Page 1 of 1

Murhaaja ja valheen isä

Posted: Thu Mar 01, 2018 11:21 am
by Jihad
Johannes wrote:44 Te olette lähtöisin Saatanasta. Hän on teidän isänne, ja hänen halunsa te tahdotte tyydyttää. Saatana on ollut murhaaja alusta asti. Hän on kaukana totuudesta, se on hänelle vieras. Kun hän valehtelee, hän todella puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä.
http://raamattu.fi/1992/Joh.8.html

Miten edellinen avautuu sinulle?

Re: Murjaa ja valheen isä

Posted: Thu Mar 01, 2018 6:43 pm
by Smaragd
Tulkitsen puheen olevan Saatanan naamioista. Tässä vain on sitä kristillistä vaikeaa suhtautumista asiaan.
Johannes wrote:hänen halunsa te tahdotte tyydyttää
Se painovoiman kaltainen lankeemus, joka tapahtuu kun ponnistelut lakkaa, kun tahto lakkaa. Oma tahto on niitä korkeampia saatanallisia prinsiippejä.
Johannes wrote:Saatana on ollut murhaaja alusta asti.
Lusiferin lankeemus Logoksena, ensimmäisenä askeleena rikkumattomasta ykseydestä.
Johannes wrote:hän on valehtelija ja valheen isä
Valheen isänä Saatana melkein jo nähdään sinä mitä se on haastavien naamioiden takana.

Re: Murhaaja ja valheen isä

Posted: Thu Mar 01, 2018 9:54 pm
by Isobel
Kun jakeen asettaa yhteyteensä, eli koko lukuun , on hyvin huomattavissa, että Jeesus teki eron maallisen ja ei maallisen yhteyteen. Tämä voidaan ymmärtää myös hengellisen ja ei hengellisenä.

Koska saatanalla on monet kasvot, silloin voidaan ongelmitta puhua saatanasta valheen isänä sekä totuuden tuojana.

Meneekö ajatukseni liian pitkälle jos tulkitsen että saatanaa voidaan ei hengellisen ihmisen toimesta luotettavasti sanoa valheen isäksi ja murhaajaksi. Ja hengellisen toimesta totuuden ja rakkauden lähettiläänä? Perusteluna se minkälaiset kasvot näemme katsoessamme?

Re: Murhaaja ja valheen isä

Posted: Fri Mar 02, 2018 12:38 pm
by Tähti
Eikös Jeesus puhu tossa suurelle yleisölle, yhteys on se maaginen sana tässä yhteydessä. Ilman yhteyden tavoittelua ei viesti mene perille. Ja millaisen viestin nyt saa ylipäänsä perille suurelle yleisölle, jossa monenlaista hiipparia, ei kovin syvällistä ainakaan. Jos yleisössä on paljon Popeda-faneja, niin ei käytetä diskurssianalyysi-vertausta, vaan ehkä 3 makkaraa ja kossupullo-vertaus mielummin. Jeesuksellakin on erikseen yksilöille tarkoitettuja viestejä tai pienelle porukalle.

Re: Murhaaja ja valheen isä

Posted: Sun Mar 04, 2018 9:19 pm
by Tähti
Jeesuksen kiusaukset (tai koettelemukset) muuten on ehkä omasta mielestäni hyödyllisimpiä kuvauksia Saatanasta raamatussa. Toi onkin enemmän tommoinen henkilökohtainen kokemus, eikä heitto suurelle yleisölle.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_kiusaukset


Temptations were hedonism (hunger / satisfaction), egoism (spectacular throw / might) and materialism (kingdoms / wealth). John the Evangelist in his epistle calls these temptations "in world" as "lust of eyes" (materialism), "lust of body" (hedonism) and "pride of life" (egoism).[4] Temptations aim to mislead and pervert three main human characteristics; to think, wish and feel which are inside mind, soul and heart as Jesus alludes in Greatest Commandment. These are related with transcendentals or ultimate ideals in three areas of human interests; science (truth), arts (beauty) and religion (goodness).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Temptation_of_Christ