verran luin ja tutkin mikä tämä Starseed-idea on ja mistä se tulee. Tämän perusteella en huomannut, että kyseinen idea oikeastaan antaa mitään vastausta mihinkään kysymykseen. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on vastaava New Age-idea kuin enkeli-ja yksisarviskanavoinnit, joissa funktio on antaa jokin merkitys ja rooli itselle, kun jostain syystä ”tämä maailma ja yhteiskunta” ei ole sitä antanut.

Starseedit ovat (Paul Wagnerin tekstin mukaan) kehittyneitä henkisiä olentoja toisilta planeetoilta ja ulottuvuuksista, jotka pitävät hallussaan satojen tuhansien vuosien takaa tulevaa henkistä ja tieteellistä tietoa. Tehtävänä auttaa kaikkia kaikkialla ja hallita interplanetaarisia resursseja. Tämän jälkeen Wagner esittää erilaisia piirteitä, joita Starseedeillä on tai sitten ei ole (eli voi olla, mutta ei välttämättä). Tämä selittely tekee koko asiasta täysin yhdentekevää, koska ei ole mitään merkkiä, jolla todistaa Starseed-teoria. Myös mahdolliseen Starseed tunnistamiseen (eli oletko mahdollisesti itse Starseed) ovat täysin yleisiä, joihin jokaiseen voin myös itse vastata myöntävästi. Voitko kuvitella olemassaoloasi johonkin muulle planeetalle? Haaveiletko eläväsi muualla maailmankaikkeudessa tai syntyväsi johonkin muihin galakseihin? Ihmetteletkö miten päädyit tänne tai jatkuuko olemassaolosi kuoleman jälkeen?

Mielipiteeni on siis ainakin tällä kertaa se, että menee samaan kastiin kuin muutkin yhdistelmät eskapismista (tyytymättömyydestä omaan elämään tässä ajassa ja paikassa) ja halusta kuulua johonkin tärkeään suureen suunnitelmaan (Jumalan valittu tai muu erikoisuus), ja edellä mainittujen tekijöiden priorisointi suhteessa loogisuuteen ja todenmukaisuuteen.

Termi kai on lähtöisin alun perin Brad Steigerin kirjasta Gods of Aquarius (vuodelta 1976). Toisin kuin enkeli-ja yksisarvisteemat, niin tästä aiheesta saa varmasti hyvää scifi-kirjallisuutta. Ja käsittääkseni siitä aika paljon onkin kirjoitettu (tasosta en toki tiedä).
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 1126
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki
Lodge membership: Chántra, Hermes

Re: Starseedit

Post by Insanus »

Kenazis wrote: Thu Aug 04, 2022 11:31 am
Mielipiteeni on siis ainakin tällä kertaa se, että menee samaan kastiin kuin muutkin yhdistelmät eskapismista (tyytymättömyydestä omaan elämään tässä ajassa ja paikassa) ja halusta kuulua johonkin tärkeään suureen suunnitelmaan (Jumalan valittu tai muu erikoisuus), ja edellä mainittujen tekijöiden priorisointi suhteessa loogisuuteen ja todenmukaisuuteen.
Olen melko lailla samaa mieltä, joskin suhteeni eskapismiin ja suunnitelmaan kuulumiseen lie positiivisempi kuin sinulla. Koen että psykologiset tarpeet elävälle näytelmälle ja leikille ovat niin olennainen osa ihmistä, että niiden sulkeistaminen on verrattavissa tunteiden tukahduttamiseen. Starseed-idea ei ole varsinaisesti ristiriidassa järjen kanssa, sopiva kritiikki lie se että se ei perustu mihinkään eikä sitä voi todistaa mitenkään: sille kuitenkin voi olla paikka yksityisessä kokemuksessa, jossa voi olla parempi kuulua suureen suunnitelmaan kuin olla kuulumatta, niin kuin joskus on vierailtava ateismin ulottuvuuksissa puhdistamassa pyhää typeryydeltä. Valehtelua se ei minusta ainakaan välttämättä ole.
With a taste of a poison paradigm
Kenazis
Frater
Posts: 1191
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo
Lodge membership: Graal, Pentagrammaton

Re: Starseedit

Post by Kenazis »

Insanus wrote: Thu Aug 04, 2022 1:05 pm Olen melko lailla samaa mieltä, joskin suhteeni eskapismiin ja suunnitelmaan kuulumiseen lie positiivisempi kuin sinulla. Koen että psykologiset tarpeet elävälle näytelmälle ja leikille ovat niin olennainen osa ihmistä, että niiden sulkeistaminen on verrattavissa tunteiden tukahduttamiseen.
En ole tästä eri mieltä. Pidän toki eskapismia ja halua kuulua tärkeinä. Mitä muuta esim. suuri osa viihteestä on kuin eskapismia. On se usein muutakin, mutta eskapismi on erittäin tärkeä osa sitä.
Insanus wrote: Thu Aug 04, 2022 1:05 pmStarseed-idea ei ole varsinaisesti ristiriidassa järjen kanssa, sopiva kritiikki lie se että se ei perustu mihinkään eikä sitä voi todistaa mitenkään:
Tarkoitin sitä, että selitys kuulumattomuuden-tunteelle ja pettyneisyydelle status quoon on helpomminkin selitettävissä ja niin, että niihin saadaan jotain avaimia, kuin olettamalla itse olevansa jokin muita kehittyneempi alien. ”Kovat väitteet vaativat kovia todisteita”.
Insanus wrote: Thu Aug 04, 2022 1:05 pm sille kuitenkin voi olla paikka yksityisessä kokemuksessa, jossa voi olla parempi kuulua suureen suunnitelmaan kuin olla kuulumatta, niin kuin joskus on vierailtava ateismin ulottuvuuksissa puhdistamassa pyhää typeryydeltä. Valehtelua se ei minusta ainakaan välttämättä ole.

Toisaalta näin, mutta ns. astraalisiin vesiin fantasioimaan eksyminen voi olla suuri viive ja/tai virhe ratkaisujen ja elämässä edistymisen kannalta. Simppelisti summattuna voisi todeta, että tunne ilman järkeä ei ole hyvä, niin kuin ei sen vastakohtakaan.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
SanatKumara
Posts: 31
Joined: Thu Aug 11, 2022 8:08 pm
Lodge membership: -

Re: Starseedit

Post by SanatKumara »

Eikös tämä mene samaan kastiin "indigolasten" kanssa? New-age ilmiö siis. Onhan siinä se hyvä, että joku onnekas voi ajautua tutkimaan oikeita Mysteereitä ja saavuttaa jotain suurempaa, kuin mitä olisi ajatellut. Esim. Itselöäni tuo ponnahduslauta oli parikymmentä vuotta sitten kummitustarinat, paranormaali ja black metal. Nykyään kaikki muut, paitao viimeinen on jäänyt pois. Eli on tuossa oma hyvä aspektinsa.


Ilmiönä ei tosin ole mielestäni huomion arvoinen. Ellei tahdo koristella olemassaoloaan jollakin turhalla, johon käytännössä kuka vaan voi itsensä samaistaa, kuten aiemmin joku sanoikin.
My heart is Your home! O Mother! Dance in the Charnel ground of my heart which You created and turn me into a warrior of Yours!
Post Reply