Linkkejä (blogit)

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Angolmois

Re: Linkkejä (blogit)

Post by Angolmois »

Perustin blogin julkaistakseni esoteerisia tekstejäni ja kirjoittamani teokset riimuista ja tarotista. Tällä erää löytyy riimuteos Valknutrin Emanaatioita noin puoleen väliin saakka. Lisäilen materiaalia ajan kanssa, ja sivusto voi kokea vielä ulkoisia muodonmuutoksia.

https://worldpolaris.com/
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Linkkejä (blogit)

Post by A.A. »

Katkaisin hiljaisuuden käymällä Mielen laboratorio -podcastissa. Kuten onkin jo todettu, sisältänee täälläkin kiinnostavia näkökulmia.
Tässä taustoittava teksti & linkki podcastiin: https://kulmakivi.blogspot.com/2021/09/ ... iossa.html
Mars
Posts: 186
Joined: Wed May 15, 2013 1:54 pm

Re: Linkkejä (blogit)

Post by Mars »

A.A. wrote: Thu Sep 30, 2021 9:45 pm Katkaisin hiljaisuuden käymällä Mielen laboratorio -podcastissa. Kuten onkin jo todettu, sisältänee täälläkin kiinnostavia näkökulmia.
Tässä taustoittava teksti & linkki podcastiin: https://kulmakivi.blogspot.com/2021/09/ ... iossa.html
Kuuntelin viimein tämän mielenkiintoisen jakson. Täytyy kuunnella muitakin jaksoja. Mainitset näkemystesi muuttuneen blogin tekemisen aikana melko runsaastikin. Mihin suuntaan koet, että näkemyksesi ovat muuttuneet? Osaatko sanoa, mitkä seikat muutokset ovat aiheuttaneet?
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Linkkejä (blogit)

Post by A.A. »

Blogin aloittamisen aikoihin oli käynnissä siirtymä tavanomaisesta kristillisestä hengellisyydestä sen esoteeriseen muotoon (tyyliin teosofia/Ervast). Tämä siirtymä vastasi lukuisiin kristilliseen teologiaan liittyviin epäkohtiin. Kun sitten esoteerinen maailmankatsomus oli riittävästi integroitunut aiempaan kristillispohjaiseen maailmankuvaan, keskityin enemmän esoteriaan/okkultismiin/salatietesiin yleisempänä menetelmänä maailmankatsomuksen muodostamisessa. Tällöin itselleni syntyi oivallus, että nykyisinkin vallalla olevat esoteeriset näkemykset ovat itseasiassa jämähtäneet 1900-luvun alun tilanteeseen (=optimismi tieteen ja spiritualismin yhdistymisestä tulevaisuudessa etc). Oivalluksen jälkeen hahmotin nykytilanteen salatieteestä siten, että ollakseen uskottavaa tulisi metafyysisten näkemysten pohjalla olla yleisesti tunnustettu tieteellinen maailmankuva, jonka päälle rakentuu integraatio yksilölliseen maailmankatsomukseen. Asian tunnustamisen jälkeen puolestaan moni metafyysien periaate muuttui tavallaan tarpeettomaksi, koska useimmille asioille löytyy jo tieteen puolesta riittävät perustelut. Samalla huomasin, että tarve monille metafyysisille periaatteille on tavallaan yhtä pitävää, kuin joidenkin teologisten mallienkin osalta -> vaikka esoteerinen metafysiikka selittää asioita loogisesti, ei se tee niistä todistusvoimaisia.
Locked