Telepatia

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.

Uskotko telepatiaan?

Kyllä
10
50%
En
3
15%
En osaa sanoa
7
35%
 
Total votes: 20
Wyrmfang
Frater
Posts: 1098
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Jyväskylä

Re: Telepatia

Postby Wyrmfang » Mon Sep 07, 2015 3:46 pm

Benemal wrote:Pioneerityö vaatii rohkeutta ja riskinottoa, kuten vaikka lääkäriltä ebola zoneen lähteminen. "Yliluonnollisten" ilmiöiden tutkiminen on edelleen pioneerityötä, vaikka sitä on 150 vuotta tehty.
Eiköhän pioneerityö tehty jo silloin 1900-luvun vaihteen molemmin puolin, kun asiaan vihkiytynyt tieteellisen tutkimuksen seura oli ja meni. Muuta väittääkseen pitäisi nähdäkseni systemaattisuuden nimissä olla samalla kannalla minkä tahansa ilmiön suhteen, jota on tutkittu 150 vuotta ja jonka tieteellinen konsensus on hylännyt mutta jossa arkijärki tulee olemaan ristiriidassa tieteen kanssa aina ja ikuisesti, tai ainakin hyvin pitkään.
Benemal wrote: Jos telepaattinen ilmiö sattuisikin tapahtumaan kokeen aikana, sehän ei todistaisi yhtään mitään, koska tieteellinen metodi vaatisi kohdehenkilöltä sen toistamista sata kertaa. Yksikin osuma on jo todiste tilanteessa, missä sattuma on loogisesti epätodennäköisempi, kuin aito telepatia.
Tämä on erittäin ymmärrettävä ajatus ja vetosin siihen itse pitkään. Siinä on kuitenkin kyse käänteisestä todistustaakasta. Ehkä kylmäfuusionkin kehittäjät todella saivat ilmiön aikaan mutta sittemmin se ei vain ole enää onnistunut? Ehkä lumimies on todella nähty, mutta on vain poikkeuksellisen taitava piiloutumaan? jne. Myös näiden ilmiöiden puolustajien mukaan neutraali asenne suhtautuisi asiaan 50/50 mentaliteetilla.
Kenazis wrote:Se, mikä minun mielestä tässä tapauksessa on "väärin", että "väärän opin" kannattaja tuntuu menettävän kaiken uskottavuutensa vaikka esittäisi ihan asiallista kritiikkiä. Ikään kuin yhdellä alueella eriävä mielipide veisi tutkijalta vuosikymmenien ammattitaidon koko tieteen kentältä.
Tämä on valitetettavaa mutta totta niin kauan kuin ihmisistä puhutaan. Tiedeyhteisössä tämän välttämiseen pyritään parhaan mukaan esimerkiksi kaksoissokkoasetelmalla journal artikkeleita arvioitaessa jne. Täytyy myös huomata, että Sheldraken tyyppisissä caseissa ihmisillä on myös tapana liioitella saamaansa ivaa ja syrjintää (löytyy myös henkilökohtaista kokemusta tästä yksipuolisesta negatiivisesta havainnoinnissa, ja samasta aihepiiristä vieläpä).
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 707
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:24 pm

Re: Telepatia

Postby Benemal » Mon Sep 07, 2015 6:47 pm

Wyrmfang wrote:Eiköhän pioneerityö tehty jo silloin 1900-luvun vaihteen molemmin puolin, kun asiaan vihkiytynyt tieteellisen tutkimuksen seura oli ja meni. Muuta väittääkseen pitäisi nähdäkseni systemaattisuuden nimissä olla samalla kannalla minkä tahansa ilmiön suhteen, jota on tutkittu 150 vuotta ja jonka tieteellinen konsensus on hylännyt mutta jossa arkijärki tulee olemaan ristiriidassa tieteen kanssa aina ja ikuisesti, tai ainakin hyvin pitkään.
Nykyisin on meneillään laaja lääketieteellinen tutkimus tietoisuuden ruumiista irtaantumisesta. Kun lääkärit saivat näyttöä, että näin tapahtuu, he päättivät tutkia asiaa. Mielestäni pioneerityötä.

Et tainnut kyllästyä, kuin noin vuorokauden ajaksi, näihin kiistoihin?
Wyrmfang wrote: Ehkä lumimies on todella nähty, mutta on vain poikkeuksellisen taitava piiloutumaan?
Sovelletaan logiikkaa ja järkeä, perinteiseen lumimiesongelmaan, mitä käytit vain esimerkkinä, etkä luultavasti toivonut, että siihen tartutaan. Ensinnäkin, lumimies tietenkin on nähty. Ei ole loogista olettaa, kaikkien todistajien olevan valehtelijoita. On epätodennäköistä, että olisi tuntematon ihmisapinalaji (mutta tietysti mahdollista), varsinkin nykyisin kun on niin monenlaista tekniikkaa, millä havaita se. Loogista on, että lumimiehen nähneet, ovat nähneet kirjaimellisesti Lumimiehen. Ei karun, karvaisen ja kookkaan vuorten selviytyjän, turkit päällä. Väittäisin, että tämä on lähes varmaa. Siinä tapauksessa, että on (tai on ollut nykyisin jo kadonnut) tuntematon ihmisapina, on sen varmasti joku homo sapiens nähnyt, mutta ei voi muuta, kuin väittää näin tapahtuneen, kun sitä havaintoa ei voi mitenkään todistaa. Nimittäin eihän se kuuluisa videokaan todista mitään, koska siinä yksinkertaisesti voi olla (ja luultavasti onkin) äijä apinapuvussa. Samoin kuin UFO-videot, eivät ole todiste alienien olemassaolosta, vaan ufojen olemassaolosta.
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 930
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Telepatia

Postby Kenazis » Mon Sep 07, 2015 7:19 pm

Benemal wrote:Ensinnäkin, lumimies tietenkin on nähty. Ei ole loogista olettaa, kaikkien todistajien olevan valehtelijoita.
En oikein pysy nyt kärryillä. Mitä tarkoitat ”lumimies tietenkin nähty”? Eikö tätä voida siis käyttää myös Tulikiven katkuiseen Jahve-Jumalolentoon myös? Ei ole loogista olettaa, kaikkien uskovien olevan valehtilijoita.
Benemal wrote:Samoin kuin UFO-videot, eivät ole todiste alienien olemassaolosta, vaan ufojen olemassaolosta.
Ufoja tuskin kukaan kiistää, koska Ufo tarkoittaa kaikkia mahdollisia tunnistamattomia lentäviä esineitä. Lentokonekin on ufo ennen kuin sen tunnistaa. Ufot ja Alienit on tosiaan aivan eri asia.
"In darkness let me dwell, The ground shall sorrow be..."
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 707
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:24 pm

Re: Telepatia

Postby Benemal » Mon Sep 07, 2015 9:32 pm

Kenazis wrote:En oikein pysy nyt kärryillä. Mitä tarkoitat ”lumimies tietenkin nähty”? Eikö tätä voida siis käyttää myös Tulikiven katkuiseen Jahve-Jumalolentoon myös? Ei ole loogista olettaa, kaikkien uskovien olevan valehtilijoita.
Onko sinulla ollut koskaan sellaista unihalvaus kokemusta, missä harmaat olennot käyvät käsiksi ruumiiseen, tai sukuelimiin, nostavat ylös ym? Minulla oli sellaisia ennen usein ja olen kehitellyt teoriaa siitä, että ufosieppauskokemukset olisivat juurikin näitä. En toki voi väittää, ettei olisi "oikeita" ufosieppauksia tapahtunut, (koska mahdollistahan se on) mutta en usko siihen. Samankaltaisella tavalla se mainitsemani iso karvainen mies, pelottavassa tilanteessa värittyy myyttiseksi olennoksi. En väitä, että niin on tapahtunut, mutta mielestäni se on loogista. Eli kokemus on oikea ja on ylimielistä ja loukkaavaa sivuuttaa ihmisten kokemukset, olettamalle heidät valehtelijoiksi, tai mielisairaiksi. Paitsi tietenkin Jahve-Jumalolentoon uskovat ovat mielisairaita valehtelijoita! :twisted:
Wyrmfang
Frater
Posts: 1098
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Jyväskylä

Re: Telepatia

Postby Wyrmfang » Fri Nov 20, 2015 4:43 pm

Nomad kyseli analyysiä tuosta Bemin kuuluisasta ennaltanäkemiskokeesta:
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm? ... id=2001721
Nomad
Posts: 46
Joined: Thu Feb 16, 2012 6:16 am
Location: Helsinki

Re: Telepatia

Postby Nomad » Mon Nov 21, 2016 9:31 pm

Kiitos. En ollut vilkaissut tänne aikoihin, ja huomasin linkin vasta nyt. Tämän paperin perusteella muistit aiemmassa viestissäsi oikein: kritiikin kohteina siis epäoptimaaliset tilastolliset menetelmät ja vilpin mahdollisuus.

Totta puhuakseni oli pakko tulla vilkaisemaan että kuinka tämän ketjun äänestystulokset eroavat muiden suomalaisten telepatianäkemyksistä, jotka julkaistiin jälleen tuoreessa tiedebarometrissa (http://www.tieteentiedotus.fi/files/Tie ... i_2016.pdf, sivu 86, suosittelen kyllä muutenkin). Kuinka ollakaan, satanistien näkemykset ovat lähestulkoon kuin ylösalainen inversio (jossa kyllä ja ei vaihtavat paikkaa) valtaväestön näkemyksistä! ;)

suomalaiset yleisesti: 26% uskoo, 30% epäröi, 44% ei usko.

Historiallinen trendi on myös kiintoisa. Varovaisesti voisi päätellä että telepatiauskomukset painuvat jatkossa yhä syvemmälle varjoihin.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3314
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Telepatia

Postby Nefastos » Tue Nov 22, 2016 1:30 pm

Nomad wrote:Historiallinen trendi on myös kiintoisa.


On hellyyttävää lukea maailmansotia edeltävää teosofista kirjallisuutta, jossa usein nousee tämänkin asian suhteen iloinen kehitysusko tyyliin "nyt kun tiede on tämänkin asian todistanut" (= yksittäiset tiedemiehet ovat saaneet positiivisia tuloksia & kallistuneet telepatian kannalle). Kuten tiedämme, tämä kuten moni muukin kulttuurinen kehitys(-usko) tippui välittömästi tämän jälkeen jokusen kilometrin luotisuoraan alaspäin maailmansotien seurauksena.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 707
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:24 pm

Re: Telepatia

Postby Benemal » Wed Nov 23, 2016 11:55 am

Paitsi Yhdysvalloissa ja Neuvostoliitossa, missä tutkimus kiihtyi voimakkaasti WWII:n jälkeen.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3314
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Telepatia

Postby Nefastos » Wed Nov 23, 2016 12:18 pm

Fokus vain taisi molemmissa paikoissa siirtyä henkisestä kehityksestä enemmän telepatian utilitarististen hyödyntämismahdollisuuksien tutkimukseksi.

Itse olin nuorempana harmistunut siitä, että okkulttisia & parapsykologisia ilmiöitä ei tunnusteta nykykulttuurissa. Nyt olen siitä hyvilläni, koska ymmärrän jo mihin mielen kaukovaikutusta käytettäisiin, jos sitä pidettäisiin faktana tai edes mahdollisuutena.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Alanor Nestor
Posts: 14
Joined: Mon Dec 05, 2016 4:43 pm

Re: Telepatia

Postby Alanor Nestor » Fri Dec 09, 2016 10:33 am

Tämän aihepiirin ilmiöihin olen törmännyt omalta osaltani varsin runsaasti vuosien varrelta mutta ovatko ne telepatian alle niputettavia vai ilmenevätkö ne jonkin muun ESP muodon kautta en tiedä täysin varmaksi,mutta yhtäkaikki ne liittyvät ajatuksiin tai "ajatusaineksen" havaitsemiseen. Alla pari anekdoottia enemmän tai vähemmän taitavasti kuvattuna.

Pelatessani aliasta opiskelija porukalla muistan arvanneeni n. 13-14 korttia tiimalasin valuessa tyhjäksi ja mielenkiintoisen tuosta tilanteesta teki itse arvaamisen spontaani nopeus kuin apteekin hyllyltä on kuvaava, koska ikään kuin "tiesin" sanat mielessäni lähes välittömästi yhdestä tai parista vihjeestä. Toki voi olla,että kaveri oli vain hyvä selittämään ja itselläni vastaavasti hyvä sanavarasto mutta se kyllä herätti huomiota. :D

Toinen varsin vahva kokemus spontaanista ESP ilmiöstä oli kun eräs työtoverini pyysi huvikseen arvaamaan mitä hän oli juuri tänä aamuna kuunnellut ennen töihin tuloaan. Mietin että eihän tässä ole mitään jakoa noilla esitiedoilla...kokeilin cold reading havaintoja
ikä,sukupuoli,vaatetus, henkilön tuntemukseni jne meni pieleen. Toveri kehotti arvaamaan uudelleen. Sanoin etten tiedä millään mutta lonkalta heitin jotain Fröbelin palikoita! Nappiin meni ja ilme oli varsin yllättynyt.

Itselläni nämä ilmenevät hyvin hienovaraisina impulsseina jotka eivät tunnu juuri miltään muilta kuin ajatuksen irrallisilta pomppaamisilta tai hiljaiselta tiedolta joka spontaanisti ottaa sanan muodon hetkellä kun se lausutaan ääneen. Mielenkiintoiseksi nämä ilmiöt tekevät,se että ne ovat liitettävissä välittömästi nykyhetkeen. Usein kuulee juuri ajattelin tuota tai mistä arvasit-tyyppisiä reaktioita...

Tietoinen käyttö ei tunnu itseltäni onnistuvan. Tietoinen ponnistelu sotkee arkimielen kuvioita mukaan,jotka vääristävät havaintoja. Pidän ilmiötä äärimmäisen herkkänä ja vaikeasti todennettavana nykytekniikalla. Dalai Laman ajatusta mukaillen,että on kehittyvä tieteen mukana jos se tarjoaa epäämätöntä uutta tietoa jostakin ns.uskon asioissa. Omilla havainnoillani uskon siis telepatiaan,vaikka siitä ei vedenpitävää näyttöä olekkaan.
Lux et veritas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests