Miksi Kristus?

Veljille esitetyt kysymykset.
Lux

Re: Miksi Kristus?

Post by Lux »

(Zen-)buddhalaisuuden edut henkisyyteen ovat totisesti ensisijaisesti käytännöllisiä ja konkreettisia. Muista seikoista voi aina keskustella, kunhan ei jää dialektiikan demonin pauloihin!
A.A. wrote:Raamatusta puheenollen heitän vielä jostain tarttuneen väittämän, että Raamattu on maailman okkulttisin kirja.
Objection, your honour! Maailman okkulttisin kirja on nimeltään Maailma (Liber Mundi).

Minulle tuli tästä myös ihan ensimmäisenä mieleen jostain täysin välähdyksenomaisesti muistaakseni Koot Hoomin lausahdus "kaikki tämä on kuin väittelyä etevämmyydestä".

Raamatun okkulttisuutta en toki halua kiistää tai alkaa siitä väittelemään (enkä haastaa riitaa muutenkaan). En edes kykenisi väittelyyn, kun se on rehellisesti sanottuna hyvin huonosti suoraan tuntemani kirja. Tässä yhteydessä voisi kuitenkin mielestäni oikeutetusti kysyä, että mistä Raamatusta puhutaan? Alkukielisestä raamatusta? Vapaamuurariadeptien muokkaamasta King James -versiosta? Raamatusta kaikkien apokryfisten evankeliumien kanssa? Vanhasta testamentista? Uudesta testamentista? Millä kielellä? Raamatun pohjalla olevista vanhemmista myyteistä, joista moni on ns. heittänyt häränpyllyä heprealaisten vaikutusten vuoksi? Puritanistis-kalvinistisesta versiosta? Kymmenen eri käännös- ja muokkausvaiheen läpi käyneestä (raiskatusta) Raamatusta, mistä on poistettu kaikki "turha" (lue=olennainen)?

Ja niin edelleen...taisin joutua tuon dialektisen demonin pauloihin itse. Away with you, o' demon of Mara! ;)
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Miksi Kristus?

Post by A.A. »

Korostan, ettei tarkoitukseni ollut suinkaan arvottaa eri katsomuksia absoluuttisesti. Olin vain havaitsevinani, että ilmeni tarve puolustaa "perinteistä kuviota" (tietysti täysin subjektiivisesti ilmaistuna).

Nagahel: Liber Mundista en tiedä kun en ole lukenut (hehe). Raamatun okkulttista puolta ei suinkaan vähennä mainitsemasi spekulaatiot.
Julius Evola taisi olla hieman ennakkoluuloinen juutalaisia kohtaan, joten en pidä miehen kirjoituksia tässä suhteessa aivan puolueettomina.
Lux

Re: Miksi Kristus?

Post by Lux »

A.A. wrote:Korostan, ettei tarkoitukseni ollut suinkaan arvottaa eri katsomuksia absoluuttisesti. Olin vain havaitsevinani, että ilmeni tarve puolustaa "perinteistä kuviota" (tietysti täysin subjektiivisesti ilmaistuna).
Tämä on todella hyvä asia. Argumentointiasi ja ajoittaista vastustustasi kaivataan tällä foorumilla aivan ehdottomasti; kuten ehkä huomasitkin, olemme boomer-buddhismistakin ilmeisesti aika lailla samaa mieltä.
A.A. wrote:Nagahel: Liber Mundista en tiedä kun en ole lukenut (hehe).
Si monumentum requires, circumspice.
A.A. wrote:Raamatun okkulttista puolta ei suinkaan vähennä mainitsemasi spekulaatiot.
Totta, ja tässä yhteydessä tuo Tnaharan kysymys nouseekin esiin.
A.A. wrote:Julius Evola taisi olla hieman ennakkoluuloinen juutalaisia kohtaan, joten en pidä miehen kirjoituksia tässä suhteessa aivan puolueettomina.
Evola osasi mielestäni taitavasti erotella henkilökohtaiset tuntemuksensa ja arvonsa ("ennakkoluulot") objektiivisista tosiasioista. Hän oli myös useiden juutalaisten (kirjailijoiden) kanssa kanssakäymisessä ja viittasi heihin teoksissaan (mm. Weininger), ja piti kabbalaa suuressa arvossa. Evolasta ei johda jäljet sylttytehtaalle, on hänestä sanottu vihamiestensä taholta mitä valheita hyvänsä.
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Miksi Kristus?

Post by A.A. »

Raamatun okkulttisuudesta: onhan se tietysti tunnelmaltaan nostattavampaa lukea jotain todella Kiellettyä/Harvinaista opusta, josta jokainen tajuaa että kyseessä on OKKULTTINEN KIRJA (jonka okkulttisuus siten sanan varsinaisessa merkityksessä joutuu kysenalaiseen valoon, huom: valoon), kun maailman levinneintä kirjaa (joka on kirjaimellisesti jokaisen silmien edessä, mutta harvat ymmärtävät sitä & kiistävät kirjan okkulttisuuden). Edelleen, tutkikoon jokainen sellaista materiaalia josta voi aidosti saada jotain.

Julius Evolasta: Miehen edesottamusten tuntemus on itselläni hieman ohuella pohjalla, mutta hänen tekstit juutalaisuuden ja vapaamuurariuden kytköksistä vaikuttavat ainkin kyseenalaisilta. Lisäksi kytkökset natsiokkultismiin/fasismiin, ja ylipäänsä koko rotukikkailuun asettaa jo melkoisia ennakkoluuloja miestä kohtaan.

Huom: käsiteltävät aiheet eivät kyllä enää liity mitenkaan aiheen otsikkoon...
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Miksi Kristus?

Post by Kenazis »

Kaikkein okkultistisimmat kirjat ovat silmiemme edessä ja näkyvillä suurten massojen sitä tajuamatta. Epäilyksen pitäisi mielestäni herätä teoksen kohdalla, jossa painotetaan okkultismia ja mystiikkaa. "Tämä kirja on nyt tuotu ensimmäisen kerran päivänvaloon homeisista luolien uumenista viidentuhannenvuoden jälkeen..."
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Miksi Kristus?

Post by Nefastos »

Dhaca wrote:Kaikkein okkultistisimmat kirjat ovat silmiemme edessä ja näkyvillä suurten massojen sitä tajuamatta. Epäilyksen pitäisi mielestäni herätä teoksen kohdalla, jossa painotetaan okkultismia ja mystiikkaa. "Tämä kirja on nyt tuotu ensimmäisen kerran päivänvaloon homeisista luolien uumenista viidentuhannenvuoden jälkeen..."


Juuri näin.

Tosin, jälleen kerran poikkeus vahvistaa säännön: Nag Hammadi -löydökset (& tiib. & egypt. kuolleidenkirjat) täyttävät tunnusmerkit ja ovat silti todellakin juuri sitä mitä väittävät - erittäin syvällistä esoteriaa.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Miksi Kristus?

Post by A.A. »

Kuten aiemmin viitattiin, aiheessa lienee sopivaa käsitellä Raamattuun/AT:een yleisemminkin liittyviä asioita. Joten edelliseen haasteeseeni liittyen samaan tematiikkaan liittyvä sitaatti:
"Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!" -Jes 5:20

Kohta tulee AT:n kohdalla mieleen lähinnä pimeyden ja valkeuden käsitteiden kääntämisessä, sekä monissa muissakin kohdin käsitteitä käännettäessä. Mitään aikainviisauden kannalta perusteltua syytä käsitteiden ja termien kääntämiselle en näe, vaan mieleeni tulee lähinnä perinteisten symbolien kääntäminen "synkeän estetiikan kielelle". Perimmäistä totuutta etsittäessä tällainen käsitteiden kääntäminen ei ainakaan helpota filosofian soveltamista laajasti, koska lähestulkoon kaikkea tutkittaessa pitää käyttää AT:n avaimia, jotta katsomukset pysyvät yhteensopivina.

Sitaatin voi toki tulkita pilkkua viilaamalla virheelliseksi, koska onhan toki tavoiteltavaa tehdä pimeys valkeudeksi ja karvas makeaksi = rauta kullaksi (mutta ei tietenkään päinvastoin). Hyväntahtoisesti sitaattia tutkimalla se kuitenkin pureutuu oivallisesti esittämääni ongelmaan nimenomaan AT:n filosofian kohdalla.
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Miksi Kristus?

Post by Nefastos »

A.A. wrote:Kohta tulee AT:n kohdalla mieleen lähinnä pimeyden ja valkeuden käsitteiden kääntämisessä, sekä monissa muissakin kohdin käsitteitä käännettäessä. Mitään aikainviisauden kannalta perusteltua syytä käsitteiden ja termien kääntämiselle en näe, vaan mieleeni tulee lähinnä perinteisten symbolien kääntäminen "synkeän estetiikan kielelle".


Asiassa on muitakin puolia. Okkultisti joka käy läpi syklejään a) nykyisen kaltaisella ajalla - kiinnittäen huomiotaan tuon ajan muutostarpeisiin - tai b) tietynlaisista sisäisistä lähtökohdista käsin tai c) tietyissä hengenelämän vaiheissa voi hyvinkin tulla huomaamaan, että musta ja valkea aivan todellakin käsitteinä vaihtavat paikkojaan. Tämä on osa sielun muuntumisen alkemiallista prosessia. Se ei koskaan tarkoita, että väkivalta & vahingoittaminen muuttuisi sallituksi, mutta melko lailla mitä tahansa muuta se voi prosessia syvällisesti läpikäytäessä tarkoittaa. Kun ihmisen sielu elää ajassa ja Jumala (perimmäinen todellisuus) ajattomuudessa, on ymmärrettävää, että me emme voi tavoittaa Kokonaisuutta seuraamalla mekaanisesti lineaarista mallia: vaaditaan muuntumisia, ja kokonaisvaltaiset muuntumiset edellyttävät ympärikääntymisiä. Ne eivät ole takinkääntämisiä, eivät pelkän pinnan tarkastusta, vaan koko sisäisen rakenteen nyrjähdyksiä, joissa mieli voi oivaltaa aiempaa laajemman todellisuuden.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Miksi Kristus?

Post by obnoxion »

obnoxion wrote:Myös toinen kohta A.A.:n Kulmakivi-blogista liittyy olennaisesti aiheeseemme:

"Saatanan ja Kristuksen symboleja:
paratiisin käärme – vaskikäärme,
Juudan leijona - ”kiljuva jalopeura”,
Kristus – Antikristus,
lammas – vuohi,
kointähti - kointähti.
"

-"Saatana"-tekstin 7. alaviite, Heinäkuu 2010-


Kristus ja Lucifer todellakin jakavat samat symbolit. Eivätkä sitaatin esimerkit ole vasta kuin hyvä alku pitkälle luettelolle.
Nostaakseni yhden esimerkin lisää mainitusta luettelosta, otan esille Kristuksen monogrammin, joka on kokoonpantu hänen nimensä ensimmäisistä kreikankielen kirjaimista Ch (X) ja R (P). Koska kreikankielen kanssa ollaan tekemisissä, tämä voisi olla yhtä hyvin Kronoksen (Saturnus eli Saatana) monogrammi, sillä täsmälleen samoilla kirjaimilla alkaa myös hänen nimensä, niin kreikaksi (XP), kuin suomeksikin (KR).

In hoc signo vinces.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
User avatar
A.A.
Posts: 86
Joined: Wed Aug 04, 2010 9:15 pm
Contact:

Re: Miksi Kristus?

Post by A.A. »

Hyvä huomio. Pitääkin lisätä tämän päivän aikana blogiini aiheeseen liittyvä hommeli.

In Nobilis Regnat Iesus
Locked