Derealisaatio ja depersonalisaatio

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
Kavi
Frater
Posts: 531
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Derealisaatio ja depersonalisaatio

Post by Kavi »

Ave wrote:Kavi, tahdotko kertoa lisää tuosta? Onko se joku suufilainen asia?
Itseasiassa kyseessä oli hyvin kevyt ja puolivillainen heitto, kun sattui wikipedia olemaan auki samalla. :D

Ilmeisesti monissa uskonnoissa esiintyy ajatus, niin Jeesuksen, Buddhan kuin Muhammadin "jumalallistumisesta", mutta ilmeisesti uskonnonkannattajan silmin oma jumalallistuminen on heresiaa ja jumalanpilkkaa vaikka Kristuksen imitaatio tai esimerkiksi Muhammadin tapojen pilkulleen noudattaminen onkin suotavaa.
Wyrmfangin muutamalla sanalla ilmaistu ajatus Kantin regulatiivisesta ideasta vain kuulosti siltä, että siinä olisi ainakin jonkinlaista yhtenevää ajatusta.
Men who are in love I asked about your face and ruby lips.
They pronounced them to be Khizr and living water – this is true.
Yubaba
Posts: 13
Joined: Thu Apr 05, 2018 6:01 am

Re: Derealisaatio ja depersonalisaatio

Post by Yubaba »

Kavi wrote: Mon Aug 13, 2018 5:45 pm
Yubaba wrote:Minulla oli lapsena myös taipumusta voimakkaisiin depersonalisaatiokokemuksiin. Niihin usein liittyi tunne ikään kuin kulissien taakse astumisesta ja epätodellisesta "olenko tämä todella minä" -tunteesta. Näihin oloihin liittyi usein tilaan/etäisyyksiin liittyviä outoja kokemuksia; esim. seinä saattoi tuntua yhtäaikaa olevan sekä epätavallisen kaukana että lähellä, aivan kuin jotenkin zoomailisin siihen edestakaisin.

Satutko muistamaan tilanteita joissa näin käy?
Omat epätodelliset olot liittyvät jollain tapaa tilaan. Teini-iässä kun uhkasin painovoimaa ja hypin suurien esteiden yli ja rullalautaillessa tuli toisinaan tämä. Piti aina olojen ilmetessä keskeyttää ja todeta, ettei haukata nyt liian isoa palaa.
En ole kirjautunut tänne aikoihin, joten kesti vähän vastaaminen.

Nämä ei kokemukset eivät tapahtuneet mitenkään erityisissä tilanteissa... esim. nukkumaan mennessä, rappusia kävellessä, ikkunasta ulos katsoessa, jne. Ja joo, toi painovoiman kanssa liittyi minullakin joskus tuohon oloon; kerran ainakin tunsin olevani kuin heliumia ja kerran näin/koin pihassa olleen soutuveneen levitoivan.
Post Reply