[Lucifer] Ajankohtaisia asioita

Azazelin Tähden käytännöt.
Post Reply
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4219
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

[Lucifer] Ajankohtaisia asioita

Post by Nefastos »

Lucifer-looshin sähköposti ei tunnu keskusteluttavan ihmisiä, ja välillä epäilen, tavoittaako se kaikki jäsenemme. Niinpä laitan looshin ajankohtaisia asioita myös tähän. Tällä avoimuudella looshin toiminnasta pyrin samalla esittämään looshin ulkopuolisille jotain toiminnastamme.

* * *

KOKOONTUMISET
Lucifer on perinteisesti pitänyt kokoontumisista taukoa kesä- ja heinäkuun. Pienet ryhmämme pääsevät uskoakseni jatkamaan kokoontumisia normaalisti ensi kokousvuoden alusta, eli lähtien elokuulta 2020. Heinäkuun aikana mietimme jälleen uuden vuoden aiheet ohjaajakollegani Beshiiran kanssa, joten siihen saakka voi lähettää toivomuksia käsiteltävistä aiheista. Ensi kokousvuoden (elokuu 2020–toukokuu 2021) suunnitelmaan sisällytetään tältä vuodelta koronakriisin pimittämät aiheet: "Saatanan kuvat kulttuurissa ja taiteessa", "Lukupiiri: Unseen Firen artikkelit", "Konventti: Maailmanloppu ja ekokatastrofi".

KOKOONTUMISTILAT
Pohdimme parhaillaan erilaisia ja mahdollisesti rinnakkain käytettäviä mahdollisuuksia kokoontumistiloiksi Helsingissä. Otamme erilaisia toiveita mielellämme vastaan. Erityisesti minua kiinnostaa, kuinka paljon ulkopaikkakuntalaisia jäseniä (tai muitakin!) helpottaa kokoontumisten järjestäminen ydinkeskustassa. Ts., olisiko kokoontuminen hieman kaueampana keskustasta este osallistumiselle vai jopa positiivinen muutos, jos käytössä oleva tila olisi tällöin AT:n oma.

JÄSENKIRJA
Lucifer-looshin jäsenkirja on 40-sivunen vihkonen, joka on valmistettu Luciferin käyttöön aiemman Azazelin Tähden yleisen jäsenkirjan pohjalta. Lucifer-looshin jäsen voi saada kirjasensa kokoontumisen yhteydessä, tai halutessaan pyytää sen postitse Beshiiralta. Muiden looshien ohjaajat voivat pyytää jäsenkirjan mallin käyttöönsä omien jäsenkirjojensa suunnittelussa. (Monet sisällytetyt asiat ovat seuran useimpiin loosheihin sovellettavissa.) Jäsenkirja on maksettu lahjoitusvaroin ja looshin jäsenille ilmainen.

KOMMUNIKOINTI KOKOUSTEN ULKOPUOLELLA
Myös tästä kuulisimme mielellämme jäsenten toiveita. Onko tämä nykyisellään Graalin ylläpitämä yhteisfoorumi plus sähköposti riittävä yhteydenpitotapa, vai koetteko tarpeelliseksi jotakin Luciferin erillistä sivustoa, blogia, foorumia, tai vastaavaa looshin yhteistilaa. Ellei tällaiseen ole tarvetta, sellaista tietysti ei väenväkisin järjestetä, vaan rajalliset energiat asetetaan muuhun käyttöön.

* * *

Kuten aina, sana on vapaa. Asioita joita voi käsitellä julkisesti voi laittaa tähän, tai minua & Beshiiraa voi lähestyä yksityisemmin sähköpostitse/yksityisviestillä.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
RaktaZoci
Frater
Posts: 1338
Joined: Tue Feb 05, 2013 10:32 pm
Location: Salo

Re: [Lucifer] Ajankohtaisia asioita

Post by RaktaZoci »

Salve,

Mikä Lucifer-looshin tilanne on tällä hetkellä? Pahoittelen, sillä olen vielä hieman pimennossa siitä mitä Seurassa on viime vuosina tapahtunut, mutta jos oikein ymmärsin voi nykyään olla useamman looshin jäsen saman aikaisesti? Mikäli näin on, liittyisin mielelläni myös Luciferiin, jälleen.

Ulkopaikkakuntalaisena sanoisin keskustan välittömän läheisyyden tuovan tiettyä etua kokoustamiseen, mutta toisaalta mikäli matkaan on päättänyt lähteä, onnistuu se varmasti myös jossakin hieman kauempanakin, jos tämä lokaatio on esimerkiksi metro-aseman läheisyydessä.

Onko looshilla ollut siis jonkinlainen sähköpostiketju, jonka kautta kommunikaatio on tapahtunut? (Jos tämä on yksityisempää niin yv:llä myös tavoittaa)

Aiheista kyselisin, että ovatko ne pyörineet yleisimmin Seuran kirjallisuuden parissa vai onko mukana ollut myös hieman yleismaailmallisempaa keskustelua? Entä ovatko akateemisemmat aiheet aiheuttaneet mahdollisesti kiinnostusta ja/tai mielipahaa? Eettiset keskustelut ovat varmasti aina kiinnostavia ja valovoimaisia? Kenties ehkä myös ykseys vs. dualismi, tai sitten eri näkökulmasta subjektivismi vs. objektivismi?
die Eule der Minerva beginnt erst mit der einbrechenden Dämmerung ihren Flug.
-Hegel
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4219
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: [Lucifer] Ajankohtaisia asioita

Post by Nefastos »

Kiitos kysymyksistä ja kannanotoista, RZ!
RaktaZoci wrote: Thu May 14, 2020 6:57 pmjos oikein ymmärsin voi nykyään olla useamman looshin jäsen saman aikaisesti?

Kyllä, looshijäsenyyksien määrää ei rajaa mikään muu kuin jäsenen käytännöllinen kyky osallistua eri looshien toimintaan. (Esim. minulla on kaksi looshijäsenyyttä, koska en usko että pystyisin hajauttamaan fokustani sen useampaan eri yhteyteen.) Eri looshit myös edellyttävät eri määrää aktiivista osallistumista, ja Luciferissa jäsenenä voi pysyä varsin pienimuotoisella osallistumisen määrällä. Sen toiminta pyrkii olemaan "mahdollistavaa" enemmän kuin "edellyttävää". Toisaalta Luciferin kautta voi mahdollistua myöhemmin yhteys esimerkiksi Graaliin, joka on selkeästi enemmän "edellyttävää" kuin vain "mahdollistavaa".

RaktaZoci wrote: Thu May 14, 2020 6:57 pmMikäli näin on, liittyisin mielelläni myös Luciferiin, jälleen.

Hienoa kuulla! Posteljoonimme toimittaa Lucifer-looshin jäsenhakemukset meille Tampereella fyysisesti sijaitsevasta yhteispostista.

RaktaZoci wrote: Thu May 14, 2020 6:57 pmUlkopaikkakuntalaisena sanoisin keskustan välittömän läheisyyden tuovan tiettyä etua kokoustamiseen, mutta toisaalta mikäli matkaan on päättänyt lähteä, onnistuu se varmasti myös jossakin hieman kauempanakin, jos tämä lokaatio on esimerkiksi metro-aseman läheisyydessä.

Mikäli se näyttää mahdolliselta, oma toivetilani olisi sellainen, että voisimme vuorotella ydinkeskustan (jonne ja josta pääsee nopeasti) ja kauempana sijaitsevan kokoontumistilan välillä, ja näin saada hyödyt eri kävijöille molemmista. Katsotaan mitä muut ovat mieltä, ja millaisia käytännön mahdollisuutemme tulevat tarkalleen ottaen olemaan.

RaktaZoci wrote: Thu May 14, 2020 6:57 pmOnko looshilla ollut siis jonkinlainen sähköpostiketju, jonka kautta kommunikaatio on tapahtunut?

Kyllä.

RaktaZoci wrote: Thu May 14, 2020 6:57 pmAiheista kyselisin, että ovatko ne pyörineet yleisimmin Seuran kirjallisuuden parissa vai onko mukana ollut myös hieman yleismaailmallisempaa keskustelua? Entä ovatko akateemisemmat aiheet aiheuttaneet mahdollisesti kiinnostusta ja/tai mielipahaa? Eettiset keskustelut ovat varmasti aina kiinnostavia ja valovoimaisia? Kenties ehkä myös ykseys vs. dualismi, tai sitten eri näkökulmasta subjektivismi vs. objektivismi?

Kokoontumisten aiheet vajaan parin viime vuoden ajalta näet tästä ketjusta. Olemme pitäneet vuorokuukausina lukupiirejä ja keskustelua muista aiheista. Akateemisia aiheita on pyydetty vähänlaisesti, ja keskustelu on ollut enemmän yleisesoteerista: luulen, että pitemmälle viety akateeminen pohdinta ehkä kiinnostaisi Luciferin jäsenistä vain harvoja – mutta asiaa voi toki kysyä & koettaa! Etiikka on melko väistämättä ollut yhtenä vaaleanpunaisena lankana melkeinpä kaikissa keskusteluissa, koska se on AT:n okkultismissa olennainen tekijä.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 894
Joined: Thu Feb 23, 2012 7:24 pm
Location: South-Fin

Re: [Lucifer] Ajankohtaisia asioita

Post by Benemal »

Minä äänestän keskellä stadia sijautsevaa kokouspaikkaa, mutta en tiedä hyviä vaihtoehtoja. Makuasia, kyse on luultavasti laiskuudesta, haluan kävellä steissiltä kokoukseen parissa minuutissa ja jos kokous on Vantaalla vaikka, niin se ei ole stadi, vaan paska paikka, joka ei inspiroi henkistä keskustelua. Asia lienee toisin jäsenille, jotka eivät ole herkkiä tilalle ja äänille jne.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4219
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: [Lucifer] Ajankohtaisia asioita

Post by Nefastos »

Duly noted. Ja Helsingin alueella joka tapauksessa pysytään.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Post Reply