AT ja Church of Satan ym. eksoteerinen satanismi

Vakaumukset, moraalisäännöt, muut seurat ja uskonnot.
obnoxion
Sodalis
Posts: 1883
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: AT ja Church of Satan ym. eksoteerinen satanismi

Postby obnoxion » Mon Oct 17, 2011 7:24 pm

Nagahel wrote:...Intiassa virallisena valtionuskontona vuosituhansia toiminut hindulaisuus ei ole ollut tietääkseni koskaan millään tavoin vihamielinen tai rajoitteellinen muita uskomusjärjestelmiä kohtaan...
Jos en aivan väärin muista, ei Intiassa ole sen itsenäistymisen jälkeen ollut virallista valtionuskontoa, Nepalin ollessa ainoa virallisesti hindulainen valtio. Muuten yhdyn näkemykseesi. "Äärihindulaisuus" vaikuttaisi olevan täysin moderni liike.

Koska koko valtionuskontojärjestelmä perustuu siihen että uskonto on erotettu niin sanotusta maallisesta vallasta, on tälläinen valtion ja uskonnon liitto ennemmin eroa korostava kuin ykseyteen johtava. Jos siis "azazelilaisuus" olisi jossain valtiossa valtauskontona, silloin näkisin että ajatus valtionuskonnosta sellaisena kuin me sen tunnemme olisi jo hylätty.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Lux

Re: AT ja Church of Satan ym. eksoteerinen satanismi

Postby Lux » Mon Oct 17, 2011 8:40 pm

obnoxion wrote:Jos en aivan väärin muista, ei Intiassa ole sen itsenäistymisen jälkeen ollut virallista valtionuskontoa, Nepalin ollessa ainoa virallisesti hindulainen valtio. Muuten yhdyn näkemykseesi. "Äärihindulaisuus" vaikuttaisi olevan täysin moderni liike.
Tämä selvä, kiitos korjauksesta!
obnoxion wrote:Koska koko valtionuskontojärjestelmä perustuu siihen että uskonto on erotettu niin sanotusta maallisesta vallasta, on tälläinen valtion ja uskonnon liitto ennemmin eroa korostava kuin ykseyteen johtava. Jos siis "azazelilaisuus" olisi jossain valtiossa valtauskontona, silloin näkisin että ajatus valtionuskonnosta sellaisena kuin me sen tunnemme olisi jo hylätty.
Hyvä pointti. Itse olen aina ymmärtänyt asian täysin päinvastoin. Tietenkin olisi toivottavaa, että ei olisi "muuta kuin uskontoa", so. pyhä ja profaani eivät olisi toisistaan erotetut vaan yhteenliitetyt ensinmainitun ehdoilla.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest