Mitä Te haluatte saavuttaa "henkisen polun" tiellä

Veljille esitetyt kysymykset.
Segel
Soror
Posts: 65
Joined: Thu Jan 04, 2018 5:06 pm
Location: Helsinki

Re: Mitä Te haluatte saavuttaa "henkisen polun" tiellä

Postby Segel » Tue Jan 22, 2019 7:34 pm

Aquila wrote:
Tue Jan 22, 2019 1:26 pm
Ei ollut tietenkään tarkoituksena hiljentää sinua kysymyksinesi tai pitää niitä haihatteluna! Yritin hakea lähtökohtaa, että mistä näkökulmasta asiaa katsellaan ja millaisia rajoituksia se asettaa, ja kuinka se asettuu topikin aiheeseen henkisistä tavoitteista. Aihe (ihmissielun jälleensyntymä, eri aionit ja tajunnantilat) kiinnostaa paljon, vaikka sitten ihan spekuloinnin tasolla ja millaisia vaikutuksia sillä käytännön toimintaan olisi. Mitään täysin ehdottomia ja eksakteja esityksiä on kuitenkin vaikea antaa, vaikka pyrin pitämään vähintäänkin hypoteeseina niitä ajatuksia, joita aiheesta on fra Nefastoksen tekteissä annettu ja millaisia käsityksiä joidenkin uskontojen puitteissa on esitetty.
Ei, en mitenkään ottanut asiaa niin, että olisit kysymykseni yrittänyt hiljentää. :) "Haihattelu" oli omia sanojani. Minulla epäselvä tapa ilmaista itseäni, koska en ole tottunut juuri käymään pitkiä keskusteluja muiden ihmisten kun itseni kanssa. Mukava kuulla, että jollakin muulla samankaltaisia ajatuksia edemmällä olleista aiheista.
User avatar
Gethsemane
Soror
Posts: 44
Joined: Thu Jan 11, 2018 1:59 pm

Re: Mitä Te haluatte saavuttaa "henkisen polun" tiellä

Postby Gethsemane » Thu May 23, 2019 8:44 am

Totuudellisuuden muita ja itseä kohtaan.Olen keskittynyt asiaan noin vuoden nyt ja päässyt vähän lähemmäs sitä,kuinka näin toimiminen tuntuu luonnolliselta.Samalla totuudellisuus aiheuttaa helposti surua,kipua etääntymistä ja syvälle "katsomista".Joskus tämä aiheuttaa välttelyä,jolloin tunnen liikkuvan vähän harmaalla alueella.

Olen silti pysynyt tässä ajattelutavassa ja pyrkinyt toteuttamaan totuudellisuutta yställisyydellä.Sekin on joskus monimutkaista.

Käsitän,että ihmisen evoluutiossa valheella on ollut sijansa.Sen vastustaminen omassa toiminnassa ei ole yksinkertaista,mutta ehkä juuri se on oman henkisen kehityksen edistämistä.Jää nähtäväksi.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest