Nimen avaus

Symbolien ja vertauskuvien äärellä.
Post Reply
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 986
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Nimen avaus

Post by Kenazis »

Olisi mielenkiintoista kuulla mitä "maaginen nimenne" pitää sisällään ja miksi olette valinneet käyttöönne juuri sen? Ymmärrän aiheen henkilökohtaisuuden ja sen, että välttämättä kaikkea ei halua siitä antaa julki, mutta mielenkiinnolla kuulisin edes jotain nimen takana olevista vaikutteista ja tarkoituksista.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Einheri
Frater
Posts: 329
Joined: Sun Jun 06, 2010 12:23 am
Location: Etelä-Savo

Re: Nimen avaus

Post by Einheri »

Vaikka aihe onkin varmasti jokaiselle henkilökohtainen, en näe ainakaan omakohtaisesti mitään syytä olla avaamatta tiivistetysti omaa tarinaani nimeni tienoilta.

Oma "maaginen nimeni", jota tässä yhteydessä voitaisiin kutsua jopa pseudonyymiksi, kantaa historiaa omille lapsuusvuosille saakka.
Aikojen saatossa taiteellisen aspektini puoleen on vakiintunut etunimi "Andy" -joka juurtuu alunperin lempinimeeni, jota olen myöhemmin käyttänyt pseudonyyminä allekirjoituksena erilaisissa tuotoksissa, kuten piirroksissa ja kirjoituksissa.
Nimeni on muovautunut kaksiosaiseksi vasta muutamia vuosia sitten, erään luovan impulssin vaikutuksesta.
Lopullinen kaksiosainen nimeni otti muodon "Andy Crow" -tutkiessani vanhan kansan uskomuksia ja kansanperinteitä, jonka kautta nimeni loppuosa viittaa lintuun "Corvus corax" jolla oli kansanperinteissä oma merkityksensä ja tehtävänsä.
Corvus corax -edustaa täten, paitsi kaunista ja esoteerisena pidettyä lintua, kuin myös omaa henkilökohtaista esoterian kivistä tietäni, jota par'aikaa kuljen.
Nimeni kokoaa näin yhteen oman menneisyyteni historian, sekä elämäni nykyhetken


-Samaiseen pseudonyymiin liittyen, nimi on hiljalleen rakentunut nykyiseen muotoonsa ja se on jätetty tarkoituksella kaksiosaiseksi, joka osittain ivallisesti sointuu dualismin mustavalkoisuuteen, luoden samalla soman ristiriidan vivahteen loppuosana käytetyn linnun nimen osalta.
Lux

Re: Nimen avaus

Post by Lux »

AT:n yhteydessä käyttämäni nimi syntyi spontaanin inspiraation seurauksena, kun päätimme niitä AT:ssa käyttää seuraa perustettaessa. Avaaminen on hyvin yksinkertaista:

Naga = Käärme + Hel = Helvetti / alamaailma, so. Helvetinkäärme / Alamaailman Käärme :arrow: Kundalini jne.
obnoxion
Sodalis
Posts: 2090
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Nimen avaus

Post by obnoxion »

Salama iski tammeen. Haljenneesta rungosta nousi maanalainen lähde, joka lauloi nimeäni. Se on kokoonpantu useista sanayhdistelmistä. Tärkein näistä: "NOX" = Yö + "OBION" = "Käärme" - siis "Ob-NOX-ion"

Tämä viittaa useaan seikkaan, mutta erityisesti mustaan aspektiin sekä feminiiniseen passsivvisuuteen; magneettiseen maakäärmeeseen (Ob).

Koko nimen merkitys viittaa mottooni "Kether Malkuth", eli Ylhäisimmän löytämiseen Alhaisimmasta; Ihanuuden inhottavuudesta; Parannuksen myrkystä; Kullan lyijystä; Aktiivisuuden passiivisuudesta; Taivaan maasta; Kuninkaan sikopaimenesta; Kyyhkysen korpista; Miehuuden kuusta; Naiseuden auringosta; Jumalan Saatanasta ja Elämän kuolemasta.

EDIT: Tulin tulokseen että selostukseni saatta olla liian rönsyilevä, joten tässä "suora suomennos" nimelle Obnoxion: "Käärme, joka nielemällä oman Myrkkynsä, tekee Sydämestään Yön"
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Ensi-Lugal
Posts: 20
Joined: Wed May 26, 2010 3:18 pm

Re: Nimen avaus

Post by Ensi-Lugal »

Ensi ja Lugal ovat molemmat Sumerin kielellä hallitsijaa merkitseviä titteleitä.

Sumerista olen jo pitemmän aikaa itse ollut kiinnostunut.
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 986
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Nimen avaus

Post by Kenazis »

Nagahel wrote:AT:n yhteydessä käyttämäni nimi syntyi spontaanin inspiraation seurauksena, kun päätimme niitä AT:ssa käyttää seuraa perustettaessa. Avaaminen on hyvin yksinkertaista:

Naga = Käärme + Hel = Helvetti / alamaailma, so. Helvetinkäärme / Alamaailman Käärme :arrow: Kundalini jne.
Osasin tämän päätellä, mutta jostain syystä en kundalinia yhdistänyt vaikka yhteys selvä olikin.

Oma nimeni, jota käytän liittyy suoraan Lilithiin (480=4=D, 8=H, 0=silent, absence) ja Samaeliin (131=1=A, 3=C, 1=A). Tästä muodostuu siis sana Dh-aca. Toinen yhteys on Persialaiseen hahmoon AZ-I-Dahaka ja nimen muuttaen muotoon Dahaca, sillä on myös yhteys henkilöön Aleister Crowley ja hänen jättämään perintöön (Dah=418=Abrahadabra). Sekä Samael ja Lilith, että Az-I-Dahaka viittaa Saatanan lapseen, valon ja pimeyden symbioosiin.
"We live for the woods and the moon and the night"
v-a
Posts: 55
Joined: Tue May 25, 2010 8:11 pm
Contact:

Re: Nimen avaus

Post by v-a »

v-a on etunimeni kirjaimet, ja liittyy sopivasti myös kolmion muotoon, V A
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3667
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Nimen avaus

Post by Nefastos »

En luonut nimeä tietoisesti, se tuli itsestään siinä vaiheessa kun jouduin/sain kulkea teosofisen okkultismin valoisammilta alueilta vaikeammille. Katsoin, mitä käyttöön valunut nimi merkitsee latinassa, ja huomasin sillä olevan osuva merkitys:

ne-fas: I. Jumalallisen oikeuden vastainen, (uskonnon kannalta) sopimaton, luvaton, väärä, kielletty... II. 1) vääryys, rikos, synti, 2) kauhistus, hirviö
nefastus: 1) luvaton, kielletty... 2) tuhoisa, onneton... 3) jumalaton, rikoksellinen


Tämä oli tietenkin hyvin kuvaavaa niiden tunnelmien & aiheiden kannalta joita kävin läpi, joten julkaisin tällä nimellä. Kuten latinan, myös italian kielen koen itselleni tärkeäksi & läheiseksi. Kevyesti muuntunut merkitys:

nefasto - turmiollinen

Muita merkitysyhteyksiä ja kaltaisuuksia voi nähdä melko helposti, mutta tämä lingvistinen avain oli itselleni ensimmäinen.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
User avatar
Kenazis
Frater
Posts: 986
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Nimen avaus

Post by Kenazis »

Nefastos wrote: En luonut nimeä tietoisesti, se tuli itsestään siinä vaiheessa kun jouduin/sain kulkea teosofisen okkultismin valoisammilta alueilta vaikeammille.
Itseäni oli jo jonkin aikaa kiinnostanut tarina/myytti Az-I-Dahakasta ja huomasin pienellä muutoksella (k= c) saavani Dahaka sanasta vielä moniulotteisemman (henkilökohtaisella tasolla) muunnelman. Joten tuokin oli puoliksi luotu ja puoliksi itsestään tielleni tullut nimi.

En odottanut näin aktiivista "avautumista" ja kiitän henkilöitä mielenkiintoisista avauksista joita oli/on avartavaa lukea.
"We live for the woods and the moon and the night"
Krieger
Frater
Posts: 60
Joined: Tue May 25, 2010 11:58 pm
Location: Jyväskylä

Re: Nimen avaus

Post by Krieger »

Oma nimimerkkini on joskus kauan aikaa sitten käyttöön jäänyt internet alias, jolla ei sinänsä ole minulle mitään syvempää esoteerista merkitystä, enkä pidä sitä "maagisena nimenäni". Sanahan on saksaa ja tarkoittaa soturia.

Sisäinen maagikkoni ei ole vielä paljastanut oikeaa nimeään, mutta minulla on kuitenkin pitkään ollut intuitiviinen tunne että se on tarkoituksenmukaista ja tiedän kun se kohdalleni tulee. Ehkäpä vaihdan sitten nimimerkkiänikin jos tunnen sen tarpeelliseksi.
Post Reply