Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Tapahtumat, kohtaamiset, tapaamiset, uutisoinnit.
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by Kenazis »

Benemal wrote: Esimerkiksi megastarat Mel Gibson, Jim Carrey ja Keanu Reeves ovat hiljattain väittäneet, että Hollywoodin eliitti palvoo Saatanaa ja juo vauvojen verta. Miehet eivät ole täysjärkisen maineessa, mutta itsekin mietin, että minkähän takia valehtelisivat ja kuinka hulluja ovatkin, ei se tarkoita, että valehtelisivat. Riippumatta siitä,kuinka paljon on totta, pelko ja paranoia lähes varmasti kasvavat. Jokatapauksessa erikoinen tilanne. Jotain on paljastumassa ja se voi vaikuttaa meihinkin.
Mel Gibsonista voin suht helposti uskoa tuollaista, mutta Carreysta ja Reevesistä en. Onko heittää jotain linkkiä tällaisesta? Ihan jo siltä pohjalta tuntuu kummalta, kun Carrey on Mindfulness-meditaatioon "hurahtanut" ja Reeves taas buddhalaisuuden fanittaja. Yleensä tällainen "satanismifobia" tulee kuitenkin sieltä fundamentalisti/maallikkokristillisyys puolelta.
"We live for the woods and the moon and the night"
Kavi
Posts: 473
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by Kavi »

Vaikkei varmaan noiden kolmen miehen mieleyhtymä Saatananpalvonnasta varmaan ole se, miten itse tulkitsisin asian, joka liitetään jollain tapaa "demonolatriaan" ainakin sellaisena ilmiönä, mitä nyt viimeaikaisten "kohupaljastusten" valossa (seksuaaliahdistelut jne)?
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by obnoxion »

Tein haun Reevesin osalta, ja näyttäisi siltä että nuo frater Benemalin mainitsemat uutiset ovat täysin sepitettyjä. Uskomattomiltahan ne kuulostivatkin. Hollywood on toki paikka jossa voi kuvitella tapahtuvan lähes mitä tahansa. Mutta onneksi nämä uutiset veriuhreista näyttävät olevan tällä kertaa tuulesta temmattuja.

Yhdysvaltojen läntisen rannikon satanismi eri muodoissaan tuntuu henkisesti yhtä kaukaiselta kuin se on maantieteellisesti. Oen joskus jopa pohtinut olisiko mielekästä puhua itäisestä ja läntisestä satanismista. Jos Hollywoodissa tapahtuisi jotain yllä mainittujen sepitelmien kaltaista, olisi vaikea mieltää että se jotenkin liittyisi omiin asioihini.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Benemal
Posts: 562
Joined: Thu Feb 23, 2012 7:24 pm
Location: South-Fin

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by Benemal »

Taisitte missata pointin. Siis sen, että tällainen puhe on taas noussut valtavirtaan. Eli mikä on "valeuutinen" ja mikä ei ole, niin tulos voi olla sama; pelon ja paranoian kasvaminen. Mainstream on samalla tavalla valheellista clickbait roskaa, kuin alien paparazzi mediat ja laajuudesta johtuen suurempi ongelma. Aristokratiasta on helppo uskoa sensaatiomaisia juoruja ja kristityt helposti uskovat ne omista syistään. Ennen luotettavina pidetyt mediat, kuten sanomalehdet, ovat täynnä propagandaa ja tämä madaltaa reilusti kynnystä ottaa todesta puheet reptiliaaneista, tai pedofiilivampyyreista. Kun mikään ei ole totta, niin kaikki on. Nyt on kyllä puhe Amerikasta ja sama ei välttämättä valu tänne asti. Yleisön pyynnöstä FBI teki mittavat tutkimukset satanismista 90-luvulla (eikä löytänyt mitään), mutta se on jo ehkä unohtunut.
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by obnoxion »

Benemal wrote:Taisitte missata pointin. Siis sen, että tällainen puhe on taas noussut valtavirtaan. Eli mikä on "valeuutinen" ja mikä ei ole, niin tulos voi olla sama; pelon ja paranoian kasvaminen...
Joo, ymmärsin hieman väärin. Pahoittelut.

Oen näistä syistä jättänyt sosiaaliset mediat ja ryhtynyt pitämään pitkiä uutis-paastoja. On pitkään tuntunut että uutisvirta on jatkokertomus jonka tarkoitus on tarjota jännittävää viihdettä. Ehkä sen takia vaihtoehtoiset mediat ovat niin kilpailukykyisiä: Kilpailua ei käydä informaation tarkkuudella vaan narratiivin vetovoimaisuudella. Väitän että maailmankuva on parempi muodostaa klassikoita lukemalla kuin uutisia seuraamalla.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
Benemal
Posts: 562
Joined: Thu Feb 23, 2012 7:24 pm
Location: South-Fin

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by Benemal »

obnoxion wrote:Väitän että maailmankuva on parempi muodostaa klassikoita lukemalla kuin uutisia seuraamalla.
Myönnän, että minulla on heikkous salaliittoteorioihin (ja myös toki faktaan). Varsinkin silloin, kun on menossa henkisesti köyhempi kausi, enkä jaksa kokoajan miettiä kosmisia juttuja, tai lukea diippejä kirjoja, mutta tarvitsen silti jotain mystistä ja salaista kelailtavaksi. Sitä voisikin ehkä sanoa uskonnon korvikkeeksi. Kaikki on nykyään uskontoa. Conspiray theory/tin-foil hat uskonnossa tietenkin mennään tosiasioita (maallisia/poliittisia/lääketieteellisiä/) paljon pidemmälle. Jokainen on kuullut flat-earthereista, anunnakeista, illuminatista ja kansallissosialisteista kuussa. Kaikissa on totta mukana ja siinä toden ja fantasian kosketuskohdassa on uskonto. Samalla tavoin on UFO-uskonnossa. Tosiasian (UFOjen) kieltämisen vastakkaisessa päädyssä on uskovaiset (jotka muuten maailman hihhuleista saattavat olla kivoimpia), jotka aavikolla rukoilevat alieneja tulemaan pelastamaan meidät itseltämme. Uskon, että monilla UFO-ihmisillä on voimakkaita psyykkisiä kokemuksia, jotka he tulkitsevat liittyvän fyysisiin, meitä paljon teknologisesti kehittyneempiin, toisten planeettojen asukkaisiin. En ole kieltämässä mitään. En voi tietää, onko täällä käyty, tai ollaanko tälläkin hetkellä.
Nykyajan yleisimmän uskonnon (lännessä), ateismin, lisäksi skeptisismi on kohtalaisen suosittu. Skeptisismi naurettavalla tavalla paljastuu aika-ajoin uskonnoksi, kun he kieltävät muka kunnioittamansa tieteellisen metodin tulokset. Ironisesti, he jopa loivat itselleen jumalan; lentävän spagettihirviön. Luonnollisesti ovat täysin sokeita siihen liittyville uskonnollisille assosiaatioille. Illuusion paljastamisen jumala peittää taakseen totuuden.
En puhu siis skeptisyydestä, joka on rationaalista, vaan yhdestä ismistä, joka kieltää todellisen luontonsa uskontona.
Yubaba
Posts: 12
Joined: Thu Apr 05, 2018 6:01 am

Re: Lahkot, kultit, "kummallinen henkisyys"

Post by Yubaba »

Yritin hiljattain lukea tuota alkupostauksessa mainittua Harhaanjohtajat -kirjaa, mutta sen tyyli oli todella jourulehtimäinen ja monet väitteet vaikuttivat perustuvan kuulopuheisiin + kirjoittajien omiin kokemuksiin. Toisaalta, mitä voi joltain Poliisi-TV:n juontajalta odottaa? Toivottavasti ne ei kirjoita kirjaa satanismista :roll:
Locked