Entheogeenit ja magia

Rituaalit, loitsut, rukoukset, meditaatioharjoitukset ja maagiset teot.
Post Reply
Zetekh
Posts: 83
Joined: Wed May 26, 2010 1:21 am

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Zetekh »

Nefastos wrote: Pieni tarkennus vain. Puhumalla tässä yhteydessä pratyêka-polusta en tarkoittanut, että sen seuraaja kokisi tukeutumista ulkoiseen lopullisena vaihtoehtona. Tarkoitin, että kulkiessaan ilman sitovaa yhteyttä mihinkään veljeskuntaan henkilö on tietenkin oikeutettu tekemään mitä tahansa niin kauan kuin ei suoranaisesti ala vahingoittaa muita, & jos hän kokee huumeiden käytön viisaaksi, se on hänen asiansa. AT:n sisälläkin osa mustan aspektin toiminnasta hyödyntää (tiettyyn pisteeseen saakka) tätä samaa henkilökohtaisen tahdonvapauden korostamista.

Pikemminkin juuri "yksinäisen sarvikuonon polulla" kaikki mahdollinen riippuvuus mistä tahansa ulkoiseksi koetusta tekijästä tulee yhä selvemmin & jopa itseisarvoisemmin pois leikatuksi sielun pyrkiessä saavuttamaan annihilaation/nirvânan Egon voimin.
Hyvä tarkennus. En kiellä etteikö pratyeka tie olisi mahdollisuus, viittasin lähinnä siihen tuolla 'itsepetoksen pratyeka' sillä yksinäisyyden tiellä tulee helposti tehneensä itsepetoksia ja jämähdettyä helposti paikoilleen kun saavuttaa edes jotain erilaista mitä lähtöpiste tarjosi.
- "All great things must first wear terrifying and monstrous masks in order to inscribe themselves on the hearts of humanity." - Friedrich Nietzsche
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 990
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Kenazis »

Kain wrote:Kun nuo substanssien puolestapuhuvat perustelut tuntuvat noudattavan kaikki samaa kaavaa, niin hyvä kysymys olisi jokaiselle pohtia ulkoisten substanssien käytöstä, että miksi kaikki pitää saada nopeasti ja selkeästi ilman omaa sielullista ponnistelua? Kuka tällöin sen työn tekee, mikä sinut erottaa tällöin jostain hipsteri-trippailijasta?

Eikö sillä, Ichazon Arica kouluissa hän tuntui antaneen jo kuitenkin valmiiksi henkisesti kyvykkäille oppilaille tavaraa irrottautumismielessä,mutta ideana oli lopulta toisintaa nämä samat asiat ilman apuaineita - jotta saavutukset olisivat pysyviä eikä vain hetkellisiä ja sidottuja joihinkin ulkoisiin muotoihin(!).
Entheogeenit nopeuttavat prosessia, mutta vaativat enemmän ponnistelua. Tämän vuoksi myös niiden vaarallisuus- ja epäonnistumisprosentti lisääntyy. En näe tämänlaisen toiminnan olevan sen enempää huijaamalla prosessin nopeuttamista kuin psykoterapian, logoterapian etc. käyttö omien psykologisten ongelmien avaamisessa ja niiden käsittelyn nopeuttamisessa. Hipsteri-trippailijasta erottaa lähinnä taustalla oleva aatemaailma, käytön syyt ja päämäärät. Aiemmin olen mielestäni maininnut ainakin sen yhteneväisen näkemyksen, että entheogeenit eivät ole mikään tie (tai se tie on ennen pitkään kulkeva alaspäin kehityksen tiellä), vaan nimenomaan työväline. Entheogeenit = mielen ruokaa, "terveellinen ruokavalio" = fyysisen ruumiin ruokaa.
"We live for the woods and the moon and the night"
Zetekh
Posts: 83
Joined: Wed May 26, 2010 1:21 am

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Zetekh »

Dhaca wrote: Entheogeenit nopeuttavat prosessia, mutta vaativat enemmän ponnistelua. Tämän vuoksi myös niiden vaarallisuus- ja epäonnistumisprosentti lisääntyy. En näe tämänlaisen toiminnan olevan sen enempää huijaamalla prosessin nopeuttamista kuin psykoterapian, logoterapian etc. käyttö omien psykologisten ongelmien avaamisessa ja niiden käsittelyn nopeuttamisessa. Hipsteri-trippailijasta erottaa lähinnä taustalla oleva aatemaailma, käytön syyt ja päämäärät. Aiemmin olen mielestäni maininnut ainakin sen yhteneväisen näkemyksen, että entheogeenit eivät ole mikään tie
(tai se tie on ennen pitkään kulkeva alaspäin kehityksen tiellä), vaan nimenomaan työväline. Entheogeenit = mielen ruokaa, "terveellinen ruokavalio" = fyysisen ruumiin ruokaa.
Touché. Kuten viittasin tuolla "miksi kaikki pitää saada nopeasti ja selkeästi ilman omaa sielullista ponnistelua?", että kysymyksenasettelu on psykologinen mitä tulee motiiveihin. Hipsteri-trippailija siinä missä kuka tahansa löytää ensiksi mikä on kivaa, ja sitten keksii perustelut sille että miksi näin tehdään, mikä ei kauheasti tunnu erottavan täälläkään nähtyjä perusteluja. Aggrippaan trilemmalla voi kääntää vaikka mitä miten sattuu, jos tietää etukäteen jo mitä haluaa löytää. Työväline se on siinä missä muutkin, mutta mitä itsekin sanoit - niin olen erittäin kyyninen sen suhteen että sitä osataan käyttää oikein pohjaten omiinkin kokemuksiin. Aina kun juttelen jonkun trippailija-okkultistin kanssa, niin tulee sellainen fiilis että ne ei ole hänen saavutuksiaan mistä kerrotaan, vaan hän kertoo hänelle näytettyä elokuvaa omana tarinanaan.... Jos esim. entheogeenit nähdään tien alottajana, miksi niitä pitää vielä vuosien päästä tien alkamisesta? Eikö tämä itsessään jo kerro, ettei olla edetty yhtään mihinkään? Tähän teemaan liittyy vahvasti myös astraalisuuden ja astraalimaailman käyttö työvälineenä, mutta se olisi kyllä jo toisen aiheen arvoinen....
Dhaca wrote: Entheogeenit = mielen ruokaa, "terveellinen ruokavalio" = fyysisen ruumiin ruokaa.


Entheogeenit on aivojen ruokaa.
- "All great things must first wear terrifying and monstrous masks in order to inscribe themselves on the hearts of humanity." - Friedrich Nietzsche
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 990
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Kenazis »

Vielä lisäisin sellaisen omalta kohdalta, että nimenomaan monia positiivisia ja pysyviä vaikutuksia on tullut entheogeenien "kertakäytön" jälkeen. Esim. pysyvästi lisääntynyt empaattisuus ja kaiken ykseyden näkeminen ja kokeminen sen pelkän teoreettisen idean hyväksymisen sijaan. Nämä molemmat voidaan mielestäni johtaa "Buddhiin". Vielä tuohon lisäten myös kiinnostukseni materiaalisiin nautintoihin on pienentynyt (yleisesti ylöspäin johtava vaikutus) sekä olen monipuolistanut ajatteluani ja perspektiiviäni sisällyttäen siihen enemmän abstraktia filosofista ajattelua (Kama manaksesta kohti puhtaampaa ajattelua). Tietenkin nämä vaativat prosessointia, ylläpitoa ja kehityksen suunnan tietoista jatkamista ollakseen todella pysyviä. Vai ovatko nämä vaikutukset vain täydellisesti kohdalleen osuneita sattumia, kerta toisensa jälkeen? Olenko minä varastanut itseltä/jostain itselleni ymmärrystä ja empatiaa?

Näiden ja monien muiden positiiviseen suuntaan kehittävien kokemusten vuoksi en millään voi sanoa entheogeenien olleen muuta kuin hyvä vaikute itselleni. Mitään fyysistä tai psyykkistä nautintoa (ellei psyykkiseksi nautinnoksi lasketa eheytymisen tunnetta, jonka tämä prosessi on minussa saanut aikaan) en niistä ole hakenut enkä edes pidä tällaista euforian tunteen vaikutusta muuna kuin neutraalina tai lievästi positiivisena sivuvaikutuksena. Psykedeelien tms. pitempiaikainen käyttö ei tuo enää mitään uutta kokemusta jota voisi käyttää kehittävänä impulssina ja, jos niistä ei saa mitään muuta irti kuin euforiaa tai hyödytöntä sekavuutta, silloin ne todella ovat hyödyttömiä. Muutenkin kaikki euforisoivat analgeetit, mielialalääkkeet, amfetamiini-ja opiaattijohdannaiset jne. ovat miltei aina huonompi ratkaisu kuin esim. meditaatio, jooga, ja vastaavat selkeämmin itse-ohjatut metodit. Tietenkin opiaatti-johdannaiset on ehkä parempi ratkaisu kuin meditaatio, käden leikkautuessa irti onnettomuuden johdosta (tai oikeastaan ei parempi, vaan useimmiten vain toimivampi).

Nyt voisin vihdoin kuvitella puhuneeni kaiken oleellisen, ellei mennä tarkemmin selostettuihin kokemuksiin. Toisaalta tämäkin varmaan sisältää jo vahvaa toistoa aiemmin kirjoitetusta, mutta halusin silti vielä vastata Kainille (sekä muille).
"We live for the woods and the moon and the night"
Zetekh
Posts: 83
Joined: Wed May 26, 2010 1:21 am

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Zetekh »

Kiitoksia näistä viesteistä. Se on tietysti hienoa kuulla, että jotain tällaista on päässyt käymään. Toivon mukaan vaikutukset ovat myöskin pysyviä, eikä illusorisia ja liitoksissa noihin aineisiin (sikäli mikäli kun ymmärsin että olet kuitenkin aktiivikäyttäjä). Harvassa ovat kuitenkin ne, ketkä tällaisten silmukoiden läpi pystyy sukeltamaan tahrimatta itseään tummiin vesiin. Itse edustan sitä koulukuntaa, jossa ns. oikeus henkiseen, astraaliseen, eteeriseen, psyykkiseen jne. työskentelyyn ansaitaan "itse", kehittämällä mielenlujuutta ja voimaa joko pitää kontrollia tai menettää kontrolli (joka on paljon vaikeampaa kuin kontrollin pitäminen). Hypokriitti en halua olla, sillä allekirjoitan kuitenkin välinearvot monelle kyseenalaiselle metodille, ja itse kuvailemasi herkkyyden empatiaan 'opin' vuosien goetia ja voodoo työskentelyn myötä joka on ulkoisena apuvälineenä suhteellisen yhtäläinen esimerkiksi entheogeeneihin, mutta mielestäni oleellista on osata edetä, eikä kiertää kehää ja ymmärtää lauseen 'aika aikaa kutakin' tarkoitus...

Se on myös hyvä pitää mielessä, että lankeemisen uhka on suurin silloin kun luulee kaiken olevan hyvin ja tasapainossa.
- "All great things must first wear terrifying and monstrous masks in order to inscribe themselves on the hearts of humanity." - Friedrich Nietzsche
Lux

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Lux »

Kain wrote:Se on myös hyvä pitää mielessä, että lankeemisen uhka on suurin silloin kun luulee kaiken olevan hyvin ja tasapainossa.
Tämän voisi tosiaan laittaa vaikkapa tulevan temppelin tai salatieteen akatemian portin yläpuolelle, kuten myös jokaiseen salatieteen opuksen sisäkanteen. Jos kuilua ei näy vierellä, voi olla melkein varma että on tippunut tai tipahtamaisillaan sinne.
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 1000
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Insanus »

Huumausaineiden tms. käyttö muutenkin esimerkiksi rituaalin intensiteettiä kasvattavana pyhitettynä asiana ei voi olla väärin, mutta jos lipsutaan tasolle jossa jotain kamaa tarvitaan tulosten aikaansaamiseksi...mission failed. Aineidenkin kanssa pitää toimia rakkaudella, eikä mestari-orja suhteella, kumminkaan päin. Muuttuneesta tajunnantilasta riippuvaiseksi jääminen on mitä petollisinta pseudohengellisyyttä, oli siinä aineita osallisena tai ei.

Aihe tuli mieleen, kun taas kerran poltin askin tupakkaa muutaman tunnin kirjoittamisen aikana, kun siitä ei nykyisin enää yksinkertaisesti tule mitään ilman tätä myrkkyä joka joskus oli rauhaisaa degeneraatioon samaistuvaa estetiikkaa ja harvojen hetkien tunnelmaan syventymisen apuväline...
Entheogeeneihin en uskalla edes koskea ja varmaan hyvä niin.
With a taste of a poison paradigm
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3802
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Nefastos »

Dhaca wrote:Olenko minä varastanut itseltä/jostain itselleni ymmärrystä ja empatiaa?


Minusta näyttää siltä, että et halua kuulla tähän vastaukseksi "kyllä"?

Dhaca wrote:Entheogeenit nopeuttavat prosessia, mutta vaativat enemmän ponnistelua.


Rohkenen epäillä, ystävä.

Oletko kuullut zen-tarinaa, jossa innokas oppilas kysyy mestarilta, kuinka kauan päämäärän saavuttamiseen menee, & tämä mainitsee jonkin vuosimäärän? Oppilas vakuuttaa olevansa valmis tekemään hyvin lujasti töitä & kysyy, kauanko aikaa tällä tavoin kovemmin ponnistellen menisi, ja vastauksena on entistä suurempi vuosiluku. Kolmannen kerran oppilas kysyy nyt jo vannoen tekevänsä mitä tahansa saavuttaakseen päämääränsä kaikkensa antaen, ja armoton mestari pistää sitten vielä entisestään vuosia päälle.

Mutta ymmärrän luullakseni mitä tahdot sanoa, ja siinä on varmasti useampikin kuin yksi totuuden kultahippu mukana. Ota kuitenkin huomioon, että kun esim. minä puhun kehityksestä, puhun Egon kehityksestä kohti monadia enkä persoonan kehityksestä kohti Egoa. Todellinen okkulttinen Tie ei ole syntymän ja kuoleman väliin jäävä lyhyt matka, vaan paljon pitempi aika.

Ongelma: aineiden käyttäjät perustelevat käyttöään empiirisillä todisteilla.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Zetekh
Posts: 83
Joined: Wed May 26, 2010 1:21 am

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Zetekh »

Nagahel wrote: Tämän voisi tosiaan laittaa vaikkapa tulevan temppelin tai salatieteen akatemian portin yläpuolelle, kuten myös jokaiseen salatieteen opuksen sisäkanteen. Jos kuilua ei näy vierellä, voi olla melkein varma että on tippunut tai tipahtamaisillaan sinne.
..ja toisessa topicissa puhuttiin, että ylöspäinen tie on "helppo"... =)
Nefastos wrote: Ongelma: aineiden käyttäjät perustelevat käyttöään empiirisillä todisteilla.
Nefastos wrote: Ota kuitenkin huomioon, että kun esim. minä puhun kehityksestä, puhun Egon kehityksestä kohti monadia enkä persoonan kehityksestä kohti Egoa.
Nämä ovat mielestäni liitoksissa, varsinkin jos maailmankuva josta yritetään versoa ulos nojaa vahvasti empirismiin tai painotus on vahvasti linga sharira. Ts. nyt puhut vielä korkeimmista tasoista, joista itse puhuin - mutta hyvä niin. En puolustele, mutta "ensimmäiseltä portaalta viimeiselle...."

Se on jo tavallaan sen merkki, että seuraava askel voidaan ottaa, tai paremminkin pitää etsiä - jos perustelut alkavat kiertämään kehää ja empirismillä on todistettu kolikon kääntöpuoli ilmenevästä maailmasta. Kuinkahan moni modernin ajan new agea painottava okkultisti luulee olevansa jo "siellä", kun sai aikaiseksi astraalitason aktivoitumisen ja flirttailee näkyjensä kanssa? Funktion vaikutus sama jos vaihtaa tilalle entheogeenit. Perustelu asioiden "nopeuttamisesta" pysymällä paikallaan tuntuu absurdilta, ja zen esimerkkisi valaisi mielestäni tätä hyvin.
- "All great things must first wear terrifying and monstrous masks in order to inscribe themselves on the hearts of humanity." - Friedrich Nietzsche
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 990
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Entheogeenit ja magia

Post by Kenazis »

En viitsinyt lainailla pätkiä erikseen, kun niitä oli sen verran paljon johon viittaisin, mutta yritän muistaa mieleeni tulleet asiat ilmankin.

Annan konkreettisen esimerkin elämästäni, joka kiteyttää tämän eteenpäin auttamis-idean. Vuosia sitten olin hyvin masentunut erinäisien asioiden johdosta, jonka vuoksi olin hyvin itsetuhoisella tiellä (ennen mitään entheogeeni-kokemusta). Päädyin kokeilemaan erästä empatogeeniksi luokiteltua ainetta, joka sai minut tuntemaan yhteenkuuluvuutta ja rakkautta siinä määrin, että tämä yksi kokemus ikään kuin avasi silmäni ja näytti uuden erilaisen perspektiivin, joka ei ollut itsesäälin, vihan ja väkivallan sumentama. En ole tätä ainetta tämän jälkeen käyttänyt, enkä halua edes käyttää, mutta ne 2 oivallusta, jotka sitä kautta sain olivat seruraavanlaiset:
1) jos yksi pieni kemiallinen muutos hetkellisesti aivoissani saa tällaisen vaikutuksen aikaan niin minkälaiset mahdollisuudet ihmisessä piilee, kun hän aktiivisesti pyrkii johonkin päämäärään?
2) ymmärsin kuinka paljon rakkautta ja välittämistä on maailmassa, jos sille avautuu (vaikkakin avautuminen oli keinotekoisesti aiheutettu, en uskonut, että se oli vain keinotekoista). Pitää vain löytää sisäinen avain siihen lukkoon)
Tämä on tietenkin hyvin fyysinen esimerkki, mutta seuraamukset ovat olleet paljon laajemmat kuin fyysiset. Samalla tämän substanssin vaikutus on niin yksipuolinen, että siinä ei mielestäni piile mitään tämän kokemuksen antamaa opetusta suurempaa.

Vakitrippailijaan haluan kommentoida, että alussa tosiaankin asenne oli pitkälti sellainen, että mahdollisimman paljon erilaisia substansseja- ja kokemuksia. Nykyään toiminta on säännöllisen epäsäännöllistä, tarkoittaen 1-3 suunniteltuun "sessioon" vuodessa. Määrästä on siirrytty siis laatuun.

Vastaus siihen empatian varastamiseen on, että hyväksyn yhtäläisesti sekä "kyllä", että "ei" vastauksen, kunhan perustelu tulee mukana (joka varmasti tuleekin). Arvelisin, että "kyllä" vastaukseen liittynee jotenkin astraali-sana?

Minulle tie itsessään on jo päämäärä, joten kiirettä ei ole päämäärään, koska se on samaan aikaan saavuttamaton ja saavutettu. Nautin tällä tiellä kulkemisesta sekä sen ylämäissä (huipulla), että alamäissä (syvyyksissä).
"We live for the woods and the moon and the night"
Post Reply