Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Rituaalit, loitsut, rukoukset, meditaatioharjoitukset ja maagiset teot.
Post Reply
User avatar
Rúnatýr
Posts: 554
Joined: Mon Jan 06, 2020 10:49 pm
Location: Alfheimr

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Rúnatýr »

"Henkilökohtaisesti en ole koskaan tuntenut niin suurta isänmaan rakkautta kuin änkyrämäisen nurkka-patriotismin taakse jätettyäni."

(- Ajatukseni vuosien takaa, joka nousi äsken uudelleen mieleeni ja alkoi näennäisen paradoksaalisuutensa vuoksi hymyilyttämään niin paljon että oli pakko jakaa)
Ing was first amidst the East Danes so seen, until he went eastward over the sea. His wagon ran after. Thus the Heardings named that hero.
User avatar
Nataamahum
Sodalis
Posts: 22
Joined: Sat Jul 18, 2020 12:43 pm

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Nataamahum »

"Jotkut olivat vetäneet itsensä niin ylös, että pudotessaan veivät naapurinsakin mennessään. Toisaalta oli hauska huomata, että ne, jotka roikkuivat hyvin lähellä maanpintaa, putosivat niin kauniisti, ettei heidän naapurinsa edes kuullut sitä."
Christian Rosenkreutz'n Kemialliset Häät
(suom.Visa Kaliva)


"Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.
"
Matt.23:12-13
(v.1938 suom.)
Kas, ei ainetta muovaa pakko, ei pakote. Myös Henkeä vain, on muotokin aineen. Muotokin aineen aina muutoksenalainen. Syntymä ja Kuolema, yksi ja sama, ilmennys kahtalainen.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4035
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Mietelauseet, sitaatit ja aforismit

Post by Nefastos »

"Safian sanoo: Jos sielu asuisi sydämessä kuten sen pitäisi asua, pakenisi se kaipauksesta paratiisiin"

– Tuhannen ja yhden yön tarinat (1968, II). 45. yön tarinan sivutarina: "Viiden tytön viisaudensanat. Sheherasad kertoi kuningas Sheheriarille visiiri Dandanin kertoneen kuningas Da ul-Makanille, että viisi kaunista orjatyttöä oli kertonut kuningas Omar Ben en-Numanille nämä viisaudensanat."
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Post Reply