Suhtautumisesta uniin

Astraaliset ja paranormaalit kokemukset, unet, näyt.

Millä tavoin suhtaudut uniisi?

Samantekeviä / viihteellisiä
18
20%
Pyrin analysoimaan muistamiani unia älyllisesti
29
33%
Pyrin näkemään selväunia ja toimimaan tietoisesti unimaailmassa
13
15%
Uneni ovat paljastaneet minulle tulevia tai objektiivisia tosiasioita
17
19%
Muistan harvoin unia herättyäni
11
13%
 
Total votes: 88
User avatar
Thelithiz
Posts: 171
Joined: Mon Apr 11, 2016 10:04 am

Re: Suhtautumisesta uniin

Postby Thelithiz » Thu Apr 14, 2016 11:14 am

Äänestyksen kaikki kohdat jossain määrin sopivat tai ovat sopineet itseeni. En kovin vakavasti unia ota, mutta onhan aika suuri osa elämästä unta, jonkinlaista valve-elämän heijastumaa. Ja kertovathan ne paljon siitä mitä päässäni liikkuu jos en muuten huomaa: mitä pelkään, toivon, tai mikä oikein vaivaa juuri nyt. Unipaikat ja rakennelmat ovat erikoisempia kuin mitä valveilla ikinä keksisin, ja värit ovat kirkkaita, tai jokin sävy on hallitseva. Varsinkin lapsena kuolin tai tulin hylätyksi unissa aika usein, mutta en myöhemmin.
Olen niitä muistiin kausittain kirjannut. Pari satunnaista selkounta ja ruumiista irtautumista on joskus ollut yrityksistä riippumatta. Useinkin varsinkin hetkittäin pystyn unessa hallitsemaan tilanteen huomatessani sen olevan unta, mutten silti sanoisi sellaista selkouneksi. Kärsin ennen usein painajaisista, jolloin käytin yleensä huomioni välittömään heräämiseen. Myöhemmin olen pystynyt ratkaisemaan niitä, humoristisillakin tavoilla, mikä on ollut aika rakentavaa. Mitä hirveämpi kokemus, sen hyödyllisempi :lol: Jonkin sortin unihalvaukset ovat pahimpia, jolloin jään loukkuun tiettyyn hetkeen, johon herään aina uudestaan, luullen hetken heränneeni oikeasti, enkä pysty sängyssä liikkumaan. Yritän todistaa läsnäolijoille että uni tämä on ja auttakaa nyt, mutta eivät he kuuntele tai huomaa ahdinkoani. Näitä ilmenee stressaantuneena, ja silloin kun nukun niska kipeänä tai vinossa.
Joskus pyydän vain nukkumaan mennessä alitajuntaa kertomaan jotain unessa tai varmistamaan jonkun asian tai uneksimaan jotain todeksi, mikä toimii joskus, ja joskus ehkä en vain muista mitä uni sanoi. Ei mitään ennenäkyjä, mutta saatan saada unesta osviittaa siihen miten "toteuttaa luontoani" jonkin asian suhteen.
User avatar
Thelithiz
Posts: 171
Joined: Mon Apr 11, 2016 10:04 am

Re: Suhtautumisesta uniin

Postby Thelithiz » Sun Apr 17, 2016 6:26 pm

Tuli vielä mieleen että muistan lukeneeni jonkun vanhan kansanmiehen selittäneen: "uni on kualeman harioottelua" tai vastaavasti ilmaistuna.
User avatar
Malja
Posts: 30
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:35 pm

Re: Suhtautumisesta uniin

Postby Malja » Wed Nov 13, 2019 10:53 am

Joskus harvoin ovat uneni paljastaneet minulle tapahtumia ennalta tai objektiivisia tosiasioita, mutta nämä ovat kyllä olleet seikkoja, jotka olisin kyennyt arvaamaankin, jos olisin ollut tarkkaavaisempi sen suhteen, mitä ympärilläni tapahtuu.
Nuorempana näin mystisempiä ja merkityksellisempiä unia, selkouniakin, mutta luulen sammuttaneeni tuon kyvyn silkasta pelosta. Selkounet kun lähes poikkeuksetta päättyivät valtameren vyörymiseen ylitseni.
Aika sääli kyllä, sain valtavasti sisältöä elämääni rikkaasta unimaailmastani.
Nykyään harvemmin muistan näkemiäni unia.
Eräs viime keväänä näkemäni uni on tosin jäänyt mieleeni sen vuoksi, että sen todentuntuisuus sai minut epäilemään, oliko kyseessä sittenkään alitajuntani tuote.
Unessani havahduin siihen, että sinertävä, miespuolinen valohahmo seisoi sänkyni vieressä ja teki jotain energiakentälleni. Kyseessä oli joko energian vaihto tai energiani imeminen. Hahmo ei vaikuttanut varsinaisesti pahantahtoiselta, mutta jokin tilanteessa tuntui väärältä.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest