Okkultistin Unimaailma

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.
lux ferre
Frater
Posts: 121
Joined: Sat Aug 27, 2016 7:25 pm

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by lux ferre »

unet ovat kuin peili joka heijastuu verhon taakse toiseen maailmaan elämä ja kuolema ovat yhtä merkityksellisiä asioita voisin kertoa tässä yhdestä kaverini unesta hän näki paholaisen hahmossa pilliä soittavan hahmon ja kirkkaan hahmon joka loisti ja kuuli Jeesuksen sanoja merkillinen heijastus toiselta puolelta hänellä tulee enteitä jotka toteutuvat kuten jos joku kuolee. oma uneni kuulin sana me kaikki olemme alasti Jumalan edessä kadotetussa paratiisissa kuten kabbalassa on elämän puu ja tiedon puu toinen merkkaa elämää ja toinen syvää mortifikaatiota kuten okkultismista voidaan sanoa kärsimyksen uhrimalja onko tämä kirous vai lahja sama pätee uni maailmaa kun raotamme enteiden suljettua maailmaa ja mysteeristä maailmaa jokainen mies ja nainen on tähti meidän täytyy seurata omaa polkuamme kunten dantte sanoi kun häntä johdatettiin helvetin läpi meidän täytyy seurata tähteä nyt olemme löytäneet sen
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4188
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Nefastos »

lux ferre wrote: Wed Mar 17, 2021 9:43 amkuten okkultismista voidaan sanoa kärsimyksen uhrimalja onko tämä kirous vai lahja sama pätee uni maailmaa kun raotamme enteiden suljettua maailmaa ja mysteeristä maailmaa jokainen mies ja nainen on tähti meidän täytyy seurata omaa polkuamme kunten dantte sanoi kun häntä johdatettiin helvetin läpi meidän täytyy seurata tähteä nyt olemme löytäneet sen

Kiitos lux ferre, hyvin sanottu. Tässä toit esiin okkultismin vihkimysmaljasta löydetyn tähden, joka on samalla Mestarin pää. Tuolle päälle jokaisen on laadittava itsestään keho, maailmaan tuomisen ja oivaltamisen väylä. (Englannissa on hyvä sana "realization", joka tarkoittaa tavattaa näitä molempia asioita: suomessa vastaavanlainen pätevä kaksoismerkityssana on "käsittää": ymmärtää, koskettaa, varustaa käsillä eli toimintakyvyllä.) "Astraalimaailma" eli se tähtevä maailma, jonka valoa jokainen ihminen sisäisessä maailmassaan loistaa, vaikuttaa vapaalta lennolta, mutta sen toinen puoli on helvetti, ja ero näiden kahden välillä on hiuksenhieno. Jakolinjaa on kutsuttu partaveitsen tai miekanterän sillaksi, ja se pakottaa ihmisen olemaan äärimmäisen tarkka, "ohut" ja eheä. Tämän sillan ylityskykyyn tähtää myös Azazelin Tähden jatkuva harjoitus rakkaudellisuuden, totuudellisuuden ja ylöspäisen ponnistuksen kultivoimisessa.

Muistan, kuinka suuri ilo minulle oli huomata, että luopumalla valheesta unimaailman ja päivämaailman minuuteni oli muuttunut yhdeksi ja samaksi.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Angolmois

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Nefastos wrote: Wed Mar 17, 2021 10:04 am Muistan, kuinka suuri ilo minulle oli huomata, että luopumalla valheesta unimaailman ja päivämaailman minuuteni oli muuttunut yhdeksi ja samaksi.
Astraalisista kaksoisolennoista olisikin mielenkiintoista keskustella. Itse näin hiljattain unen, jossa "harmaa-odinisti-Ismo" seikkaili unessani epämääräisillä reissuillaan ja seurasin tämän dobbelgängerin toimia hämmentyneenä. Astraali-Johanneksen olen nähnyt mm. kannustavan enempään lihansyöntiin ja sodomiaan. :-D
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4188
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Nefastos »

Keskustellaan vain!

Tässä on minusta olennaista erottaa useampi kahdentumisen muoto:

(1) Mielen balanssinetsintä, jossa se kokee kahtalaisuutta astraalisella tasolla (unessa tms.)
(2) Projisoituminen muille ihmisille: se mitä olemme, näyttäytyy muiden astraalisesta taikapeilistä monin eri tavoin
(3) Ihmisen omien astraalisten muotojen erkaantuminen toisistaan ilman itseidentifoitumisen eli persoonan vääntymistä (erilaiset kehonulkoisuuskokemukset)

Näistä kohta 1 on AT:n harjoitusten keskiössä, kohta 3 "sivusuuntaisen okkultismin" yleisten astraaliharjoitusten keskiössä. Toki kumpikin näistä voi sivuta toista ja ne voivat kulkea yhtä jalkaa.

Kohta 2 taas on astraalimaailman (ja jopa ulkoisen sosiopsykologisen maailman) eräänlainen neutraali fakta. Kukaan ihminen ei näe toista todella, vaan erilaisia havaintolinssien läpi kulkevia heijastumia, joissa tietty lähetyssävel kohtaa oman tulkintasävelen: yhteisvaikutelma on toisen ihmisen projisoituva mielikuva, joka voi olla tarkempi tai sameampi, mutta joka tapauksessa vain fragmentti todellisesta kohdepersoonasta.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Angolmois

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Nefastos wrote: Wed Mar 17, 2021 1:29 pm (1) Mielen balanssinetsintä, jossa se kokee kahtalaisuutta astraalisella tasolla (unessa tms.)
Tuli tästä mieleen lyhyt häivähdys unesta viime loppusyksyltä, josta jäi mielikuva "ajamisesta kaksilla raiteilla". Tulkitsin tämän silloin mm. siten, että yritin yhdistää liian erilaisia asioita väkisin toisiinsa, sekä myös se, etten aina osannut olla "oma itseni" eri ihmisten kanssa, vaan mukauduin tilanteen mukaan ristiriitaisiin rooleihin l. "ajoin kaksilla raiteilla" omassa ykseyttämisen pyrinnössä, liittyen mm. sanomisiin ja tekemisiin.
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 4188
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Nefastos »

Angolmois wrote: Wed Mar 17, 2021 5:50 pmsekä myös se, etten aina osannut olla "oma itseni" eri ihmisten kanssa, vaan mukauduin tilanteen mukaan ristiriitaisiin rooleihin l. "ajoin kaksilla raiteilla"

Tämä on yksi niitä äärimmäisen yleisiä ongelmia, jotka helposti johtavat jonkinlaiseen valehtelemiseen. Muille tai jopa itselle. Sitaattikeskustelussa juuri esiin tullut Pylkön Wagner-esityksen näkemys synnistä liittyy usein juuri tähän itsen valheellistuvaan tuplaroolittamiseen:

syntistä on pakonomainen [...] oman aseman varmistaminen ja turvaaminen, puolustusasemien kaivaminen; syntistä on turvallisuuden etsiminen, linnoittautuminen turvallisuuden ja varmuuden suojavallin taakse, elämän rakentaminen pysyvyyksien ja mukavuuksien varaan; syntistä on hallinta ja tehokkuus vain turvallisuuden ja mukavuuden saavuttamiseksi.

Tässähän on kuvattu jo hyvin pitkälle olennaista puolta profaanista sosiaalisesta pelimaailmasta, jossa ihmiset luovat keinotekoisia valtarakenteita & liittoutuvat niiden kanssa saadakseen oikeuden tietynlaisen maskin pitämiseen. Tällä tavoin kohtaava tosi ihmisyys näivettyy noiden "kalkittujen hautaseinien" takana kuoliaaksi.

Siten se, mikä usein näyttää korskealta ylimielisyydeltä, perustuu äärimmäisen usein itse asiassa vain pelkoon. Pelkoon ettei itse olekaan tarpeeksi, ei kyllin menestynyt, varakas, yhteiskuntakelpoinen... Tämä pelko johtaa tuon pelätyn asian ylihuomiointiin, koska ihmisen itsetunto ei pysty rakentumaan siellä missä sen pitäisi (aidossa itseilmaisussa ja eettisessä toiminnassa), ja yksilö vaihtuu rattaaksi yhteiskuntakoneistossa, yhdeksi hobbeslaisen Leviathanin suomuksi.

Tämä voi tapahtua myös käänteistä kautta: ihminen jää koneen murskaamaksi juuri siitä vastareaktiostaan, että hän alkaa itsetarkoituksellisesti taistella systeemiä vastaan.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Astraya
Soror
Posts: 157
Joined: Wed Nov 16, 2016 9:59 pm

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Astraya »

Okkultistille, siinä missä laajasti psykologiasta kiinnostuneelle henkilölle on tärkeää ja kehittävää tarkastella unia. Itse olen huomannut, että jäsentynyt tapa, unipäiväkirjan kirjoittaminen, tuo hyvän balanssin unessa olon antautumisen ja valveilla olon käden hallinnan välille.

Yksi unityöskentelyn riskejä on liian voimakkaasti merkityksiin tukeutuminen. Unien, näkyjen ja arkkityyppien maailma on jatkuvasti läsnä ja sitä on useimmiten hyvä pohtia älyllisesti välttäen liiallista emotionaalista sävyä. Emotionaalisuus, jolla ehdottomasti on valtavan tärkeä ja keskeinen paikkansa mm. unien tulkinnassa, voi kuitenkin keskittää mieltä liiaksi niihin näkyihin joista näkijä ikään kuin helposti poimii alueita jotka vetoavat häneen itseensä mieluisasti. Esimerkiksi nähdessään arkkityyppistä symboliikkaa voi näkijä vetää asioista liian nopeasti johtopäätöksiä ja häneltä saattaa jäädä tulkitsematta symboliikan ympärillä olevia tekijöitä unessa ja valveessa liittyen siihen.
Astraalimaailmaa tietoisesti tarkasteltaessa on sekä kehittävää että turvallista löytää toimiva vastavuoroisuus intuitiivisuuden ja älyllisen harkitsevaisuuden välillä.
“There can be no transforming of darkness into light and of apathy into movement without emotion”
― Carl Gustav Jung
Kenazis
Frater
Posts: 1079
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Kenazis »

Astraya wrote: Sun Mar 21, 2021 8:52 am Okkultistille, siinä missä laajasti psykologiasta kiinnostuneelle henkilölle on tärkeää ja kehittävää tarkastella unia. Itse olen huomannut, että jäsentynyt tapa, unipäiväkirjan kirjoittaminen, tuo hyvän balanssin unessa olon antautumisen ja valveilla olon käden hallinnan välille.

Tästä olen osittain eri mieltä. Minä en ole unien kautta saanut oikeastaan koskaan juuri mitään. Pidin aihetta aikoinaan kiinostavana ja pidän jossain määrissä vieläkin, mutta en koe saavani unientulkinnasta mitään. Uneni ovat äärimmäisen harvoin, jos koskaan mitenkään mystisiä tai erityisen kiinnostavia. Monesti niiden sisältö on aika suoraan aiemmalta päivältä/päiviltä vaikutuksensa saanut. Ja aika joka unien kirjaamiseen ja muuhun menee on valtava nähden siihen, että en koe niiden antavan juuri mitään. Toisaalta valvetajunnan koen antavan loputtoman määrän avaimia, kysymyksiä, mysteerejä jne. En siis koe, että olisi välttämättä tärkeää ja kehittävää tarkastella unia. Joillekin unityöskentely tuntuu antavan paljon, joillekin se on hyvää viihdettä, joillekin se ei juuri tunnu antavan mitään ja joillekin se tuntuu olevan harhanjohtava pakokeino. Lisään kuitenkin, että koen tärkeäksi ja kehittäväksi kyllä tutustua aiheeseen ja ainakin kertaalleen testata unipäiväkirjaa ja unientulkintaa.

Astraya wrote: Sun Mar 21, 2021 8:52 am unityöskentelyn riskejä on liian voimakkaasti merkityksiin tukeutuminen. Unien, näkyjen ja arkkityyppien maailma on jatkuvasti läsnä ja sitä on useimmiten hyvä pohtia älyllisesti välttäen liiallista emotionaalista sävyä. Emotionaalisuus, jolla ehdottomasti on valtavan tärkeä ja keskeinen paikkansa mm. unien tulkinnassa, voi kuitenkin keskittää mieltä liiaksi niihin näkyihin joista näkijä ikään kuin helposti poimii alueita jotka vetoavat häneen itseensä mieluisasti. Esimerkiksi nähdessään arkkityyppistä symboliikkaa voi näkijä vetää asioista liian nopeasti johtopäätöksiä ja häneltä saattaa jäädä tulkitsematta symboliikan ympärillä olevia tekijöitä unessa ja valveessa liittyen siihen.
Astraalimaailmaa tietoisesti tarkasteltaessa on sekä kehittävää että turvallista löytää toimiva vastavuoroisuus intuitiivisuuden ja älyllisen harkitsevaisuuden välillä.

Kaikesta ylläolevasta olen ihan samaa mieltä. Mielestäni myös suuri virhe on monella tukeutuminen erilaisiin unentulkintaoppaisiin, jossa annetaan merkityksiä erilaisille asioille. Unien symbolien merkitys on henkilökohtainen (syvemmän ja jaetun arkkityypin lisäksi, jota väitän unissa olevan huomattavasti harvemmin), ja uniensa tulkitseminen kirjan avulla, josta luetaan, että asia x tarkoittaa tätä ja tätä, on paras tapa tuhota se unimaailmaan ja valvemaailman todellinen linkki.
"We live for the woods and the moon and the night"
Kavi
Frater
Posts: 513
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Kavi »

Kenazis wrote: Mon Mar 22, 2021 9:29 am Kaikesta ylläolevasta olen ihan samaa mieltä. Mielestäni myös suuri virhe on monella tukeutuminen erilaisiin unentulkintaoppaisiin, jossa annetaan merkityksiä erilaisille asioille. Unien symbolien merkitys on henkilökohtainen (syvemmän ja jaetun arkkityypin lisäksi, jota väitän unissa olevan huomattavasti harvemmin), ja uniensa tulkitseminen kirjan avulla, josta luetaan, että asia x tarkoittaa tätä ja tätä, on paras tapa tuhota se unimaailmaan ja valvemaailman todellinen linkki.
Luovan työn tekemisen kautta olen päätynyt ajattelemaan Tarotista hieman samaan tapaan.
Harjoitteessani oli pyrkimys realisoida jotakin taiteellista, mutta hyvin pian huomasin yrittäväni vain noudattaa tulkintaoppaan avainsanoja, jotka alkoivat ohjata ajattelua ja tekemistä.

Editlisäys: toki kaikelle on aikansa eli jossakin vaiheessa voi olla ihan hyvä, mutta lähtökohtaisesti pyrkimys intuitiiviseen päättelyyn lienee olennaisinta. Tätä samaa kuultu myös juuri unimaailman tulkinnasta.
Oliko se unessa nähty hämähäkki nyt sitten Suuri Äiti vai sittenkin jokin aivan muu seikka.
Men who are in love I asked about your face and ruby lips.
They pronounced them to be Khizr and living water – this is true.
Angolmois

Re: Okkultistin Unimaailma

Post by Angolmois »

Kavi wrote: Mon Mar 22, 2021 1:10 pmOliko se unessa nähty hämähäkki nyt sitten Suuri Äiti vai sittenkin jokin aivan muu seikka.
Sehän voi aivan hyvin olla molempia, koska Suurella Äidilläkin on sekä tummat että valoisat kasvonsa. Se kumpi näyttäytyy, on taas omasta suhtautumisesta, prosessin vaiheesta yms. kiinni.
Post Reply