Sienet

Älylliset pohdiskelut metafyysisistä ja abstrakteista aiheista.
Post Reply
User avatar
Jihad
Posts: 21
Joined: Wed Aug 16, 2017 7:57 pm

Sienet

Post by Jihad »

Nebukadnezzarin edellisessä kokouksessa tuli puheeksi, että länsimaisessa esoteriassa on ollut suhteellisen vähän puhetta sienistä. Olen pitkään pitänyt sieniä yksinä kiehtovimmista elämänmuodoista mitä maa kantaa ja nyt varpaaseeni iskeneen silsan inspiroimana päädyin lueskelemaan näistä hieman. Jo tämän pintaraapaisun perusteella en voi olla ihmettelemättä aukkoa perinteisessä mineraalit -> kasvit -> eläimet -> ihmiset (-> jne.)-hierarkiassa. Joitain pointteja, joista osa edellisestä kokouksesta:
- Sienet ovat biologisesti lähempänä eläintä kuin kasvia.
- Elävät kirjaimellisesti kaikkialla, myös muissa organismeissa.
- Maailman suurin ja vanhin eliö on sieni (noin 10 neliökilometriä, 605 tonnia, 8000-24000 vuotta ikää)
- Ilman sieniä elämä maapallolla ei olisi mahdollista. (toki ei olisi ilman mineraaleja, kasveja tai eläimiäkään) Jotkut sienet myös puhdistavat ympäristöä myrkyistä.
- Sienet voidaan elintapojensa perusteella jakaa neljään ryhmään: symbioosissa kasvien kanssa elävät, ravintonsa kuolleesta aineksesta hankkivat lahottajat, pedot ja parasiitit. Tämä tuo mieleen erään ristillä jaetun neliön muotoisen kaavion.
- Voivat ravita tai tappaa (mm hyökkäämällä DNA:han estämällä RNA:n toimintaa) ja sekä parantavat että aiheuttavat tauteja.
- Psilosybiinin tarkoitus on sitä tuottavien sienten kannalta tutkijoille edelleen arvoitus, vanhat kansat pitivät/pitävät kyseisiä sieniä ja niiden vaikutuksia pyhinä ja monet modernit ihmiset ovat kuvailleet näitä vaikutuksia elämänsä merkittävimmäksi kokemukseksi, suhteellisen yleisiä vaikutuksia mm. henkiset oivallukset ja kuolemanpelon tai päihdeongelmien voittaminen.
- Sienet ovat vaikuttaneet/osallistuneet merkittävästi ihmisyhteiskunnan kehityksen kulkuun; mystisistä kokemuksista hiivaan ja penisiliiniin. Myös LSD:n pääraaka-aine on sieni ja LSD:n vaikutus länsimaiseen kulttuuriin oli (ja on) melkone.
- Sienen maanpäällisten sukupuolielinten alla lymyää rihmastojen verkosto, joka on ilmaisultaan vähintään yhtä monimutkainen kuin ihmisaivot, joskin hehtaareja suurempi.
Miten nämä siis tulisi tuohon hierarkiaan sijoittaa?

Foorumia koskeva huomio: tätä aihetta oli hankala sijoittaa sopivalle alueelle, ehdotan foorumin julkiselle puolelle yleiset/muille alueille sopimattomat pohdinnat-aluetta.
User avatar
Benemal
Frater
Posts: 812
Joined: Thu Feb 23, 2012 8:24 pm
Location: South-Fin

Re: Sienet

Post by Benemal »

Viime kesänä tuli syötyä ensimmäistä kertaa psilosybiinia. Madonlakkeja kasvoi runsaasti hylätyn navetan pihalla, vanhassa lehmänpaskassa. Keräsin niitä toistasataa. Vaikutus oli lievä. Noin kymmenen sienen syömisestä tuli miellyttävä rentoutunut ja hyväntuulinen tila, jossa oli kivaa pelata Fallout nelosta. Isommalla annostuksella oli pakko lähteä ulos. Valo oli valoisampaa ja ympäristö oli onnellisempi. Normaalit äänet kuulostivat jännemmiltä ja värit olivat värikkäämpiä. Melko odotettuja vaikutuksia. Ei mitään trippailua, vaan korostunut toimintakyky. Sanoisin, että tuote on turvallinen ja vaikutuksiltaan erittäin positiivinen. Aion kerätä myös seuraavan sadon, minkä löydän. Maistuu lähes hyvältä punakärpässieneen verrattuna. Kuolleen spurgun pallihieltä maistuvaa kamaa on vaikeaa saada nieltyä riittävä määrä ja vaikutuksetkin on vähän niin ja näin. Aiheuttaa päänsärkyä. Ehkä ei kannata syödä. En kokenut sienistä mitään henkisiä oivalluksia. Mielestäni sellaisia liioitellaan, tai sitten olen tehnyt jotain väärin.
Post Reply