Lintujen merkitys eri uskonnoissa

Symbolien ja vertauskuvien äärellä.
Istar
Posts: 19
Joined: Mon Nov 18, 2013 3:08 pm

Re: Lintujen merkitys eri uskonnoissa

Post by Istar »

Erityisesti haukat olen liittänyt taivaallisiin viestintuojiin ja siihen liittyen voisin kertoa kokemuksestani, joka tapahtui isoisäni kuoleman jälkeen. Hautajaisista lähdettyämme ajoimme autolla kohti isovanhempieni mökkiä, kun huomasin haukan lentävän yhtä matkaa kanssamme. Saavuttuamme mökin pihaan näin haukan kaartelevan pitkään pääni yläpuolella. Kokemus oli hyvin kaunis ja merkityksellinen sekä koin sen konkreettisena osoituksena yhteydestä kuolleiden ja elävien välillä.

Toinen kokemus läheisen kuolemasta liittyi mustarastaan näkemiseen. Isäni kuoleman jälkeen kohtasin poikkeavasti käyttäytyvän mustarastaan. Se lensi aivan läheltä ohitseni, maata viistäen ja hetken kuljettuani, mustarastas laskeutui maahan edessäni, suuren puun alle, kuin nukkuakseen. Kirjoitin tapahtuneesta runonkin.

Mustarastaisiin liittyen sain seurata kiinnostavaa tapahtumasarjaa eräänä kesänä. Kävelyretkilläni kuulin erikoista mustarastaan laulua, joka muistutti ilmiselvällä tavalla tuttua kännykän soittoääntä. Kuulin monesti kyseisen melodian ja kesän edettyä pääsin todistamaan, kuinka mustarastas oli opettanut oppimansa myös lajitoverilleen.
Post Reply