Lailliset päihteet?

Veljille esitetyt kysymykset.
mrd
Posts: 38
Joined: Thu Jul 04, 2013 6:06 pm
Contact:

Re: Lailliset päihteet?

Postby mrd » Fri Mar 17, 2017 4:56 pm

Tiedän muutamia tuttavia jotka ovat tehneet savukkeita suomalaisista luonnonyrteistä, siankärsämöä ja jotain muuta...en muista. Ainakin viime kesänä testatussa maku oli kyllä melko mitäänsanomaton. Yksi tapa ehkä jos sekoittaa jollain suhteella esim manitou kanssa
Uruan
Frater
Posts: 67
Joined: Mon Mar 13, 2017 11:21 am

Re: Lailliset päihteet?

Postby Uruan » Fri Mar 17, 2017 6:13 pm

Shivaprasaada wrote: Vesipiipun tupakka ei ole savun vaan höyryn muodossa ja siinä ei ole tervaa ja siinä on paljon vähemmän haitallisia aineita kuin tavallisissa teollisissa savukkeissa.
Kun vesipiippua poltetaan, niin palamisreaktiossa syntyvä häkä liukenee jossain määrin siihen veteen, joka edelleen höyrystyy. Joidenkin tutkimusten mukaan, häkää kertyy elimistöön enemmän vesipiippua käyttämällä kuin tavallisia savukkeita polttamalla. Minulla ei tosin ole tähän heittää mitään validia tutkimusta, joten voin olla myös väärässä.

Itse preferoin nykyään sähkösavukkeita. Sähkösavukkeita "poltettaessa" mikään ei pala, joten palamistuotteita, kuten häkää, ei synny. Toki siinäkin kulkeutuu elimistöön aerosoleja, jotka voivat vaikuttaa jollakin tavalla keuhkojen pintakudokseen. Itselleni tupakointi on ollut tärkeä mietiskelyhetki. Sähkösavuke on täyttänyt tupakan jättämän tyhjiön melko hyvin. Ei se sama asia ole, mutta kuitenkin tarpeeksi lähellä.
User avatar
Shivaprasaada
Posts: 111
Joined: Fri Feb 24, 2017 9:40 pm

Re: Lailliset päihteet?

Postby Shivaprasaada » Fri Mar 17, 2017 7:09 pm

Sähkösavukkeet joitten nesteessä on nikotiinia ärsyttävät kurkkua enemmän kuin tavalliset savukkeet.

Vesipiippu ei ärsytä kurkkua ollenkaan.

Vesipiipputupakoitten makuvalikoima on myös laajempi. Yksi lempimakuni on ruusu, myös mansikka, persikka ja kirsikka ovat hyviä.
User avatar
Lumen
Posts: 34
Joined: Sat Aug 13, 2016 11:56 am

Re: Lailliset päihteet?

Postby Lumen » Fri Mar 17, 2017 7:28 pm

Vesipiipun polttaminen on kieltämättä mukavaa puuhaa. Sen terveellisyydestä verrattuna muihin tapoihin polttaa en uskalla veikata mitään, mutta kyllä se edelleen savua on mitä sen veden läpi tulee. Sellaisen piipun virittely ja polttaminen on ihan oma rituaalinsa ja se on hyvin rentouttavaa. Vesipiippua voisin kuvitella polttavani vaikka en olekaan tupakoinut ainakaan 6 vuoteen enkä harrasta muidenkaan savujen hengittelyä kuin korkeintaan suitsukkeiden muodossa. Vesipiipussa sekin että siitä tuskin tulisi päivittäistä tapaa vaikka sellaisen hankkisikin. Samoja hiiliä voi käyttää vesipiipun tuprutteluun kuin suitsukkeiden käryyttelyynkin.
User avatar
Shivaprasaada
Posts: 111
Joined: Fri Feb 24, 2017 9:40 pm

Re: Lailliset päihteet?

Postby Shivaprasaada » Fri Mar 17, 2017 9:36 pm

Vesipiipputupakan palaessa savu muuttuu höyryksi, kun se kulkee veden läpi ja vesipiipputupakkaan ei lisätä kovin paljon lisäaineita. Enemmänkin makuaineita.
Tavallisen teollisen tupakan savusta on löydetty joskus jopa noin 5 000 kemikaalia, vesipiipun savusta 142. Pakistanilaiset tutkijat ovat todenneet, että vesipiipun savu sisältää huomattavasti vähemmän syöpää aiheuttavia ja radioaktiivisia ja muita kemiallisia jämiä kuin tavallinen teollinen tupakka.
Abhavani
Frater
Posts: 271
Joined: Thu Feb 12, 2015 2:11 pm

Re: Lailliset päihteet?

Postby Abhavani » Sat Mar 18, 2017 10:53 am

Itse en päihteiden perässä juuri juokse ts. kuten Vanadiskin, en hirveästi ajattele päihteitä tekemisteni yhteydessä, eivätkä ne itsessään siis ole huomion keskipisteenä. Kohtuudella ja järkevästi käytettynä kuitenkin päihteet ja nautintoaineet ovat erinomainen väline mielekästä tekemistä tukemaan, kuten taiteellisen luomisen yhteydessä. Sama juttu rentoutumistarkoituksessa.

Ongelmia mielestäni alkaakin muodostua siinä vaiheessa kun päihde itsessään astuu keskipisteeseen, ja tuolloin tulisikin käyttöä, sen tarvetta ja mielekkyyttä punnita uudelleen ja tässä vaiheessa erilaiset jyrkät (=myös keinotekoiset) linjanvedot astuvat tärkeämpään rooliin. Esim. tehdä itselleen selväksi ero päihteen ja nautintoaineen kanssa, tai laittomuuskysymys ja siitä johtuvat erilaiset mahdolliset ongelmat. Tämä voi parhaassa tapauksessa auttaa vetämään omia rajoja suhtautumisessaan, oikaista omaa käyttöään sellaisemmaksi kuin tahtoo sen olevan. Mutta todellisuudessa tämä rajanveto on lopulta aina häilyvää, siksi jyrkkien viivojen vetely voi olla myös äärimmäisen vahingollista (väkisin pidättäytyminen), ja vastaavasti homman ollessa hanskassa koko kysymys on lähestulkoon täysin turha.

Yksinkertaistettuna en miellä suurta eroa oli sitten kyse kahvista, sokerista, alkoholista, kannabiksesta tai kovemmista kamoista. Lainsäädännön puitteet ovat varmasti hyödyksi yhteisössä, mutta henkilökohtasesti en pidä laiton vs. laillinen -kysymystä kovin relevanttina vaan puntaroin asian luonnonlakien kautta; jokaisella aineella on omat hyöty -ja haittapuolensa ja niiden puitteissa jokainen löytäköön suhtautumisensa itse ja toimikoon sen mukaan.
User avatar
Shivaprasaada
Posts: 111
Joined: Fri Feb 24, 2017 9:40 pm

Re: Lailliset päihteet?

Postby Shivaprasaada » Sat Mar 18, 2017 2:36 pm

Vaikka tupakoinnilla on lääketieteellisillä tutkimuksilla havaittu olevan todella paljon terveyshaittoja ja riskejä, ainakin runsaalla ja säännöllisellä käytöllä, lääketieteelliset tutkimukset ovat todistaneet myös, että pienellä satunnaisella ja lyhytaikaisella ja kausittaisella tupakoinnilla on myös terveyttä lisääviä ominaisuuksia.

Tupakoinnin hyödyt

Tupakoivilla on havaittu pienentynyttä riskiä sairastua haavaiseen paksusuolen tulehdukseen. Tupakointi vaikuttaa myös hieman vähentävän rintasyövän, Kaposin sarkooman, raskausmyrkytyksen ja atooppisten häiriöiden riskiä.

Tutkitusti tupakoimaton ihminen on jopa kaksinkertaisessa riskissä sairastua Alzheimerin- tai Parkinsonin tautiin. Tämä johtuu mahdollisesti siitä, että nikotiini vähentää aivojen asetyylikoliinin määrää samalla nostaen dopamiinin määrää.

Skitsofreniaa potevat potilaat tupakoivat yleisesti ja onkin epäilyjä tupakan positiivisista vaikutuksista skitsofreniapotilailla.

Philip Morrisin ja Cato-instituutin selvitykset kertovat tupakoijan tulevan yhteiskunnalle halvemmaksi kuin tupakoimattoman. Tämä selittyisi tupakoijien lyhyemmällä elinajalla, jolloin terveyskustannukset olisivat pienemmät.

Tupakka on luonnollinen, epäselektiivinen ja palautuva monoamiinioksidaasin estäjä sen sisältämien beta-Karboliinien vuoksi. Positroniemissiotomografialla tehty tutkimus osoittaa tupakoijien MAO-A aktiivisuuden olevan 30% ja MAO-B aktiivisuuden 40%.

Nikotiini ja muut kolinergistä järjestelmää aktivoivat yhdisteet edesauttavat muistijäljen syntymistä ja parantavat keskittymiskykyä. Tupakoinnin on myös osoitettu lyhentävän merkittävästi reaktioaikaa ja parantavan havainnointinopeutta. Älykkyysosamäärän korrelaatio oli negatiivinen. Tutkimus kuitenkin antoi viitteitä tupakoinnin positiivisesta vaikutuksesta henkiseen suorituskykyyn ja keskimääräistä parempaan muistiin.
User avatar
Invitus
Posts: 176
Joined: Tue Jul 22, 2014 10:48 pm
Location: Oulu

Re: Lailliset päihteet?

Postby Invitus » Sun Apr 09, 2017 10:34 pm

(Aura)Juusto (heh...aura...).... myöskin kahvi suuressa määrin. Nikotiini ei ole koskaan ollut osana arkea. Pitkään olin ns. Luonnollisuuden kannalla ja ajattelin että kaiken kehityksen on oltava sisälähtöistä, ilman mitään aineita.

Ykseyden sekä yliluonnollisuuden/luonnollisuuden rajojen pohtiminen johti lopulta kuitenkin päätelmään että "kaikki mikä on, on käytettävissä, kunhan pohja (intention puhtaus, väkivallattomuus, rehellisyys janiinedelleen.) on eheä". Joitain päihteitä on siis tullut kokeiltua työkaluina ja rituali-mindsetillä pyritty hallitsemaan niistä syntyviä tietoisuuden muutoksia.

(Tässä vahvana taustalla myös pitkällinen kiinnostus kaaosmagian suuntaan: "nothing is true, everything is permitted". Ja voimakas yhteenkuuluvuuden tunne shamaaniperinteisiin)

Alleviivataan vielä että "poliisiperheen" kasvattina arvostan laillisuutta paljon, vaikken välttämättä aina tahdo tanssia yhteisöni pillin tahtiin.

Kahvia, simaa/olutta ja viiniä käytän kevyissä määrin myös virallisemmissa kaavoissa.
"Ars est celare artem"
Casper
Posts: 6
Joined: Wed Sep 07, 2016 2:21 pm

Re: Lailliset päihteet?

Postby Casper » Tue Apr 11, 2017 1:42 pm

Kahvi on paheeni, joskin jokainen kupillinen tuntuu siunaukselta. Elämää ilman savukkeita alkaa olla takana nelisen vuotta ja alkoholia käytän harvakseltaan, kotona en sitä juo ollenkaan. Toki tässä on myönnettävä että aina joskus elostelun täyteinen viikonloppu puhdistaa omaa mieltä ja kehoa. Villissä nuoruudessa toki pitänyt etsiä jonkinlaista vapautusta muutamia kertoja muistakin päihteistä mutta siihen jäivät ne kokeilut, muutamia ystäviä olen saanut hautaan olla saattamassa koska rajoja ei ole tunnettu.

Varsinaisesti minulla ei ole mitään laittomiakaan päihteitä vastaan, jokainen tehköön kuten hyvältä tuntuu niin kauan kunhan ketään ei vahingoiteta ja osataan muutenkin olla ihmisiksi, ikävän harvinaista tämä toki noissa piireissä mutta poikkeuksiakin tiedän ja tunnen.
Isobel
Posts: 60
Joined: Sun Jan 24, 2016 12:11 pm

Re: Lailliset päihteet?

Postby Isobel » Thu Mar 01, 2018 11:28 am

Päihteet... Mikä luetaan päihteeksi? Kahvi.. kyllä kuluu 2-4 kuppia päivässä. Tupakkia .. n. 7 savuketta päivässä, joskus enemmänkin. Olutta, saunan yhteydessä, ja illanvietossa. Viinaa en käytä ollenkaan.

Minun suhtautuminen muiden päihdekäyttöön on suhteellisen joustava. Se missä vedän rajan on kovien huumeiden(kokaiini, heroiini, amfetamiini etc ) jatkuva käyttö. Tietysti voidaan ajatella, että minkä tahansa nautintoaineen, laillisen tai laittoman, tullessa elämän keskiöksi, on se yhtä turmiollista kuin kovien huumeidenkin käyttö.

Karkkia en syö paljoakaan, yksi pussi kestää viikkoja.

Tupakasta olen jo pitkään miettinyt, että tulisi se lopettaa, en vain koe vielä motivaatiotani tarpeeksi suureksi sen toteuttamiseen.
Nosce Te Ipsum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests