Energeettisen yhteyden katkaiseminen

Rituaalit, loitsut, rukoukset, meditaatioharjoitukset ja maagiset teot.
User avatar
Peregrina
Soror
Posts: 93
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:35 pm

Re: Energeettisen yhteyden katkaiseminen

Post by Peregrina »

Insanus wrote: Fri Nov 13, 2020 4:08 pm
Peregrina wrote: Fri Nov 13, 2020 2:29 pm
Osaltaan tähän tilanteeseen on varmaan syynä se, että aikoinaan inspiroiduin lukiessani oivaltaneista joogeista, jotka kykenivät puhdistamaan muiden ongelmat ja sairaudet omassa olemuksessaan, ja joku megalomaaninen osa persoonaani uskoi ja ehkä yhä edelleen uskoo, että kykenisin samaan. Ehkäpä ongelma ratkeaa, kun täysin ja kokonaan ymmärrän, että en ole lähelläkään sellaista tasoa.
Samastun tähän paljon. Ajattelin ettei ole edes väliä millä "tasolla" ihminen on, vaan on vain velvollisuus yrittää ja tietysti ottamalla muiden ongelmat omikseni ja yrittämällä auttaa oman jaksamisen yli asioissa joista ei lopulta mitään tajua. Yhtä typerää kuin tarttua kirurginveitseen hyvillä aikomuksilla. Inhottavimpia tunteita on katsoa taaksepäin ja nähdä se huonojen vaikutusten ja ei-minkään yhdistelmä joka energian hukkaamisesta on tullut. Yhtä hyvin olisi voinut tehdä jotain muuta. Oikeastaan se olisi ollut parempi. Turha sitä märehtiä tietenkään.
Uskoisin, että auttamisesta saatuun oksitosiinihuuruun voi jäädä koukkuun siinä missä uhkapelaamiseen, himoshoppailuun ja seksiin.
Siinä tilanteessa mennään sitten oma auttamisen halu edellä autettavan tarpeen sijaan. Ja yritetään ehkä väistellä omia yksityiselämän ongelmia, joiden ratkomisesta ei saa samanlaista nostetta kuin (näennäisen) altruistisesta toiminnasta, vaikka positiiviset vaikutukset voisivat olla kauskantoisemmat kuin esimerkiksi kirurginveitsellä toisten rakkauselämään puuttumisella.
Aijaijai, olen kyllä läksyni oppinut (toivottavasti :D).
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 898
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Re: Energeettisen yhteyden katkaiseminen

Post by Smaragd »

Peregrina wrote: Fri Nov 13, 2020 2:29 pm
Smaragd wrote: Thu Nov 12, 2020 11:03 pm Pyrin hahmottamaan mestarin osoittaman suunnan tilanteessa, mikä mahdollistaa sen että toinen tunnistaa monadisen yhteyden kautta oman korkeamman itsensä siitä tilanteesta.
Täytynee olla todella hyvin kosketuksissa omaan korkeampaan itseensä, että kykenee auttamaan toista oman vastaavansa tunnistamisessa.
Mistä tunnistat mestarin osoittaman suunnan?
Yksinkertainen kielikuva monimutkaiseen asiaan: kolminaisen avaimen elävä soveltaminen tilanteeseen. Pidän kovin keskiviikon Tähtihymnin lausahduksesta liittyen tähän: "...joka vaivutat uneen tuhat silmää ja avaat yhden". Silloin kun siinä onnistuu loistaen niin tuo ilmaisu että auttaa toista tunnistamaan itsessä korkeamman itsensä on vähän kömpelö, kun kaikki ne tekijät, auttajat, autettavat ja tilanteet kumminkin limittyy ja oikeasti siinä autetaan toinen toisiamme - luotu tilanne ja ihme on yksi kokonaisuus - jos vain myötätunnolla ollaan luotu kaiken tuon mahdollistavat sillat tai rajattoman potentiaalin portit.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4026
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Energeettisen yhteyden katkaiseminen

Post by Nefastos »

Peregrina wrote: Fri Nov 13, 2020 4:41 pmUskoisin, että auttamisesta saatuun oksitosiinihuuruun voi jäädä koukkuun siinä missä uhkapelaamiseen, himoshoppailuun ja seksiin. Siinä tilanteessa mennään sitten oma auttamisen halu edellä autettavan tarpeen sijaan. Ja yritetään ehkä väistellä omia yksityiselämän ongelmia, joiden ratkomisesta ei saa samanlaista nostetta kuin (näennäisen) altruistisesta toiminnasta, vaikka positiiviset vaikutukset voisivat olla kauskantoisemmat kuin esimerkiksi kirurginveitsellä toisten rakkauselämään puuttumisella.

Yhtä olennainen tai ehkä jopa olennaisempi asia kuin jonkin asian faktinen altruismi tai egoismi on kuitenkin sen käytännöllinen seuraus toiseuteen. On tietenkin valtavan paljon parempaa tehdä auttamaan pyrkivä asia oikeista intentioista kuin vääristyneistä, mutta jopa vammautunut pyrkimys auttaa on sentään oikeaan suuntaan yrittävä. Siten oksitosiinihuuru toisen auttamisen vammaisestakin pyrkimyksestä on lähtökohtaisesti parempi kuin paljaasti itsekkäät nautinnon hakemisen muodot, vaikka kaikkien taustalla olisikin itsekkyyttä.

Yritys olla absoluuttisen rehellinen itselle (tai absoluuttisen antava toiseuteen nähden) vääntää paradoksaalisesti lopulta itsenkin sijoiltaan, koska itse määrittyy tosiasiassa aina suhteessa toiseuteen. Egoismin ja altruismin erottaminen toisistaan on lopulta vain työkalunomainen pelkistys, sillä kumpikaan näistä ei ilmene absoluuttisena. Luonnon buddhinen rakkaus on sekä essentialistista (asiat faktisesti kohtaavat ykseydessä) että pragmatistista (apu auttaa, & okkultismissa jopa hyvä ajatus on substantiaalista hyvää), ja nämä kaksi yhdessä tekevät siitä varsin neutraalin asian. Se että asia on meille niin vaikea ymmärtää ilman erilaisia hurskasteluun ja epäaitouteen liittyviä ongelmoitumisia liittyy paljolti juutalaiskristilliseen kulttuuripohjaan, jossa pyhän saavuttamattomuus ja toiseuden absoluuttisuus ovat jatkuvia lähtökohtia.

Mitenköhän tästä pääsisi takaisin energeettisen yhteyden katkaisemisen haasteisiin? Ehkäpä siten, että on tervehdyttävää huomata myös, ettei katkaisu edes voi tai sen ei ole tarpeen olla absoluuttinen maailman ykseydessä. Me emme ole oman olemuksemme ehdottomia määrittelijöitä, ja kukin meistä kantaa tavalla tai toisella mukanaan koko kohtaamaansa maailmaa. Temperamentin mukaan se tapahtuu tietoisemmin tai tiedostamatta, mutta suuri toiseus hengittää niskaan & on lopulta tuo niskakin. Smaragdin siteeraaman merkuriushymnin mukaisesti tulkiten olennaiseksi asiaksi jääkin kysymys siitä, pyrkiikö tätä toiseusmaailmaa seuraamaan tuhannella vai yhdellä silmällä.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Maglev
Posts: 2
Joined: Sat Nov 21, 2020 5:28 pm

Re: Energeettisen yhteyden katkaiseminen

Post by Maglev »

ja kukin meistä kantaa tavalla tai toisella mukanaan koko kohtaamaansa maailmaa.
Tätä asiaa olen miettinyt paljon. Menneisyydessä on ilmeisesti samoja ihmisiä jotka vastustavat näitä asioita, vaikka toimivat teosofisien asioiden piirissä ja elävät ristiriidassa ensimmäisen ohjelmakohdan kanssa. Näistä "yhteyksistä" johtuvat asiat ovat olleet haasteena vuosia ja en ymmärrä edelleekään kuin tästä irroittautuu.
Post Reply