Maailmalla tapahtuu

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Locked
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Nefastos »

Samaa mieltä. Malliesimerkki siitä, kuinka jotain vastaan taisteleminen itse asiassa on usein nimenomaan keino ko. ongelman ylläpitämiseen tai suorastaan sen synnyttämiseen.
Terapeuttina Päivi Niemi näkee asian niin, että nuorten kääntymisessä satanismin ja okkulttisten asioiden pariin on kysymys keinosta käsitellä omaa turhautumista, pahaa oloa ja vihaa.


Hm. Jos psykologisoimme satanismin, miksi emme psykologisoi kristinuskoa? Ja, johdonmukaisuuden nimissä, edelleen kaikkea muutakin. Älkäämme toki lopettako, ennen kuin kaikki henki & merkitys on saatu redusoiduksi pois... :|

Niemi toteaa, että viimeisin tsunamin tavoin nuorten keskuuteen iskenyt etsimisen aalto liittyy seksuaalisuuteen ja omaan identiteettiin.


After Satan...

Lucifer rising!!
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Kenazis »

Hauskaa näiden kirkko-kristittyjen kannalta on se, että Saatana on välttämättömyys. Heidän oma uskomusjärjestelmänsä luhistuu ilman Saatanaa (tavalla, jolla he sen käsittävät). Kaikki luhistuu ilman Saatanaa...
"We live for the woods and the moon and the night"
Wyrmfang
Posts: 775
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Wyrmfang »

Olettaisin että johdonmukainen kristitty ei sinänsä pyri redusoimaan pahaa? Kyse olisi kai siitä, että kun Saatana nähdään (kirkon virallisen kannan mukaisen) privaatioteorian kannalta loppuviimeksi olemukseltaan ainoastaan valheena ym. puhtaasti negaationa, niin nähdään paremmaksi, että siihen kiinnitetään mahdollisimman vähän huomiota?

Huomioon ottaen sen selkeän viisaudenkin mikä tuohon liittyy ja sellaisen henkilöhistorian, jossa Saatana ei ole välttämättä näytellyt suurta osaa ilmeisellä tavalla, minun on helppo ymmärtää, että monille ihmisille Saatanan ottaminen keskiöön tuntuu täysin käsittämättömältä. Yhtä välttämätöntä se on kuitenkin, ei pelkästään filosofisen Saatanan idean kannalta, vaan psykologisesti niille (kuten minulle), joita on henkiseen kehitykseen ajanut nimenomaan se kaikki konkreettinen pimeys, kärsimys ja pahuus. Ihan psykologian peruslainalaisuuksien pohjalta täytyy ymmärtää, että tällöin ei ole yksinkertaisesti mahdollista loputtomiin työntää syrjään sellaista ainesta, joka on niin väkivaltaisesti kerran tullut esiin. Ennemmin tai myöhemmin se on joko kyettävä puhdistamaan tai sitten mentävä sen mukana.
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Kenazis »

Yhdyn tekstisi näkemykseen Wyrmfang ja selvennän, että käytin omassa viestissäni sanaa "kirkko-kristitty" tarkoittaen fundamentalistisen ja negatiivisella tavalla ilmenevän kristillisyyden kannattajaa/seuraajaa (ja kukapa sen osaa koodata tuosta, jos en sitä sano?). Siis sellaista näkemystä, jossa kaikki negatiivinen aines itsestään sekä ulkopuoleltaan yhdistetään yhden entiteetin ominaisuuksiksi ja aikaansaannoksiksi. Sen jälkeen tätä entiteettiä aletaan joko pakoilemaan keinolla millä hyvänsä tai sitä vastaan aletaan taistelemaan myös keinolla millä hyvänsä. Näin saamme hyvän kaavan kuinka omista kielletyistä puolista tehdään muiden kuolemansyntejä ja paha ilmenee kaikkkialla muualla kuin omassa pyhässä ryhmässä, mitä kauempana omaa ryhmää ollaan, sitä enemmän pahuutta siellä on. Sensuuria, puolustussotaa hyökkäämällä, verenvuodatuksen välttämistä polttamalla ihmisiä...

Mielestäni Saatanan ottaminen keskiöön tuntuu senkin takia ihmisistä täysin käsittämättömältä, että se näkemys Saatanasta on tämä harhainen näkemys. LaVeyn jälkeen osa ihmisistä jo ymmärtää Saatanan ottamisen omaan elämäänsä, koska he näkevät Saatanan LaVeylaisittain...olkoon sekin harhainen näkemys, mutta jo huomattavasti järkeenkäyvempi kuin Kristillinen näkemys (tarkoitan tällä siis sitä "massa- ja tapakristillisyyden näkemystä).

Ja kuten Wyrmfang sanoit: "Ennemmin tai myöhemmin se on joko kyettävä puhdistamaan tai sitten mentävä sen mukana." ...ja yleensähän nämä yllä mainitut "väärinymmärtäjät" menevät mukana.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Nefastos »

Dhaca wrote:Yhdyn tekstisi näkemykseen Wyrmfang ja selvennän, että käytin omassa viestissäni sanaa "kirkko-kristitty" tarkoittaen fundamentalistisen ja negatiivisella tavalla ilmenevän kristillisyyden kannattajaa/seuraajaa (ja kukapa sen osaa koodata tuosta, jos en sitä sano?).


Minä osasin 8-)

"Kirkkokristitty" on kuitenkin tullut sellaiseksi termiksi, jolla tarkoitetaan ei niinkään --

Wyrmfang wrote:Olettaisin että johdonmukainen kristitty ei sinänsä pyri redusoimaan pahaa?


-- johdonmukaista teologiaa kuin pseudokristillistä mutu-tuntumaa siitä, mikä on pahapaha ja mikä on hyvähyvä: Saatana viettelijä contra Jeesus pelastaja.

Filosofi voi repiä partansa irti ahdistuksesta, mutta se ei auta siihen että massojen tasolla toimitaan hyvinkin paradoksaalisten mielikuvien tasolla, ilman että siinä välttämättä on mitään johdonmukaista.

Tämä ihan vain neutraalina huomiona.

Dhaca wrote:paha ilmenee kaikkkialla muualla kuin omassa pyhässä ryhmässä, mitä kauempana omaa ryhmää ollaan, sitä enemmän pahuutta siellä on. Sensuuria, puolustussotaa hyökkäämällä, verenvuodatuksen välttämistä polttamalla ihmisiä...


Eli lopulta: "Jos et voi voittaa heitä, (huomaamattasi) liity heihin."

On vain kaksi pelastusta tästä: koherenssi eli kokonaisvaltaisuus, tai toisaalta silkka ajattelemattomuus. Kumpikin näistä kykenee nyrjäyttämään paradoksin & voittamaan dualismin, mutta muutoin se ei onnistu, vaan heiluriliike jatkuu - vain nimikkeet vaihdetaan aina välillä keskenään.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Nefastos »

"Syyttäjät: Anneli Auerin toiminnassa merkkejä saatananpalvonnasta

Anneli Auerin tapauksessa eli Ulvilan murhamysteerissä on tullut ilmi jälleen uusi käänne, mikä saa tapauksen näyttämään vielä entistäkin oudommalta.

Tiistaina julkiseksi tulleessa, syyttäjien lisäkirjelmässä Korkeimpaan oikeuteen kerrotaan, että syyttäjien mukaan Anneli Auerin toiminnassa on merkkejä saatananpalvonnasta.

Kyse on lisätutkinnasta, jota poliisi on tehnyt elokuusta 2011 lähtien. Syyttäjien mielestä uudet löydökset tukevat vahvasti Auerin syyllisyyttä miehensä murhaan.

Lisätutkinnan erikoisin osa on se, että ilmi olisi tullut saatananpalvontaan liittyviä rituaaleja kuten viiltelyä, muita rituaaleja ja eläinten uhraamista.

Täysin uusi tieto on myös se, että puukoniskuihin kuolleen aviomiehen molemmissa olkapäissä oli haavakuvio, jossa oli risti väärinpäin viilleltynä veitsellä.

Syyttäjät pitävät mahdollisena, että surmassa oli kysymys saatananpalvonnasta. Mitään ulkopuolista tekijää ei syyttäjien mielestä ole.

Lisätutkinnan mukaan Auer käyttäytyi väkivaltaisesti miestään kohtaan jo kauan ennen tekoa.

Aineiston julkisesta osasta saa käsityksen, että miehen tuhkaa ja verta olisi myös käytetty saatananpalvontarituaaleissa. Auer olisi aineiston mukaan pahoinpidellyt myös lapsiaan tavalla, johon niin ikään liittyy samoja rituaaleja."


- Jukka Harju, Helsingin Sanomat, 8.5.2012 klo 10:07
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by obnoxion »

Olin juuri laittamassa linkkiä samasta aiheesta kuin Nefastos:

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... tikuvioita

Jutussa lainataan asiantuntijaa....

***
Kuulustelija kysyy asiantuntijalta: Mitä sanottavaa sinulla on näistä?

Asiantuntija vastaa: Molemmat kuvat tulevat goottilaisuudesta. Ylempi kuva on vuohenpää ja alempi piikkilankamainen kuvio on goottilaisuuden symboli. Vuohenpääsymbolia käytetään tatuoituna jompaankumpaan käteen, yleensä vasempaan. Tatuoituna kuvat symboloivat kuulumista tähän ryhmään. Esimerkiksi vankilassa tatuoituna kuva on yleensä selkeämmin vuohenpäätä muistuttava.

***
...josta sain kuin tilauksesta esimerkin aiemmalle viestilleni:
obnoxion wrote:Kokemukseni mukaan suuri osa 90-luvulla oireilleista vandaalisatanisteista omaksui 'uskontonsa' ensinnä Riku Rinteen, Päivi Niemen ja muiden vastaavien saarnaajien teoksista, jotka toivat suomeen sen saman satanismi-paniikin, joka jo 80-luvulla osoitettiin Yhdysvalloissa täydeksi humbuugiksi. Iltapäivälehdistö lähti tähän täysin rinnoin mukaan. Mustaakseni Ike Vil joskus sanoi että tätä menoa meille on kohta luotu saatananpalvojien uskonto, jonka pyhä teksti on iltapäivälehden lööppi.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by A.A. »

Pakko vastata asiaan kuuluvalla uskottavuudella:

:lol:

...ja heti perään hieman uskottavampi lausunto: http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkija+Palvon ... 5561612348
...ja: http://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarino ... -ulvilassa
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by obnoxion »

On totta että saatanallinen kuvasto ja innoitus voidaan liittää joihinkin melko tuoreisiin (noin 20 vuoden sisäällä) murhatapauksiin ympäri Eurooppaa. Ukrainassa taisi olla mukana aikuinen nainenkin, mutta enimmäkseen asialla ovat nuoret miehet, jotka lähes aina kuuntelevat heviä. Usein näissä tapauksissa olisi minusta parempi puhua ensisijaisesti nuorisokulttuurista tai alakulttuurista kuin uskonnollisuudesta.

Jos tosiaan kävisi niin että paikalta olisi löytynyt selviä aiheeseen liittyviä symboleja - ja selvällä tarkoitan muuta kuin noin joka kolmannelta suomalaiseltakin löytyvää tribaalitatuoinnin aihiota, joka sinänsä ei ole todiste edes 'goottilaisuudesta' - olisi paljon helpompaa uskoa kyseessä oleva sukupuolisuuteen liittyvä fetissi, kuin todistus maagisesta ajattelusta tai marginaalisesta uskonnollisuudesta.

Lopuksi on pakko sanoa, että olen hyvin huolissani poliisin valmiudesta ottaa huomioon näin vakavan asian tutkmiuksissa edellä mainitun kaltaisten 'asiantuntijoiden' näkemyksiä. Toivottavasti edes lehdistö pitää tällä kertaa päänsä kylmänä. Tuo A.A.:n linkittämä kolumni oli hyvä, ja sen kirjoittaja osoitti olevansa tuhat kertaa parempi asiantuntija kuin poliisin käyttämä tietolähde, joka lienee kotoisin Rauman suunnalta.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Maailmalla tapahtuu

Post by Nefastos »

Olen hyvin monesta eri syystä erittäin iloinen siitä, että sellainen viisaampi journalismi kuin mihin esim. A.A:n linkitykset viittasivat on nyttemmin selvästi saamassa jalansijaa suomalaisessa mediassa.

Tämän tapaiset noitavainot ovat ihmisen ryhmäkäyttäytymiseen liittyvänä psykologisesti ymmärrettävä asia. Kun tulee ilmi jokin kauhea, selvästi negatiiviseen liminaalitilaan kuuluva tekijä, se pakottaa mielikuvituksen rajanylitykseen, ja tuolloin kaikki painajaismateriaali nousee ryöppynä pintaan. Kauhut muuttuvat todeksi kauhistelun kautta: annetaan pelolle valtaa, ja kun kerran on alettu itse uskoa hirveimpiin mahdollisiin selityksiin, "jonkun on maksettava". Paranoian hinnan maksaa sitten joko yksittäinen syntipukki tai sivullinen ryhmä tai useimmiten molemmat. Reaktio on erittäin primitiivinen, mutta juuri siksi se on niin voimakas.

On masentavaa, kuinka tällaisissa massahysterian esiin nousemisissa saavat äänensä kuuluviin ne, joiden mieli on voimakkaan dualismin nyrjäyttämä; jotka uskovat vankkumatta Meihin ja Niihin, Hyviin ja Pahoihin. Joille Saatana on taivaan lahja, joka mahdollistaa kaikkien omien epäilysten, pahuuden ja ongelmien projisoimisen oman itsen & (ennen kaikkea) Jumalan vastuun ulkopuolelle.

Tietyssä mielessä tapaus on kyllä huojentavakin. Kun poliisi on saanut näin kaukaa haettuja esityksiä asiantuntijoilta - joista osa esim. näkee haavoissa käännetyn ristin, osa kolmion, osa ei kumpaakaan - voi olla, että tällaiseen asiantuntija-apuun turvaudutaan myöhemmin vähemmän.

Vähemmän huojentavaa on se, kuinka saatananpalvonnasta puhutaan "syrjäytyneiden nuorten" ongelmana. Tällainen vähättely ei suinkaan ole omiaan rauhoittamaan noiden "syrjäytyneiden" psykologista asennetta, joka muutenkin on usein tyyliä "tämä iljettävä maailma ja yhteiskunta on hävitettävä". Yritys tehdä jonkun vakaumuksesta naurettava & redusoida sen psykologisiin ongelmiin tai huumeisiin vain innostaa voimannäyttöön luonnetta, joka riippuu de facto alaspäisen tien reunalla. Parempi olisi suhtautua kunnioituksella & kuunnellen myös "syrjäytyneisiin nuoriin", redusoimatta maailmankatsomuksellisia kannanottoja edes silloin, kun siihen on olemassa tietty oikeutus. Tuo oikeutus on kuitenkin vain yksi osa totuutta, eikä välttämättä osu aina naulan kantaan.

Hienoa silti, että Saatana pysyy näköjään ikuisesti mediaseksikkäimpänä julkkiksena. :(
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Locked