Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Älylliset pohdiskelut metafyysisistä ja abstrakteista aiheista.
Post Reply
Angolmois

Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Angolmois »

Ajattelin aloittaa keskustelun 12 tähtimerkin ja nk. taivaallisen ruumiin ilmestyksen vastaavuuksien vaikutuksista ja vastaavuuksista, herran ties mihin. Miten eri tähtimerkkien vaikutukset näkyvät mielestänne esim. eri luonteissa ja persoonallisuuksissa & yksilöllisyyksissä? Kuinka eri tähtimerkkien alla syntyneet ihmiset tulevat toimeen toistensa kanssa, ja millä tavoin olette havainneet (jos olette) oman tähtimerkkinne vaikutuksen omassa elämässänne ja esoteerisessa työssänne?

Tässä on muutama vuosi sitten tekemäni vimmainen - toisin sanoen nopeasti kirjoitettu - hahmotelma yhdestä yleisluonteisesta kaavasta, miten ihmiset jakautuvat tähtimerkkien mukaan, mutta en missään nimessä pidä listausta ortodoksisena tai millään tavoin muuna kuin yhtenä yleishahmotelmana sielun kehityskaaresta evoluution kaarella.

Kalat – Ihminen alkaa herätä siihen, että hänellä on tehtävä ja tarkoitus tässä maailmassa. Hänet on kutsuttu parantamaan itsensä ja rakastamaan veljiään ja sisariaan.
Oinas – manasinen luciferinen korkeampi älykkyys herää
Härkä – Atmis-fyysinen loputon elämänvoima; ”Hän jota Kansakunnat ovat Odottaneet”. Audhumbla.
Kaksonen – Duaalisen luonnon kanssa käytävä koetus; Kaksinaisuuden ylittäminen Ykseyden merkeissä.
Rapu – kollektiivinen tietoisuus; Valon Temppeli; sisällä palava Kristus-lapsen liekki
Leijona – Eläinkunnan voimat kesyttänyt ja valjastanut, Henkisen Auringon löytänyt Kristus-Kuningas Vapahtaja-Sankari
Neitsyt – Ava-tara, itsensä Vapahtaja ja Suurin Tietäjätär
Vaaka – kaksinaisuuden heilahtelun tasapainottanut itsensä herra, Oikeudenmukaisuuden Tuomari
Skorpioni – Kuolema, himo, myrkyn muuntaminen lääkkeeksi itsessään.
Käärmeenkantaja – Kosmisella ja individuoituneella Kundalinilla Ratsastaja
Jousimies – Yksisuuntainen Tavoite; Pohjantähti; Sielun Jousi Jännittyy ja Vapautuu taivaisiin
Kauris – Saturnus-Vuohi-Saatana luovuttaa Vallan ja Voiman valtikkansa, Chakravartinin instrumentin itsensä ylittäneelelle ja voittaneelle Voitokkaalle Oppilaalle ja initiaatille. Pään tuli yhtyy Sydämen yli-kosmiseen ajattomaan rauhaan – Joulurauhan aika ja Avataran syntyminen.
Vesimies – Uuden ajan Airut, joka kantaa Veden Korkeimmista Vesistä ja kaataa sen tähtimaljoista Rakkauden ja Ymmärryksen Valtamereen, joka on planetaarinen Logoksemme.

EDIT: Nämä ovat ehkä jo eniten kyseisen tähtimerkin alaisuudessa jonkinasteisen ylöspöisen vihkimyksen saaneen initiaatin kuvaelmia, mutta tässä vielä yleisesti asiaan liittyvää esoteerista kommentaaria, josta voimme myös keskustella.


Tästä Eläinradan 12 x 12 kierroksesta saamme yksinkertaisesti kertomalla mm. lukuarvon 144, jonka voimme puolestaan muistaa nollalisäyksineen löytyvän tuolta Ilmestyskirjan Vihittyjen ja Elämän Kirjaan kirjattujen valon pelastuneiden sielujen ja paratiisillisten tähtimaailmojen rakentajien nimet. Esoteerisesti voimme tämän 000/000/000 ja lukuarvon 144 000 tarkoittavan jokaista ihmissielua, joka tulee nousemaan ja vihityksi tulemaan, kesti siinä sitten 500 kulttuurikautta ja sivilisaatiota, 10, 10 000 tai 10 000 000 miljoona vuotta tai 777 inkarnaatiota.
Angolmois

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Angolmois »

Kieltämättä jotkut okkulttiset superlatiivit olisi voinut jättää poiskin tuosta listauksesta, ja vähintäänkin laittaa Käärmeenkantaja sulkeisiin 13. merkkinä. Lähinnä kai tuossa listauksessa on eniten kyse kyseisen tähtimerkin jonkinasteisesta esoteerisesta vaikutuksesta kyseisen merkin alla syntyneiden dharmassa, mutta listaus on myös puutteellinen ja aina listauksen tavoin eräällä tapaa harhaanjohtava. "The wise man rules the stars" joka tapauksessa, ja siitä olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia, kuinka nämä eräänlaiset "arkontit", kalevanpojat ja eläinradan merkit olisi mahdollista valjastaa yksilöllisesti ja kollektiivisesti ylöspäisen tien käyttöön.
Tähti
Posts: 209
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Tähti »

Mielenkiintoinen listaus kyllä. Ehkä ois voinut olla vieläkin kiinnostavampi, jos olisi vähän avattu että miten noihin päätelmiin tultu.

Itselle ehkä ollut hyödyllisin astrologiasta kun tilasin henk koht kartoituksen Erkki Lehtirannalta, aika laajasti otetaan siinä huomioon, 23 sivua on toi mun syntymäkartan tulkinta pdf:nä. Aurinkomerkki on vaan yksi tekijä, eikä aina täysin oleellisin - joskus vaikka tasapainottavia tekijöitä on niin paljon, ettei se näy juurikaan, esim kuunsolmuja monesti pidetty henkisesti tärkeimpinä tiennäyttäjinä. Paras jos tietty hahmottaa hyvin ison kokonaisuuden, monia tekijöitä.

Myöskin toi kirja mihin toi Erkin analyysikin paljolti perustuu on ollut tosi hyödyllinen, jos ymmärtää koko astrologian kokonaisnäkemyksen kohtalaisestikin, niin helpompi hahmottaa myös missä itse on. Tossa tulkinnassa on kyllä paljon muutakin materiaalia kuin kirjassa. Hommasin sen e-kirjana myös kun tulee aika usein oltua koneella. Aika kohtuullinen hintakin siinä muodossa. Myös kirjastoista näyttänyt löytyvän paperimuodossa. https://www.bod.fi/kirjakauppa/astrolog ... 9526927831

(Jos ihan aloittelija alkaa tietty pelkästä kirjasta vaan itselleen tulkitsemaan, voi mennä pitkään aika hukassa, kun jotkut symbolit voi täydentää vaikka toisiaan, mikä vaatii vähän tulkintaa jne)

Tietty lisäksi tullut käytettyä jotain astrologian karttaohjelmia, että hahmottanut vielä paremmin kokonaisuuden. Syntymäkartan tulkinnassa ei tietty näistä ole välttämättä niin paljoa hyötyä, ja ainakin itse kokenut että ns. ennustava astrologia, eli miten tulevaisuudessa menee, ei mene aina ihan niin selviä ratoja, en itse sitä lähellekään samassa arvossa pidä kuin syntymäkartan tulkintaa.
Tähti
Posts: 209
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Tähti »

Ei saanut enää tuota viestiä muokattua. Mutta mainittakoon vielä myös, että itse omassa henkilökohtaisessa tulkinnassa olin päässyt jo aika pitkälle ilman että astrologiaan olin ollenkaan perehtynyt tai mitään oman kartan analyysia lukenut. Muitakin järjestelmiä on, jos tulee vielä voimakas tilaisuus itseään samalla tutkiskella. Astrologia kyllä erittäin hyvin täydentänyt näitä.
Angolmois

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Angolmois »

Kadun jo sitä, että ylipäätään laitoin tuon mielen puuskassa tehdyn listauksen tähän ensimmäiseen viestiin, joten toivon myös ettei siihen kiinnitettäisiin juurikaan huomiota.
Kavi
Frater
Posts: 513
Joined: Mon May 09, 2016 4:52 pm

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Kavi »

Rúnatýr wrote: Wed Aug 19, 2020 10:50 am Kadun jo sitä, että ylipäätään laitoin tuon mielen puuskassa tehdyn listauksen tähän ensimmäiseen viestiin, joten toivon myös ettei siihen kiinnitettäisiin juurikaan huomiota.
Meinasin aiemmin jo kirjoittaa, sitä että miten vaikea on tulkita tähtimerkkejä tai eläinrataa näin aloittelijana saati ihan Tarotin kanssa vähän samaa ongelmaa, että se oma intuitiivinen assosiaatio ei pääse paikalle mutta kenties syynä on harjoituksen ja opiskelun puute.

Toisaalta oivalsin kenties jotain uutta ylipäätään esimerkiksi Kaksoset ja Vaaka ovat sellaiset merkit, joita pohdin enemmän, jos niistä löytyisi yhtäläisyyksiä musiikin kanssa. Ja jollain tavalla listauksestasi löytyi kyllä sellaisia elementtejä ainakin mielestäni.
Men who are in love I asked about your face and ruby lips.
They pronounced them to be Khizr and living water – this is true.
Tähti
Posts: 209
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Tähti »

Hyvä mielestäni kuitenkin laittaa välillä mitä mieleen tulee, eipä sitä muuten niin helposti kehity esim rohkeus, kekseliäisyys, luovuus, yms. Itekin aika paljon sitä tehnyt että ei ihan alkuun uudessa jutussa kuuntele muiden neuvoja hirveesti, vaan koittaa itse keksiä miten pääsisi sisään mahdollisimman kätevästi, kehittää samalla myös oppimistyyliä ja pääsee ainakin alkuun omassa ajattelussa. Hyvin harvoin törmää sellaiseen että ihan suoraan kannattaisi muiden juttuja omaksua, vaan olla omaakin mukana, ja osata sitten myös kyseenalaistaa sekä omia että muiden juttuja.

Tää yksi kuva astrologiasta saattais olla muutenkin aika motivoiva juttu, eli tässä aika kätevästi mielestäni että omalla toiminnalla ja valinnoilla voi olla oikeasti melkoinen merkitys elämässä. Mielestäni ei tarvitse välttämättä ymmärtää astrologiaa ollenkaan, etteikö tämän kuvan jutun voi riittävän hyvin ymmärtää. (Eikä muutenkaan ihan täysin samantapainen yleinen filosofinen näkemys elämästä tämän jutun kanssa tarvitse ollla, etteikö voisi vähän hyötyä)

(Kirjasta Steven Forrest: The changing sky - Learning predictive astrology)


9B0458B7-D06F-4B82-AF9E-2BDCD1D54A9E.jpeg
9B0458B7-D06F-4B82-AF9E-2BDCD1D54A9E.jpeg (2.74 MiB) Viewed 734 times
Angolmois

Re: Tähtimerkit, niiden vaikutukset ja vastaavuudet

Post by Angolmois »

Tähti wrote: Mon Oct 19, 2020 2:46 pmHyvin harvoin törmää sellaiseen että ihan suoraan kannattaisi muiden juttuja omaksua, vaan olla omaakin mukana, ja osata sitten myös kyseenalaistaa sekä omia että muiden juttuja.
Tuli syystä tai toisesta mieleen lainaus Jungilta: "Jos polku edessäsi on selkeä, olet todennäköisesti jonkun toisen polulla."
Post Reply