Page 1 of 1

Paljain jaloin toinen painos

Posted: Mon Apr 18, 2011 5:16 am
by Insanus
(voidaan siirtää "muu kirjallisuus"-aiheeseen mikäli ehdotus hyväksytään)

Kävin tänään alustavaa keskustelua kirjailija Janne Kortteisen kanssa astraalinäkyjä/alaspäisyyttä/turtuneisuutta etc. painottavista/taantumuksellisista nykyokkultismin ja uskonnon muodoista (new age, LaVey, yms.) ja niiden myrkyllisestä vaikutuksesta. Tätä seurasi ajatus epäkohtia esiintuovasta, selventävästä kirjoituksesta joka julkaistaisiin mm. kirjan "Paljain jaloin palavassa viinimarjapensaassa" toisessa painoksessa (joka julkaistaneen ensi syksynä), joka sittemmin toivottavasti jossain mittakaavassa ehkäisisi vääristyneen uskontokuvan ja vaarallisten assosiaatioiden syntymistä, mahdollisesti parantaisi jo syntyneitä. Kenties parantaisi yleistä kuvaa satanismista/saatananpalvonnasta muutenkin, josta muitakin asioita voitaisiin toki myös teoksessa selventää. Olisi hienoa, jos Teissä olisi kiinnostusta jakaa omaa asiantuntemustanne ja/tai kokemuksianne projektin eteenpäin auttamiseen joko suoraan tai esmes. "psyykkisen kehityksen vaarat" artikkelin laajennuksena esimerkein. Kiitos!

Re: Paljain jaloin toinen painos

Posted: Tue Apr 19, 2011 11:21 am
by Nefastos
Enemmän informaatiota kirjailijasta & teoksesta, näiden lähtökohdista & tarkoitusperistä &c. tarvitaan. Jos näyttää siltä että omamme ja mr. Kortteisen hengelliset intressit käyvät riittävästi yksiin, miksi ei. Se mitä nopea googletus kertoi, tuntui kyllä toimivan eri urilla kuin AT kokonaisuutena. (Yksittäisiä jäseniä projekti saattaa tietysti silti kiinnostaa.)

Re: Paljain jaloin toinen painos

Posted: Tue Apr 19, 2011 4:39 pm
by Insanus
Nefastos wrote:Enemmän informaatiota kirjailijasta & teoksesta, näiden lähtökohdista & tarkoitusperistä &c. tarvitaan. Jos näyttää siltä että omamme ja mr. Kortteisen hengelliset intressit käyvät riittävästi yksiin, miksi ei. Se mitä nopea googletus kertoi, tuntui kyllä toimivan eri urilla kuin AT kokonaisuutena. (Yksittäisiä jäseniä projekti saattaa tietysti silti kiinnostaa.)
Huomasin, että ilmeisesti mies on poistanut 98% mm.livejournalin teksteistään ja asettanut tilalle enimmäkseen sekavaa siansaksaa, mikä varmasti hankaloittaa kuvan saamista. "Suosittele kolmea romaania"-aiheessa olen lainannut kohtaa, joka mielestäni ainakin jossain määrin tiivistää vastauksen siitä mitkä ovat lähtökohtia, tarkoitusperiä etc. Eli tätä:

"Hänen nimensä on MINÄ OLEN.
MINÄ OLEN ylösnousemus ja elämä, ei
MINÄ uskon OLEVANI. Siinä on ääretön ero.
Usko on vain uskon tiellä.
21st Century Schizoid Manin koko angst kiteytyy tähän
antiYHWHlliseen nimeen: MINÄ EN OLE"

Avaan tätä parhaan kykyni mukaan.

"Paljain jaloin...":n kantava teema on ihmisen virheellisyys ja viattomuus, se on "viattomuuden manifesti".
Viattomuudella tarkoitetaan tässä yhteydessä vapaasti virtaavaa energiaa ja elinvoimaa, oman ihmisheikkoutensa myötätuntoista hyväksymistä (EI siinä rypemistä ja LaVeylaista idioottiriemua). Ehkä "hengen herättämistä hengettömään yhteiskuntaan", tai "elämän pyhää henkeä". "Usko on vain uskon tiellä" tarkoittaa teeskentelyn olemista elämän tiellä, pinnan olemista sydämen tiellä, kristinuskon olemista kristukseen uskomisen tiellä. "21st Century Schizoid Manin koko angst kiteytyy tähän antiYHWHlliseen nimeen: MINÄ EN OLE". Piileskelyyn.
Eli sikäli kuin "mahtavimpia voimia maailmassa on paha mies joka on muuttanut suuntansa", kirjan tarkoitus on saada esiin mahdollisuus suunnan muuttamisesta. Se on omistettu "raiskareille, murhaajille, narkkareille" jne. juuri tästä syystä. "Nietzscheläinen kristitty."

Mitkä asiat häiritsevät tai tuntuvat olevan liian 'toisilla urilla'?

Re: Paljain jaloin toinen painos

Posted: Wed Apr 20, 2011 11:50 am
by Nefastos
Goreart wrote:Mitkä asiat häiritsevät tai tuntuvat olevan liian 'toisilla urilla'?


"Toisilla urilla": AT käsittelee asioita okkultismin kautta, kun taas Viinimarjapensas vaikuttaisi ilmaisunsa perusteella olevan lähinnä taiteellisella tasolla kantaaottavaa työtä. Seuran kokonaisuutena on helpompi tehdä yhteistyötä sellaisten projektien merkeissä joilla on objektiivinen perusta, oli se filosofinen, tieteellinen tai uskonnollinen. Silloin kun kyse on korostuneesti subjektiivisesta ilmaisusta, taiteesta, seuran kokonaisuus on vaikeampi linkittää tällaiseen työhön.

Huomaa, että myös Azazelin Tähden jäsenistä valtaosalla on omia taiteellisia projekteja. Silti nämä taiteelliset työt eivät toimi AT:n julkaisupiirissä.

Re: Paljain jaloin toinen painos

Posted: Thu Apr 21, 2011 2:27 am
by Insanus
Kävi ilmi, että allekirjoittaneen väärinkäsitykset/epäselvä keskustelu yms. ilmeisesti olivat muokanneet alkuperäistä ajatusta joka oli vain tutustua AT:n filosofiaan ja käyttää foorumia ja kirjoituksia tiedonlähteinä. Aihe mieluusti poistettakoon, asiaan saatetaan palata myöhemmin toisissa yhteyksissä. Kiitos vastauksista ja pahoittelut häiriöstä.

Re: Paljain jaloin toinen painos

Posted: Thu Apr 21, 2011 8:18 am
by Nefastos
Goreart wrote:Kävi ilmi, että allekirjoittaneen väärinkäsitykset/epäselvä keskustelu yms. ilmeisesti olivat muokanneet alkuperäistä ajatusta joka oli vain tutustua AT:n filosofiaan ja käyttää foorumia ja kirjoituksia tiedonlähteinä.


Ok.

Goreart wrote:Aihe mieluusti poistettakoon, asiaan saatetaan palata myöhemmin toisissa yhteyksissä. Kiitos vastauksista ja pahoittelut häiriöstä.


Pitäisin keskustelun mielellään edelleen olemassa. Aihe taiteellisen/subjektiivisen esitystavan ja seuran kokonaisuuden linkittymisestä on ajoittain vaikeasti hahmotettava & useissa tilanteissa oleellinen. Se vaikuttaa moniin muihin asioihin niin seuran sisällä kuin ulkopuolella.

Muistutan vielä, että oma kokemukseni perustui erittäin pikaiseen internet-haun hyödyntämiseen, joten mutu-tuntumalla mennään. Toivon mukaan ko. kirjaan tosiasiallisesti tutustunut veljemme pääsee palaamaan aiheeseen lähiaikoina.

Re: Paljain jaloin toinen painos

Posted: Thu Apr 21, 2011 10:30 am
by Aquila
Ehdin hieman tutustua kyseiseen teokseen ja se vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Kirja sivuaa sellaisiakin aiheita, joita AT:n yhteydessä on käsitelty, sekä yleisesti joitain ainakin länsimaisen kulttuurin ongelmallisia puolia. Tyyli ei varmasti miellytä ihan ketä tahansa, mutta jotenkin teoksesta silti saa paljonkin irti avoimesti lukemalla. Tietynlainen vilpittömyys ja rehellisyys paistaa tosiaan läpi. Teos tuo mieleen paljonkin ristiriitaisia tunnelmia, mikä on tässä yhteydessä hyvä merkki.

Vaikka tämä kyseinen tilanne nyt olikin väärinymmärryksen aiheuttama, niin ei ole ollenkaan huono asia, että se nousi esiin. Kaikella on kuitenkin omat merkityksensä ja on hyvä pohdiskella myös erilaisia yhteistyön mahdollisuuksia, vaikka se esimerkiksi tämänkaltaisen, hyvin henkilökohtaisen sävyn omaavan ja toisaalta jo valmiin, muotonsa saaneen teoksen kohdalla olisikin hankalaa. Kaikki on lopulta kiinni siitä, minkälainen idea on ja miten sen kykenisi parhaalla tavalla toteuttamaan. Taiteellisissa projekteissa joutuu aina ottamaan huomioon sen, että teos on vahvasti sidoksissa tekijäänsä, eikä välttämättä ole hyvä sekoittaa liian montaa litkua samaan astiaan. Asiantuntemuksen ja kokemuksen jakamisessa tuskin on kuitenkaan mitään ongelmaa, jos sellainen on jossain yhteydessä tarpeen ja palaset loksahtavat luontevasti kohdalleen.