Miksi Azazel?

Veljille esitetyt kysymykset.
Ater Candeo Sol
Posts: 24
Joined: Sun Jul 25, 2010 3:18 am

Miksi Azazel?

Postby Ater Candeo Sol » Tue Jul 27, 2010 12:26 am

Minua on pitkään mietityttänyt AT:n Azazelille antama arvostus.

Miksi AT rinnastaa Azazelin Poikaan, on asia jota en ymmärrä.

Ja nostaa nimen kantamaan jopa koko seuran/veljeskunnan nimeä.

Mitä siis löytyy kyseisen nimen takaa?
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3550
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Miksi Azazel?

Postby Nefastos » Tue Jul 27, 2010 10:37 am

Kattava vastaus olisi hyvä kirjan aiheeksi - ja silloinkin paljon jäisi sanomatta, ottaen huomioon kuinka herkkiä asioita nimet ja niiden käytöt tällaisissa yhteyksissä ovat. Mutta koetan raapaista pintaa.

Azazel erämaan uhrivuohena / tuon uhrin vastaanottajana on "musta kristus". Myytti Luciferin lankeemuksesta tunnetaan eri kulttuureissa, mutta harvalla on selkeää nimeä Luciferille lankeemuksen jälkeen, ts. ihmiseen inkarnoituneena. Azazel voidaan nähdä tällaisena nimenä, Lucifer-Christoksen ihmisyytenä. Saatanan ja Luciferin mysteerinimet viittaavat tavallaan tuonpuoleisiin voimiin. Azazel näiden kahden poolin yhteytenä on sen sijaan "tämänpuolinen" olemus.

Voidaan tehdä verranto kristilliseen terminologiaan: "Jumala", "Kristus" ja "Jeesus" ovat kristitylle tietyssä mielessä sama asia. Kristus on "consubstantialem patri", eri aspekti samasta olemuksesta. Jeesus on Kristuksen ilmentyminen ihmisten keskuudessa. Samalla tavoin satanistisessa terminologiassa voidaan sanoa, että Lucifer (vasemman käden Kristus) on "consubstantialem patri" Saatanan (vasemman käden Jumala) kanssa, ja Azazel on hänen ilmentymisensä ihmisten keskuudessa. Saatana-Luciferin mustan ja valkean, materian ja hengen poolien yhteydestä syntyy lapsi, Azazel, punainen, joka toisin kuin edelliset voi itsessään olla muodollisesti dynaaminen aineen maailmassa.

Azazelin uhria erämaan karkeiden kivien alle haudattuna (ihmisyyden karkeiden, raskaiden taipumusten sitomana) voidaan pienillä vivahde-eroilla verrata Jeesuksen kuolemaan ristillä, joka on ruumiin ja maaelementin toinen symbolinen esitys.

Lopuksi on syytä huomauttaa myös siitä, että Azazelin nimellä ei ole samanlaista kulttuurillista assosiaatiotaakkaa harteillaan kuin Saatanan ja Luciferin nimillä. "Saatanan Tähti" ja "Luciferin Tähti" olisivat seuroja, jotka aiheellisesti tai aiheetta tulisivat aina assosioiduiksi negatiivisiin yhteyksiin. Azazelin nimeen useimpien mielissä liittyvä neutraalius voi olla pehmeä lasku ymmärrykseen siitä, että vasemman käden tien arkkityyppien rangaistukset ja oletettu pahuus ovat allegorista laatua, milloin ihmiset omilla erehdyksillään eivät toisin päätä - ja se virhehän voidaan tehdä OKT-jumaluuksien kanssa yhtä hyvin: Jahveh ja Allah lienevät väärin käsitettyinä tappaneet miljoonakertaisesti sen määrän, mitä Saatanan nimeen koskaan on vääryyttä tehty.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Ater Candeo Sol
Posts: 24
Joined: Sun Jul 25, 2010 3:18 am

Re: Miksi Azazel?

Postby Ater Candeo Sol » Thu Jul 29, 2010 10:34 pm

Kiitän vastauksesta!

Kieltämättä hieman syvemmänkin analyysin olisin mielellään lukenut...

Ehkä siis jään toiveikkaana vain odottamaan kirjaa aiheesta :D
User avatar
Nefastos
Frater
Posts: 3550
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Miksi Azazel?

Postby Nefastos » Mon Dec 13, 2010 7:40 pm

Ater Candeo Sol wrote:Ehkä siis jään toiveikkaana vain odottamaan kirjaa aiheesta :D


Kirjaa ei vielä tullut, mutta pitempi artikkeli tuli. Fra Obnoxionin "Azazelin nimestä ja jumaluudesta" löytyy Hylätyn Kiven uusimmasta numerosta.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Lux

Re: Miksi Azazel?

Postby Lux » Tue Dec 14, 2010 11:44 pm

Minua kiehtoo Azazelin nimessä paljon sen etymologinen yhteys skandimytologian "Jumalan Poikiin" l. Aasoihin, ja puolestaan näiden yhteys Asuroihin, jotka olivat muinaisimmassa historiassa Asu-Ra, Jumalallisen henkäyksen poikia, ennen "aikakautista muuntumistaan" A-suroiksi, demoneiksi ja jumalten vihollisiksi. Nyt voisi olla jälleen pitkällä tähtäimellä ympäripyörähdyksen paikka, kun "Suuret Muinaiset" (Elder Gods) alkavat pikku hiljaa heräillä aikakautisesta unestaan ihmispsyykessä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Asura
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%86sir

Myös Azazelin nimen itsensä symboloima Az-Az on kuin Elämänpuun ja Kuolemanpuun läpi molempiin suuntiin iskevät vajra-salamat. Lisättynä El-päätteellä nämä pyhittyvät/jumalallistuvat.
obnoxion
Sodalis
Posts: 1913
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Miksi Azazel?

Postby obnoxion » Wed Dec 15, 2010 6:46 am

Nagahel wrote:Minua kiehtoo Azazelin nimessä paljon sen etymologinen yhteys skandimytologian "Jumalan Poikiin" l. Aasoihin, ja puolestaan näiden yhteys Asuroihin, jotka olivat muinaisimmassa historiassa Asu-Ra, Jumalallisen henkäyksen poikia, ennen "aikakautista muuntumistaan" A-suroiksi, demoneiksi ja jumalten vihollisiksi.
Azazelin yhteyttä Asuroihin voidaan tehdä muutakin kautta. HK#5 tekstissäni käydään jonkin verran läpi Azazelin yhteyttä sellaiseen kasvisymbolismiin kuten (Palava) pensas ja (elävän ristin) puu.

Tähän asiaan liittyen on mielenkiintoista että Genesiksen luomiskertomuksessa kasvit luodaan ennen taivaan valoja. Ja ainakin René Guénon tulkitsee asiaa niin, että kasvit ovat tässä Asurojen vertauskuvia.
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest