Synestesiat ja alempi magia

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 906
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Synestesiat ja alempi magia

Postby Insanus » Fri Oct 12, 2018 11:49 am

Synestesia tarkoittaa subjektiivisessa kokemuksessa aistien sekoittumista, esim.värien kuulemista tai tekstuurien maistamista.

Book of Thothissa Crowley kirjoittaa: "what is the meaning of the Five of Wands? This card is subject to the Lord of Fire, because it is a Wand, and to the Sephira Geburah because it is a Five. It is also subject to the sign of Leo, and to the planet Saturn, because this planet and sign determine the nature of the card. This is no more than saying that a Dry Martini has got some juniper in it, and some alcohol, and some white wine and herbs, and a bit of lemon peel, and some ice. It is a harmonious composition of various elements; once mixed, it forms a single compound from which it would be very difficult to separate the ingredients; yet each element is necessary to it's composition.
The Five of Wands is therefore a personality; the nature of this is summed up in the Tarot by calling it "Strife...

...There are thus seventy-two "Angels" set over the thirty-six small cards; these are derived from the "Great Name of God" of seventy-two letters, called Shemhamphorasch".

Välähtipä sitten päässä että juuri sisäisten aistien (tässä tarkoitan ihan kykyä visualisoida jne) sekoittelulla näiden erinäisten "reseptien" mukaan voitaisiin mallintaa sisäiseen intuitioon tällaisen "henkiolennon" persoonallisuus. Kuten okkultistille tulee jossain vaiheessa selväksi intuitio siitä mitä neljä elementtiä tarkoittavat, voitaisiin näiden elementti-intuitioiden synesteettisellä (alkemiallisella) komboilulla tuottaa astralismin kaavaa, kieltä jonka välityksellä mystikko voi tuoda kokemuksensa jaettuun vertailuun josta voidaan poistaa ainakin osa glamoureista ja näin ehkä lähentyä sitä mikä okkultismissa on intersubjektiivisesti totta.
Mitä mieltä?
Myrkky sattuu siihen jolla on haava.
User avatar
Smaragd
Frater
Posts: 388
Joined: Thu Jan 09, 2014 5:27 am

Re: Synestesiat ja alempi magia

Postby Smaragd » Wed Oct 17, 2018 11:04 am

Tämä vaikuttaa näin äkkiseltään olevan aika lähellä sitä miten Azazelin tähden väriaspektien värejä on käytetty eräänlaisina kattotermeinä tietynlaisille voimille. Intuitio kasvaa niiden sanojen ympärille sitä mukaan kun käsitystä niistä selkeytyy. Voisi tosiaan olla hyvä lisä omata kattavempi sanasto ja intuitio henkivoimista niin että subjektiivinen höttö olisi jotenkin paremmin injektoitavissa keskusteluihin. Tulee mieleen jonkinlainen matriisi minkä näistä voisi rakentaa, tai itseasiassa onkin ollut harkinnassa muistipalatsin kokoaminen vähän tässä mielessä, mutta en ole oikein päätynyt mihinkään jaotteluun vielä. 72 huonetta Shemhamphorasch nimestä johdettuna voisi olla ihan oiva sellainen.
Tekee heti mieli löytää jotain suurempia kategorioita jaottelemaan 72 ja mietin kävisikö planeetat tähän, mutta luulen että kaikki planeetat käy kaikkiin ja tavallaan ollaan taas hötön keskellä.
User avatar
Insanus
Frater
Posts: 906
Joined: Sat Aug 21, 2010 7:06 am
Location: Helsinki

Re: Synestesiat ja alempi magia

Postby Insanus » Wed Oct 17, 2018 1:49 pm

Planeetat on ok, jos sitten tiedetään mitä planeetat tarkoittaa ja se intuitio voidaan välittää toisille. Ne ovat kuitenkin ehkä liian isoja sovellettavaksi tällaiseen käytäntöön. Kategorioissa ja kattavampiin käsitteisiin menemisessä on se huono puoli että isoista sanoista voi tulkita mitä tykkää. Ericksonilainen hypnoosi-induktio toimii juuri niin että mennään niin yleiseksi että potilas löytää alitajunnasta sopivat intuitiot. Esim. "Muistat ihmisen joka on opettanut sinulle paljon". Samalla tavalla juuri väriaspekteista ja planeetoista muodostuu intuitioita, symbolit ovat kuin tiiviisti pakattua dataa.
Jos kuitenkin uskomme että kyse on objektiivisesti todellisista voimista ja älyistä olisi tärkeää saada aikaan kieltä jolla tulkata hämyinen "korkeampi" intuitio viiden aistin kielelle: kirkkaampi kuin, pehmeämpi kuin, jne.jotta käytännön yhteyksistä kokemuksessa voidaan puhua. Jos mennään liian abstraktissa niin kaikki tosiaan alkaa tarkoittaa kaikkea eli ei mitään. Niitä kuuluisia keskikokoisia ideoita, ei triviaaleja, eikä yli hilseen meneviä kaivataan. :)
Myrkky sattuu siihen jolla on haava.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests