Thursatru

Vakaumukset, moraalisäännöt, muut seurat ja uskonnot.
User avatar
Rúnatýr
Posts: 475
Joined: Mon Jan 06, 2020 10:49 pm
Location: Himingbjörg
Contact:

Re: Thursatru

Post by Rúnatýr »

Smaragd wrote: Sat Nov 07, 2020 3:14 pmToivottavasti tämä varsin raamatullis- ja teosofishenkinen perspektiivi jättiläisiin voitaisiin nähdä enemmin eri mytologioiden ja uskomusten välisenä keskustelun pidemmälle herättelynä kuin minään absoluuttisena rajanvetona.
Itse en ole mikään raamatun asiantuntija todellakaan, mutta teosofiasta ammennan itsekin pohjoisen tradition suhteen ja se on ainakin subjektiivisesti tuonut paljon valoa pohjoisen myytteihin ja hengellisyyteen. Sivumennen sanoen, pidän nk. viikinkiaikaa lähinnä pohjoisen tradition "horisontaalisena rappion aikakautena" suhteessa nk. myyttiseen aikaan, jolloin traditio oli todennäköisesti vertikaalinen ja hyvin erinäköinen kuin mitä meille on niin kristittyjen kuin 1800 -luvun porvarillisten seikkailijoidenkin toimesta esitetty, puhumattakaan nykyajan viihteellisistä esityksistä, jotka eivät voisi vähempää kiinnostaa.
Smaragd wrote: Sat Nov 07, 2020 3:14 pmOlisi mielenkiintoista kuulla meneekö kritiikki mielestänne nappiin, koska en tosiaan ole tästä ihan täysin varma. Enhän ole edes lukenut mitään alkulähdemateriaalia thursatruun liittyen.
En ole itsekään lukenut Thursatrun teoksia, ja suoraan sanottuna sen mitä internetistä olen tästä virtauksesta lukenut, ei kyllä kiinnostakaan. Antikosmisuus sellaisena kuten se on esitetty, ei kiinnosta minua millään tavalla; vaikuttaisi että se jatkaa dualistista erehdystä ja kääntää gnostilaisenkin impulssin päälaelleen. Antagonismi "lihan" ja "hengen" välillä, tai "elämäkielteisyys vs. elämämyönteisyys" ei kuulu omiin näkemyksiini ja on liikaa mutkia suoraksi vetävä.

Täytyy palata vielä aiheeseen ja kommentoida mikäli tulee jotain mieleen.
The birch is a many branched tree and a gentle Goddess, an evergreen queen of the aeon of women. The birch is the foster child of Venus and a white maiden, the mother of the dragons of wisdom and a noble duchess.
Post Reply