Murhaaja ja valheen isä

Vakaumukset, moraalisäännöt, muut seurat ja uskonnot.
Post Reply
User avatar
Jihad
Posts: 21
Joined: Wed Aug 16, 2017 7:57 pm

Murhaaja ja valheen isä

Post by Jihad »

Johannes wrote:44 Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää. Saatana on ollut murhaaja alusta asti. Hän on kaukana totuudesta, se on hänelle vieras. Kun hän valehtelee, hän todella puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä.
http://raamattu.fi/1992/Joh.8.html

Miten edellinen avautuu sinulle?
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 736
Joined: Thu Jan 09, 2014 5:27 am

Re: Murjaa ja valheen isä

Post by Smaragd »

Tulkitsen puheen olevan Saatanan naamioista. Tässä vain on sitä kristillistä vaikeaa suhtautumista asiaan.
Johannes wrote:hänen halunsa te tahdotte tyydyttää
Se painovoiman kaltainen lankeemus, joka tapahtuu kun ponnistelut lakkaa, kun tahto lakkaa. Oma tahto on niitä korkeampia saatanallisia prinsiippejä.
Johannes wrote:Saatana on ollut murhaaja alusta asti.
Lusiferin lankeemus Logoksena, ensimmäisenä askeleena rikkumattomasta ykseydestä.
Johannes wrote:hän on valehtelija ja valheen isä
Valheen isänä Saatana melkein jo nähdään sinä mitä se on haastavien naamioiden takana.
Isobel
Posts: 60
Joined: Sun Jan 24, 2016 12:11 pm

Re: Murhaaja ja valheen isä

Post by Isobel »

Kun jakeen asettaa yhteyteensä, eli koko lukuun , on hyvin huomattavissa, että Jeesus teki eron maallisen ja ei maallisen yhteyteen. Tämä voidaan ymmärtää myös hengellisen ja ei hengellisenä.

Koska saatanalla on monet kasvot, silloin voidaan ongelmitta puhua saatanasta valheen isänä sekä totuuden tuojana.

Meneekö ajatukseni liian pitkälle jos tulkitsen että saatanaa voidaan ei hengellisen ihmisen toimesta luotettavasti sanoa valheen isäksi ja murhaajaksi. Ja hengellisen toimesta totuuden ja rakkauden lähettiläänä? Perusteluna se minkälaiset kasvot näemme katsoessamme?
Nosce Te Ipsum
Tähti
Posts: 183
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Murhaaja ja valheen isä

Post by Tähti »

Eikös Jeesus puhu tossa suurelle yleisölle, yhteys on se maaginen sana tässä yhteydessä. Ilman yhteyden tavoittelua ei viesti mene perille. Ja millaisen viestin nyt saa ylipäänsä perille suurelle yleisölle, jossa monenlaista hiipparia, ei kovin syvällistä ainakaan. Jos yleisössä on paljon Popeda-faneja, niin ei käytetä diskurssianalyysi-vertausta, vaan ehkä 3 makkaraa ja kossupullo-vertaus mielummin. Jeesuksellakin on erikseen yksilöille tarkoitettuja viestejä tai pienelle porukalle.
Tähti
Posts: 183
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Murhaaja ja valheen isä

Post by Tähti »

Jeesuksen kiusaukset (tai koettelemukset) muuten on ehkä omasta mielestäni hyödyllisimpiä kuvauksia Saatanasta raamatussa. Toi onkin enemmän tommoinen henkilökohtainen kokemus, eikä heitto suurelle yleisölle.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_kiusaukset


Temptations were hedonism (hunger / satisfaction), egoism (spectacular throw / might) and materialism (kingdoms / wealth). John the Evangelist in his epistle calls these temptations "in world" as "lust of eyes" (materialism), "lust of body" (hedonism) and "pride of life" (egoism).[4] Temptations aim to mislead and pervert three main human characteristics; to think, wish and feel which are inside mind, soul and heart as Jesus alludes in Greatest Commandment. These are related with transcendentals or ultimate ideals in three areas of human interests; science (truth), arts (beauty) and religion (goodness).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Temptation_of_Christ
Post Reply