Astraalimatkailu

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
Lux

Re: Astraalimatkailu

Post by Lux »

V.V.V.V.V wrote:Haluaisin tässä nyt selventää, että en todellakaan käytä päihteitä kaiken aikaa ja pidä niitä jonain tarvittavana voimavarana kenenkään työskentelylle.
Näin en ole epäillytkään eikä ole tuskin kukaan muukaan, jo senkin vuoksi, että asiasta on ollut aiemmin puhetta. Otin kokemuksesi erityisen huomion kohteeksi sen vuoksi, että a) se tarjosi hyvän mahdollisuuden käsitellä tärkeitä asioita, ja b) minulla ja muilla AT:n jäsenillä on tällä foorumilla tietty vastuu sekä velvollisuus käsitellä asioita ideaalien ja yleisesti ottaen toivottavien toimintatapojen kannalta; ei muodollisesti, moralisoivasti tai tekopyhästi, vaan "salatieteellisen vastuun" näkökulmasta. Totuus on, että "syövyttävät vedet" ovat useimmille vaarallisia, minkä vuoksi niitä ei voi suoraan suositella, mutta niistä ei tietenkään pidä tehdä myöskään kiellettyä hedelmää, mikä kiehtoo tiettyjä antinomisia luonteita jopa itseisarvoisesti. Pratyêkatiestä ja toisaalta veljeskuntayhteydestä on myös ollut puhetta päihteisiin ym. "vasemman käden tien metodeihin" liittyen.
V.V.V.V.V wrote:Ei herännyt.
Hyvä. Halusin tehdä asian selväksi ylläolevan tekstin valossa, koska joku herkempi olisi saattanut ottaa (semi-)objektiivisen arvion henkilökohtaisena vinoiluna. Tämä kannattaa muistaa aina silloin, mikäli allekirjoittanut tai joku muu vaikuttaa tällä foorumilla liian tympeältä tai autoritaariselta. Meillä on seuran jäseninä omat vastuumme ja velvollisuutemme käsitellä asioita siten kuin niitä käsittelemme, koska olemme seuran edustamiin linjanvetoihin itse sitoutuneet, ja pyrimme näitä ideaaleja kohti - vaikka emme aina kykenisi niitä itsekään henkilökohtaisessa elämässä toteuttamaan.
V.V.V.V.V wrote:Suosittelen myös luettavaksi Crowleyn kabalistista ja lapsen näkökulmasta kirjoitettua satua "The Wake World" http://hermetic.com/crowley/libers/lib95.html
Kiitokset, täytyypä laittaa kirja muistiin! Näytöltä pitkien tekstien lukeminen on sen verran rasittavaa, että taidan tilata teoksen mikäli se on yleisesti saatavilla.
Lux

Re: Astraalimatkailu

Post by Lux »

Nagahel wrote:Tämä kannattaa muistaa aina silloin, mikäli allekirjoittanut tai joku muu vaikuttaa tällä foorumilla liian tympeältä tai autoritaariselta. Meillä on seuran jäseninä omat vastuumme ja velvollisuutemme käsitellä asioita siten kuin niitä käsittelemme, koska olemme seuran edustamiin linjanvetoihin itse sitoutuneet, ja pyrimme näitä ideaaleja kohti - vaikka emme aina kykenisi niitä itsekään henkilökohtaisessa elämässä toteuttamaan.
Lainaan vielä lyhyesti itseäni tähän liittyen, koska pelkään että ylläoleva voi helposti karkottaa ihmisiä keskusteluista, ja lisään, että kaikkien aktiivisten ei-AT-jäsenten - Goreart, Dhaca, V.V.V.V.V. ja Dunwich vain muutamia mainitakseni - panos tämän foorumin sisällölle ja keskusteluille on korvaamattoman arvokasta, ja tämän vuoksi ylläolevaa ei kannata missään nimessä ottaa kehotuksena ei-aktiviteettiin. Mitä enemmän meillä on täällä julkisesti AT:n linjasta poikkeavia "pratyêka" -kulkijoita (viitaten tällä termillä tässä yhteydessä omien polkujen kulkijoihinsa), jotka kyseenalaistavat ja tuovat esille muita näkökulmia ne perustellen, niin sitä parempi. Toivoisin kovasti, että saisimme jollain keinoin houkuteltua foorumillemme ainakin yhden ammattimaisen tieteilijän ja / tai skeptikon sekä myöskin ei-fundamentalistisen, mutta vakaumuksellisen OKT-uskovaisen (A.A. on lähellä tätä, mutta okkultistina ymmärtää meitä monesti "liian hyvin" kyseistä tarkoitusta ajatellen).

Joten fratres & sorores, älkää antako mahdollisen tympeytemme hiljentää itseänne tai estää teitä ilmaisemasta AT-kerettiläisyyttänne!
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Astraalimatkailu

Post by obnoxion »

Tässä tämän päivän vaatimaton yritykseni yhdistää kädet, ja kritisoida sekä astralismia että tunnettua teosofia samassa viestissä.

Jo aiemmin olen jakanut linkin Sacred text Archiven "Tantra-osastolle" (jolle parempi otsikko olisi "Shaktismi", sillä sivustolta löytyy oikeastaan vain shaktatantroja, eikä lainkaa shaiva-, vaishna-, jaina- tai buddhalaisia tantroja), josta nyt tämäkin teksti on luettavissa:
http://www.sacred-texts.com/hin/kmu/kmu14.htm

Kyse on Rishi Singh Gherwalin tekstistä Kundalini, The Mother of the Universe, ja sen kappaleesta "Rev. Leadbeater off the trail". Erittäin hyvän esimerkin saamme kun astralisti Leadbeater väittää joogien erehtyneen sen suhteen että Sahasrara-chakrassa olisi tuhat terälehteä, sillä Leadbeater itse löysi niitä vain yhdeksänsataakuusikymmentä. Toisin sanoen, Leadbeater oli astraalisen näkynsä aikana ottanut asiakseen laskea kaikki Sahasrarachakran terälehdet, ja näin ollen todistanut kaikkien Intian joogien erehtyneen.

Tekstistä selviää että Leadbeater oli myös tarkistanut muiden chakrojen terälehtien määrät, ja vain yksi oli täsmännyt joogafilosofian väitteiden kanssa. Lienee trapeetonta todeta kenen lootuksesta puuttu neljkäkymmentä terälehteä. Kuten kirjoittaja toteaa:

"In Yoga Philosophy these Chakras are symbols; the first—Earth, the second—Water, the third-Fire, fourth—Air, fifth—Ether and sixth—Mental. The 'Thousand-Petaled' we do not call a Chakra, as it is above the nature element and mind. In these six symbols we have the 'Garland of Letters', as there are fifty letters in the Sanskrit alphabet and each petal of these centers represent a letter. In the first or Root Chakra, Yoga puts four petals, six in the second, ten in the third, twelve in the fourth, sixteen in the fifth and two in the sixth, between the eyes. That includes the occult symbol of the Sanskrit alphabet. By repeating all of the fifty alphabetical letters twenty times we have One Thousand—the symbol of the 'Thousand-petals'."

Toivon että tämä suoranainen oppikirjaesimerkki astralismin erehdyksestä, jossa tässä tapauksessa oman astraalisen visionsa auktoriteetin tukemana Leadbeater oli valmis tietämättään tärvelemään koko sanskritin aakkoston, auttaa valaisemaan ketjumme aihetta.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Locked