Akateeminen kyselytutkimus satanismista

Veljille esitetyt kysymykset.
Lux

Akateeminen kyselytutkimus satanismista

Postby Lux » Fri Mar 18, 2011 12:04 pm

Saimme oheisen kyselyn sähköpostiimme, ja lupasin tutkimuksen tekijälle postittaa sen myös tänne yleiselle foorumillemme, jos vaikka tutkimukseen osallistuminen kiinnostaisi useampiakin.
James Lewis wrote:Dear Star of Azazel, You will remember completing my Satanism questionnaire a few years ago. I was unhappy with the design of some of the questionnaire items, and, as a consequence, I never published the full results.

I recently posted a new, expanded questionnaire: http://www.surveymonkey.com/s/GC2RHKF

Data from this new survey will be reported at an academic Satanism conference that will be held at the University of Stockholm in September:

http://www.erg.su.se/pub/jsp/polopoly.jsp?d=16068

I would be grateful if you would pass this link along to anyone who you think might be interested (or post it on your website). Thanks.
Wyrmfang
Frater
Posts: 1147
Joined: Tue May 25, 2010 10:22 pm
Location: Espoo

Re: Akateeminen kyselytutkimus satanismista

Postby Wyrmfang » Fri Mar 18, 2011 2:25 pm

Kävin vastaamassa. Suosittelen myös kaikkia muita, joita kiinnostaa tiede (vaikka negaationkin kautta) vastaamaan. On nimittäin tekopyhää valittaa, että satanistit käsitetään onnettomina narkkarikersoina, väkivaltaisina hulluina tai tympeinä hedonisteina, jos ei itse vaivaudu muokkaamaan tuota kuvaa, kun asiallinen eturivin tutkimus tuodaan suoraan nokan alle!
Lux

Re: Akateeminen kyselytutkimus satanismista

Postby Lux » Sat Mar 19, 2011 11:34 am

Itsekin vastasin kyselyyn melko pikaisesti, olisi ehkä pitänyt käyttää enemmän aikaa, kun pidemmätkin selonteot olivat monessa paikassa mahdollisia. Ymmärrän hyvin sen, jos henkilö ei halua vastata monivalintakyselyihin tällaisten asioiden kohdalla, koska ne helposti vääristävät tai antavat yksiulotteisen kuvan moniulotteisista ja -tahoisista asioista. Tämän kerroin tutkimuksen tekijällekin, mutta samalla koen, että tutkimus oli joka tapauksessa sen verran hyvin muodostettu, että sen potentiaaliset hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset epäselvyydet tai puutteet.
Krieger
Frater
Posts: 60
Joined: Tue May 25, 2010 11:58 pm
Location: Jyväskylä

Re: Akateeminen kyselytutkimus satanismista

Postby Krieger » Fri Mar 25, 2011 12:08 pm

Kävin itsekkin viimein vastaamassa kyselyyn joka vaikutti kyllä hyvin pätevältä. Monivalintakysymykset tosiaan tuottivat vähän pähkäilyä koska kaikkiin kohtiin ei oikein tuntunut löytyvän sopivaa vastausta. Onneksi suurimmassa osassa kysymyksiä oli myös lopussa kenttä johon sai tarkentaa vastauksiaan ja mielipiteitään. On hienoa että tällaista tutkimusta tehdään ihan vakavissan ja odotan kyllä lopullista tutkimusta mielenkiinnolla.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest