Palveleminen

Vakaumukset, moraalisäännöt, muut seurat ja uskonnot.
Aelyn
Posts: 18
Joined: Tue Apr 05, 2011 2:49 pm
Contact:

Palveleminen

Postby Aelyn » Mon Feb 18, 2013 10:07 pm

Miten tärkeänä pidätte Työssänne myötätuntoista ja palvelevaa asennetta kanssa ihmisiä kohtaan? Mitä muiden ihmisten palveleminen herättää teissä mieleen? Itse koen tässä kohtaa elämääni, että okkultinen tieni on joka hetkistä nöyrtymistä, palvelua ja sitä kautta oppimista. Kirjat voivat antaa vain tukevaa tietoa tässä prosessissa.
Wyrmfang
Frater
Posts: 1147
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Palveleminen

Postby Wyrmfang » Mon Feb 18, 2013 11:11 pm

Destruct wrote:Miten tärkeänä pidätte Työssänne myötätuntoista ja palvelevaa asennetta kanssa ihmisiä kohtaan? Mitä muiden ihmisten palveleminen herättää teissä mieleen? Itse koen tässä kohtaa elämääni, että okkultinen tieni on joka hetkistä nöyrtymistä, palvelua ja sitä kautta oppimista. Kirjat voivat antaa vain tukevaa tietoa tässä prosessissa.
Riippuu missä kontekstissa asia ymmärretään. Jos myötätuntoisella ja palvelevalla asenteella tarkoitetaan yleisesti rakkautta kaikissa muodoissaan, niin olen ehdottomasti samaa mieltä: viimekätinen tavoite ihmisellä pitäisi olla toisille hyödyksi oleminen, ei esimerkiksi teoreettisen tiedon lisääminen.

Minusta tässä on kuitenkin myös yksi yleinen väärinymmärryksen mahdollisuus. Rakkautta eli palvelevaa asennetta on monenlaista (Nefastoksen artikkeli Rakkaudesta 2 on hyvä tiivistys aiheesta). Kaikki ihmiset eivät yksinkertaisesti kykene laaja-alaisesti välittömään empatiaan, vaan dharma voi johtaa palvelemaan vaikkapa juuri kirjoja kirjoittamalla. Itse arvostan aivan erityisesti juuri rakkautta "Saturnuksen alaisuudessa", se pitää monia asioita pystyssä, ei saa juuri koskaan palkkaa vaivastaan (tai kykene ottamaan sitä vastaan) ja epäonnistuessaan tulee kuitenkin jyrkästi tuomituksi.
Aelyn
Posts: 18
Joined: Tue Apr 05, 2011 2:49 pm
Contact:

Re: Palveleminen

Postby Aelyn » Tue Feb 19, 2013 10:12 am

Kyllä uskon olevani samaa mieltä kanssasi. Keinoja välittää rakkautta ja myötätuntoa on monenlaisia, eikä tuon palvelemisen varmasti tarvitse olla niin konkreettista vaan se voi myös tapahtua taiteen tekemisen välityksellä kuten tuossa mainitsit kirjallisuuden. Itselleni ainakin muiden tuottama kirjallisuus, elokuvat ja musiikki jne ovat auttaneet suuresti tielläni. Jokaisella meillä on oma tapamme ilmaista välittämistä omien kykyjemme ja taipumustemme mukaan.
obnoxion
Sodalis
Posts: 2090
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Palveleminen

Postby obnoxion » Thu Feb 21, 2013 9:03 pm

Kyllä palvelu on läsnä henkisen työn jokaisessa vaiheessa jossain muodossa. Palvelemista on hyvin vaikea asettaa vastakkain kirjojen kanssa, ja kun toisaalta palveluhalun herääminen on yhtäläinen asia ymmärryksen heräämisen kanssa, varmaan voidaan sanoa että palveleminen on tiedon keräämistä tärkeämpi asia. Eli on varmasti tärkeämpää olla aidosti myötätuntoinen toiminnallisella tasolla, kuin säilyttää muistissaan tai kirjahyllyssään valtavasti dataa. Vaikka eloton tieto voi olla tietyllä tapaa täysin aineetonta, jotain milkä on ainoastaan olemassa ihmisten mielissä, se ei olennaisesti poikkea materiasta, ja sitä voidaan haalia kuin tavaraa.

Mieleen tulevat William Blaken sanat, "Astia pitää sisällään, lähde vuotaa ylitse". Ensimmäinen on sisäisesti tilassa jossa jokainen poisannettu pisara saa seisovan veden pinnan laskemaan. Jälkimmäinen ei voi muuta kuin kulkea sateenkaaren alla minne ikinä astuukaan, eikä kukaan jää janoiseksi hänen rinnallaan.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Aelyn
Posts: 18
Joined: Tue Apr 05, 2011 2:49 pm
Contact:

Re: Palveleminen

Postby Aelyn » Fri Feb 22, 2013 6:51 pm

"Sillä aina on ja ollut ja tulee olemaan kahdenlaisia pyrkijöitä: toisia, jotka pyrkivät koko olemuksellaan, ja ovat täynnä rakkautta ja myötäntuntoa tätä meidän ihmiskuntaamme kohtaan, ja toisia, joiden pyrkimys on älyllistä laatua ja jotka ovat enimmäkseen itsekeskeisiä." - G, onnellisten muistojen puutarhasta osa 2

Eli ei työtä ilman rakkautta.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests