Page 1 of 1

Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Wed Aug 11, 2010 8:41 am
by Nefastos
Otatteko kukaan huomioon kuun vaiheita työskentelyssänne?

Nykyinen abstrakti kuukausimalli (jossa kuun todellisella vaiheella ei ole mitään tekemistä kalenterikuukauden kanssa) on vieraannuttanut huomiota pois kuun tarkkailusta, joka niin monessa vanhassa kulttuurissa ja niin monessa okkulttisessa järjestelmässä on ollut oleellista. Olisiko kuuhun syytä kiinnittää enemmän huomiota? Aloittaa prosesseja tietoisesti uudenkuun aikaan (nyt) ja kehkeyttää ne täyttymykseensä saakka täysikuuhun mennessä & siihen osuen? Vai riittääkö intuitio energian kehkeytymisen seuraamiseen ja käsittelyyn ilman allakan tai taivaankannen seuraamista?

Joitakin rippeitä kuun vaiheiden hyödyntämisestä näkyy nykyäänkin: ainakin paikallinen teosofinen looshi järjesti yleisöluentonsa & kokoontumisensa mahdollisimman lähelle täydenkuun aikaa, ja pakanatraditioita seuraavat tai jäljittelevät ryhmät pitänevät edelleen kokoontumisensa mieluiten täysikuun mukaan. Mutta olisiko hyödyllistä pyrkiä hyödyntämään enemmän kuusyklin syvempiä psykoenergeettisiä mahdollisuuksia? Kuu kuitenkin on psyykkisten ilmiöiden hallitsija mitä suurimmassa määrin.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Wed Aug 11, 2010 8:41 pm
by obnoxion
Saatananpavojana kuusyklit ovat itselleni ensiarvoisen tärkeitä. Menemättä heti käytäntöihin, tahtoisnin ennemmin nostaa esiin opillisia tai periaattellisia syitä (edes) seurata kuusyklejä.

Hepreankileinen nimi Saatanalle, ha'Satan (HShTN), on gematriselta arvoltaa 364, ja tämä luku on 13 x 28. Luku 28 edustaa yhtä kuunkiertoa, joita mahtuu 13 yhteen vuoteen. Lisäksi Richard Heat kertoo teoksessaan "Sacred Number and the Origins of Civilization" että muinoin 364 päivään perustuvaa vuotta kutsuttiin "Saturnaaliseksi kalenteriksi", sillä tällä luvulla on myös Saturnuksen liikkeisiin liittyviä merkityksiä.

Lyhyesti sanottuna, pelkkä kuusyklien seuraaminen voi parhaimmillaan muodostua koko vuoden kestäväksi meditaatioksi Mestarin nimen äärellä.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Wed Aug 18, 2010 8:19 pm
by Aquila
Nykyään otan kuun siinä määrin huomioon kun aloitan/viimeistelen jotain erityistä luovaa työtä, mutta muuten en niin paljoa. Tiettyä huomiointia toki silloinkin mikäli kuu on selkeästi näkyvillä, kun siihen yllättäen suorastaan "törmää" taivaalla, vaikka toki vaikutus on aina muulloinkin olemassa. Huomioi sitä tai ei. Ja ellei muuten niin onhan pelkästään kuun katseleminen jo erittäin sykähdyttävää. Tulee myös mieleen, että eipä Maan pyörimisestäkään näinä päivinä kauheasti välitetä. Aurinko nousee milloin nousee, ihminen nousee kun herätyskello soi. Nämä luonnon omat rytmit ja syklit ovat aika hukassa näinä päivinä, ainakin länsimaissa. Ehkä siksi täysikuu aiheuttaa monille "hulluutta", kun sen energiaa ei osata kohdistaa oikein, eikä toisaalta kokonaista kiertoakaan oteta huomioon, ellei sitten juuri intuitiivisellä tasolla.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Sun Aug 22, 2010 10:27 pm
by Aquila
Suosittelen tässä yhteydessä vielä erästä ohjelmaa, joka helpottaa suuresti taivaankappaleiden tarkkailua:

http://www.stellarium.org/fi/

Varsin helppokäyttöinen suomeksikin toimiva ohjelma, jolla pystyy monia eri taivaankappaleita havainnoida, ellei sitten koe jotain manuaalisempaa keinoa itselleen sopivammaksi. Tämän avulla muuten havaitsin, ettei esim. aurinko mene tähtimerkkien kohdalta ollenkaan niinä aikoina kuin astrologian piirissä ajatellaan. En tiedä onko astrologian harrastajilla jokin selitys, sille miksi silti tämän vanhan astrologisen horoskooppijaon mukaista mallia noudatetaan. Täytyy varmaan joskus kysyä asiaa, jos sopiva henkilö tulee vastaan.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Tue Aug 24, 2010 1:04 pm
by Nefastos
Tnahara wrote:Tämän avulla muuten havaitsin, ettei esim. aurinko mene tähtimerkkien kohdalta ollenkaan niinä aikoina kuin astrologian piirissä ajatellaan. En tiedä onko astrologian harrastajilla jokin selitys, sille miksi silti tämän vanhan astrologisen horoskooppijaon mukaista mallia noudatetaan. Täytyy varmaan joskus kysyä asiaa, jos sopiva henkilö tulee vastaan.


Kiitos linkistä. Kysymyksestäsi on käyty ymmärtääkseni paljonkin astrologista debattia, ja näkisin, että monet eri vastaukset voivat olla tässäkin päällekkäin oikeita riippuen siitä, missä kontekstissa vaikutuksia tarkastellaan. Elämme kuitenkin ylimenovaihetta, hämärän tai kajastuksen aikaa, jolloin eri rakenteet lomittuvat. Suosittelen Argarizmin toisessa osassakin mainittua Panu Myllyniemen teosta "Astrologia uusiksi" (Tammi 2002). Se ei tietenkään voi ottaa huomioon okkulttisia näkökulmia, mutta tarjoaa järkevän astronomis-astrologisen katsauksen aiheeseen tiiviissä muodossa.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Tue Apr 02, 2013 7:32 pm
by Tulihenki
Nefastos wrote:Olisiko kuuhun syytä kiinnittää enemmän huomiota?
Sanoisinpa, että itselleni on aika välttämätöntä perehtyä nyt enemmän kuun vaikutukseen itseeni ja miten muodostaa harjoitteita sen myötä.

Siinä missä unet ovat ottaneet uutta sisältöä lähimpien kuukausien aikana niin samoin olen tuntenut myös täydenkuun vaikutukset kokonaan uudella tavalla. Tämä alkoi marraskuussa, kun koulussa ollessani tunsin, miten energiat vetäytyivät pois ja sain tosissaan taistella ihan nukahtamisen kanssa. Silloin ajattelin vaan, että pakko olla täysikuu, vaikka en siitä tietoinen ollutkaan eikä ennen ollut vastaavaa käynyt. Seuraavat täydetkuut ovatkin olleet sitten päinvastaisia, kun energiaa on tulvinut suorastaan ja olo on ollut hyvinkin eteerinen ja maailma näyttänyt värikkäämmältä sekä jotenkin ''ihmeellisemmältä'' kuin kaikki maagisuus tanssisi kaikkialla - hankala selittää.

Hengitysharjoitusten yhteydessä olen hyvin herkästi kyennyt visualisoimaan kehoni läpikuultavana täydenkuun aikana. Ekana kertana minulla menikin tämän takia vähän pasmat sekaisin, kun tuntui siltä, että vähän liikaa tapahtui kerralla. Olenkin joutunut täydenkuun seuduilla alkamaan hivenen lisäämään fyysistä liikuntaa, että pieni tasapainottavan maadoittava vaikutus olisi.

Nyt viime täydenkuun aikaan olin hiihtovaelluksella metsässä ja yöllä pakkasen kivutessa 25 asteessa näin unia kolmannen silmän aukeamisesta. Muuten en huomannut fyysisesti ainakaan vaikutusta.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Tue Aug 20, 2013 8:28 pm
by Spirare
Kuun kierrolla näkyy olevan ihan fysiologisiakin vasteita ihmisessä:
Ulkomaat 26.7.2013 klo 8:11 | päivitetty 26.7.2013 klo 11:15
Nyt sitä on tutkittu: Täysikuu todella näyttäisi vaikeuttavan nukkumista
Kuuhulluudella näyttäisi sveitsiläistutkimuksen mukaan olevan tieteellistä pohjaa. Tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset nukkuivat keskimäärin vähemmän ja nukahtaminen kesti kauemmin täydenkuun aikana.

Sveitsiläiset tutkijat ovat havainneet, että ihmisillä on vaikeampi nukkua kunnolliset yöunet täysikuun aikaan. Tutkimuksen mukaan tämä pätee myös silloin, kun kuuta ei edes näe.

Current Biology -tiedelehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 33 vapaaehtoista. Vapaaehtoisia tarkkailtiin unilaboratoriossa kahtena eri yönä niin, että he eivät olleet tietoisia kuunkierrosta tutkimushetkellä eivätkä nähneet kuuta.

Kun kuu oli täysi, tutkittavat nukkuivat keskimäärin 20 minuuttia vähemmän yön aikana. Myös nukahtaminen kesti keskimäärin viisi minuuttia pidempään kuin uudenkuun aikana. Tutkittavien melatoniini-hormonin tasossa oli myös selvä lasku täysikuun aikaan. Melatoniini on yhteydessä ihmisen vuorokausirytmin säätelyyn siten, että pimeän aikaan melatoniinia on enemmän ja valoisalla vähemmän. Melatoniiniin häiriöön vaikuttaa myös esimerkiksi liian kirkkaat valot illalla.

Baselin yliopiston tutkijaryhmä kuitenkin uskoo, että kuulla on vaikutuksensa valon määrästä huolimatta.

- Kuunkierto näyttäisi vaikuttavan ihmisten nukkumiseen myös silloin kuin henkilö ei näe kuuta eikä ole tietoinen varsinaisesta kuun vaiheesta, sanoo professori Christian Cajochen.

Tutkittavien syvään uneen liittyvä aivotoiminta väheni lähes kolmanneksella täysikuun aikaan. Tutkimukseen osallistuneet kertoivat myös tuntevansa itsensä vähemmän levänneeksi. Tutkijat arvelivat, että osa ihmisistä saattaa olla erityisen herkkiä täysikuun vaikutuksille.

Tutkimuksessa ei alun perin aiottu tutkia täysikuun vaikutusta unen laatuun. Ajatus tästä syntyi tutkijoiden illanvietossa käydyssä keskustelussa, ja tämän jälkeen tutkimustuloksia käytiin uudelleen läpi verraten niitä kuun vaiheisiin, kertoo BBC.

- Tietääksemme tämä on ensimmäinen raportoitu kuun vaikutus riippumattomaan unimittaukseen, tutkimuksessa sanotaan.

Tutkijat kuitenkin sanovat, että lisätutkimukset ovat nyt tarpeen. Tutkimus oli pieni, mutta siitä huolimatta se näyttäisi antavan merkittäviä tieteellisiä huomioita kuun vaikutuksesta unen laatuun.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset
http://yle.fi/uutiset/nyt_sita_on_tutki ... ta/6749387

Eli ilmeisesti kuusyklillä on vaikutusta, otti sitä huomioon tai ei.

Re: Kuusyklien käyttö työssä

Posted: Wed Aug 21, 2013 11:21 pm
by obnoxion
Spirare wrote:Eli ilmeisesti kuusyklillä on vaikutusta, otti sitä huomioon tai ei.
Siinä tapauksessa voinemme perustella tämän illan viestitulvaa foorumillamme täysikuun vaikutuksilla...